Πιλάβιος: «Διαφορετικό το κολεγιακό σύστημα από το Ευρωπαϊκό»

Ο Άλφης Πιλάβιος μίλησε στο Jumpshot.gr και τον Δημήτρη Φωτεινόπουλο για όλα τα «καυτά» θέματα!

🏀 Ποια είναι η άποψη σου για όλα αυτά πού συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊου στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο;

«Είναι δύσκολο και πρωτόγνωρο για όλους αυτό που συμβαίνει. Όλες οι χώρες περνούν δύσκολα. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε το πρόβλημα ότι πρέπει να κρατηθεί γερά το σύστημα υγείας μας όποτε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα και να κρατάμε αποστάσεις. Ελπίζω ότι θα βρεθεί σύντομα η λύση.»

🏀 Συμφωνείς με την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσουν προσωρινά όλες οι κατηγορίες, πλην της Basket League;

«Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι σε αυτό. Πιστεύω ότι κάθε χώρα και κάθε κυβέρνηση πρέπει να εμπιστευτεί τους επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν τα δεδομένα πολύ καλύτερα από όλους όπως και από μένα.»

🏀 Πως είναι η εμπειρία σου στην Αμερική με τους Old Dominion και πως την συγκρίνεις με τα μπασκετικά σου χρόνια στην Ελλάδα;

«Την εμπειρία μου αυτή τη θεωρώ μοναδική γιατί συνδυάζει σε ένα πολύ ψηλό επίπεδο το άθλημα που αγαπώ και τις σπουδές μου σε έναν κλάδο (Οικονομικά) που έχω επιλέξει και μου αρέσει. Τα μπασκετικά μου χρόνια στην Ελλάδα ήταν σε επίπεδο εφηβικό και παιδικό άρα δεν μπορώ να τα συγκρίνω.»

🏀 Τι το ξεχωριστό έχει το Αμερικανικό Κολλέγιακο μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής στην Ευρώπη;

«Το αμερικάνικο κολλεγιακό σύστημα είναι διαφορετικό από το ευρωπαϊκό. Δίνεται μεγάλη έμφαση στη δύναμη, στην αντοχή και στην ταχύτητα. Τα παιχνίδια είναι πολλά και μαζεμένα γιατί η σεζόν δεν είναι πολύ μεγάλη λόγω των σπουδών. Όπως σε οποιαδήποτε ομάδα ο προπονητής έχει τη δικιά του φιλοσοφία και σύστημα αλλά εδώ υπάρχουν και διαφορετικοί κανόνες όπως για παράδειγμα τα 24 δευτερόλεπτα για μία επίθεση στην Ευρώπη, στο NCAA είναι 30. Γενικά απαιτείται πολύ μεγάλη πειθαρχία αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλη ελευθερία στον τρόπο παιχνιδιού.»

🏀 Έχεις σκεφτεί την περίπτωση να επιστρέψεις να αγωνιστείς στην Ελλάδα;

«Φυσικά και το έχω σκεφτεί. Γιατί όχι;»

🏀 Τι έχει το μέλλον, μπασκετικα και μη, για το Άλφη Πιλάβιο;

«Έχω ένα χρόνο ακόμα στο ODU και θέλω να τον απολαύσω. Μπορεί να κάτσω και άλλον έναν χρόνο μπορεί και όχι. Είμαι συγκεντρωμένος στη σεζόν που έρχεται τώρα και ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Όλα έρχονται στον καιρό τους.»

Δημήτρης Φωτεινόπουλος
Η δημοσιογραφία είναι κάτι παραπάνω από ένα χόμπι, για εμένα. Ξεκίνησα την αρθρογραφία από 13 ετών και συνεχίζω κάνοντας αυτό που αγαπώ. Το μπάσκετ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή μου καθώς από μικρός ήμουνα μέσα στα παρκέ. Το jumpshot.gr ήρθε στην ζωή μέσα στην πρώτη καραντίνα του Covid-19 και είναι από τα ευχάριστα γεγονότα αυτής της εποχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

BLOGS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here