Ντομινίκ Γουίλκινς «Κάθε μέρα είναι μία πρόκληση για τις κόρες μου»

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς κλείνει 61 χρόνια ζωής και ο Γιάννης Σαραφιάν θυμάται τη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του για τις δύο κόρες του με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα ο θρύλος του ΝΒΑ και του Παναθηναϊκού ανέφερε «Για όσους δε το γνωρίζουν έχω δύο κόρες με ειδικές ανάγκες. Η 22χρονη κόρη μου, Ντανιέλ βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και η 12χρονη κόρη μου, Τζότζο έχει δισχιδή ράχη. Το να έρχονται στο γήπεδο και να βλέπουν παιχνίδια ήταν πάντα μια πρόκληση για αυτές. Ο κόσμος, ο θόρυβος, τα φώτα, το βλέμμα όλων εκείνων που δε μπορούν να καταλάβουν τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα κορίτσια μου.

Όταν κάθισα να δω ένα αγώνα μπάσκετ στο ίντερνετ και συνειδητοποίησα την κοινωνική απομόνωση που νιώθουμε όλοι πλέον εξαιτίας του covid-19, την αίσθηση ότι μας λείπει η ευκαιρία να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας σπορ, τις συναυλίες και τα άλλα events. Είναι κάτι που τα δύο παιδιά μου περνούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το μπάσκετ θα επιστρέψει πιο δυνατό από πριν. Η αίσθηση της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού θα εξαφανιστεί επιστρέφοντας στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Όμως για εκείνους τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, ο κόσμος θα μείνει ίδιος εκτός κι αν κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε, δείχνοντας αποδοχή και κατανόηση».

Ακολουθεί ένα βίντεο με τον Ντομινίκ Γουίλκινς να μαθαίνει στην κόρη του Τζότζο να σουτάρει. Ένα βίντεο γεμάτο δύναμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

BLOGS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here