Ψαρόπουλος: «Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρρώστια!»

Ο Ανδρέας Ψαρόπουλος μίλησε στο Jumpshot.gr και τον Δημήτρη Φωτεινόπουλο για όλα τα «καυτά» θέματα!


🏀 Ποια είναι η γνώμη σου για την τωρινή κατάσταση του πλανήτη με την πανδημία;

«Η γνώμη μου είναι ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον COVID-19. Ακολουθούμε όλοι μας καλώς ή κακώς τις οδηγίες των ειδικών και το μόνο που ελπίζω και εύχομαι είναι να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα όλο αυτό που συμβαίνει για την υγεία μας, την οικονομία μας, την καθημερινότητα μας, την ζωή μας…»

🏀 Συμφωνείς με την απόφαση να διακοπούν τα ημιεπαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

«Όχι δεν συμφωνώ με την διακοπή γιατί πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και όχι αρρώστια και κίνδυνος. Όμως παρόλα αυτά σεβόμενος τους ειδικούς με την κατάσταση ως έχει, θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση από την πολιτεία σε συνεργασία με τον εκάστοτε οργανισμό, ώστε να υπάρξουν εβδομαδιαία rapid test για τον σωστό τρόπο λειτουργίας και να υπάρξει ακρίβεια.»

🏀 Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός θα τα βγάλει πέρα με την πανδημία;

«Καταρχάς ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός λειτουργεί επαγγελματικά. Αντιμετωπίζουμε την κάθε μας ημέρα μέσα στο γήπεδο με άκρως επαγγελματισμό, δίνοντας πολύ χρόνο, ιδρώτα, αγάπη και συνέπεια σε αυτό… όπως και με την κατάσταση που ζούμε τώρα την αντιμετωπίζουμε με επαγγελματισμό. Δηλαδή εισερχόμενοι στο γήπεδο φορώντας μάσκα, αποστάσεις, αντισηπτικά… οπότε ναι θεωρώ και πιστεύω ότι θα τα βγάλει πέρα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.»

🏀 Το καλοκαίρι μεταγράφηκες στην Πεντέλη, τι σε έπεισε να πεις το ναι;

«Αρχικά, για μένα πάντα σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου είναι ,το προφίλ που εκπέμπει ένα σωματείο… Η Πεντέλη πληρούσε κάθε προσδοκία μου κάθε στόχο μου ώστε να μεταγραφώ εκεί… Ομάδα με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με οικογενειακό πρότυπο… Από τον πρόεδρο, τον προπονητή και όλο το τιμ, όπου δημιούργησαν ένα σύνολο με φερέλπιδες, δυνατούς, φιλόδοξους χαρακτήρες και παίχτες.

🏀 Η Πεντέλη ήταν στην 5η θέση του πρωταθλήματος όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Η ομάδα ήταν εντός στόχων; Και πιστεύεις όταν συνεχιστεί η σεζόν θα καταφέρει να τους εκπληρώσει;

«Η Πεντέλη προς το παρόν δεν πρόλαβε να δείξει πόσο και που μπορεί να φτάσει με τις δυνατότητες που έχει… Οι λέξεις συνέπεια και υγεία αντικατοπτρίζουν πλήρως το προφίλ της ομάδας… μια ομάδα με παρόν και μέλλον.. .επειδή πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα δείτε και θα καταλάβετε ότι η ομάδα αυτή δεν έχει ταβάνι… εμπιστεύομαι πλήρως όσους περιλαμβάνουν την ομάδα.»

🏀 Το καλοκαίρι αποχωρήσεις από τον Πανελευσινιακό όπου είχες το φοβερό στατιστικό ότι όσο ήσουν εκεί πέρα αγωνιστικές σε όλα τα παιχνίδια! Τι έχεις να πεις για αυτό το στατιστικό; Και τι πιστεύεις για την ομάδα του Πανελευσινιακού και τον καιρό που πέρασες εκεί;

«Ναι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα φοβερό στατιστικό αυτό και δείχνει τον δικό μου χαρακτήρα πως είμαι σαν άνθρωπος και σαν παίχτης. Λειτουργώ πάντα με σεβασμό και επαγγελματισμό όπου δεν με καταβάλλει εύκολα κάποια ατυχία ή αναποδιά… Θέλω πάντα να δίνω ότι έχω από ικανότητα, εμπειρία, υποστήριξη, γιατί πρώτα σέβομαι τον εαυτό μου για τις προσπάθειες που έχω κάνει στην ζωή μου και μετέπειτα για τους ανθρώπους που έχουμε δώσει τα χέρια σε ένα deal. Στην Ελευσίνα πέρασα δυο υπέροχα χρόνια συναισθηματικού, επαγγελματικού, οικογενειακού και φιλικού χαρακτήρα. Δέθηκα πολύ με τους ανθρώπους εκεί, με όσους περιβάλανε την ομάδα, και το λιγότερο που θα μπορούσα να πω και να κάνω τώρα είναι να τους ευχηθώ υγεία πάνω από όλα και όσους στόχους έχουν θέσει να τους πραγματοποιήσουν.»


Δημήτρης Φωτεινόπουλος
Η δημοσιογραφία είναι κάτι παραπάνω από ένα χόμπι, για εμένα. Ξεκίνησα την αρθρογραφία από 13 ετών και συνεχίζω κάνοντας αυτό που αγαπώ. Το μπάσκετ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή μου καθώς από μικρός ήμουνα μέσα στα παρκέ. Το jumpshot.gr ήρθε στην ζωή μέσα στην πρώτη καραντίνα του Covid-19 και είναι από τα ευχάριστα γεγονότα αυτής της εποχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

BLOGS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here