Connect with us

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Πρωτέας Βούλας: «Απόφαση έκτρωμα της ΕΟΚ»

Ο ΑΟ Πρωτέας Βούλας εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση για τις αναδιαρθρώσεις της ΕΟΚ στα πρωταθλήματα γυναικών, τονίζοντας πως με μία απόφαση μείωσε τη δυναμικότητά τους, αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά:

«Όταν ζήτησε η ΕΟΚ από τα Σωματεία να εκφράσουν την άποψή τους για τον τρόπο κατάληξης των Πρωταθλημάτων μετά την αναγκαστική και απρόβλεπτη διακοπή τους λόγω κορονοϊού, ο ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας σε επιστολή του προς την ΕΟΚ πρότεινε είτε να θεωρηθούν τα Πρωταθλήματα ως μη γενόμενα, η, να επικυρωθεί η βαθμολογία κατά τη στιγμή της διακοπής. Τονίζαμε παράλληλα, ότι επειδή η όποια απόφαση θα αδικούσε κάποιους, η απόφαση είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της ΕΟΚ και ότι εμείς σαν Σύλλογος θα αποδεχόμασταν την όποια απόφαση στην οποία κατέληγαν. Δεν προσφέραμε άποψη περί αναδιάρθρωσης των Πρωταθλημάτων γιατί απλά δεν μας ζητήθηκε.

Βέβαια ούτε ο πιο ευφάνταστος δεν θα μπορούσε να προβλέψει την απόφαση έκτρωμα για την αναδιάρθρωση κατηγοριών στο Μπάσκετ Γυναικών, στην οποία κατέληξε η Επιτροπή Πρωταθλήματος και στην οποία συμφώνησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Προφανής σκοπός της απόφασης αυτής δεν είναι το σωστό για το Μπάσκετ, αλλά κυρίως η προσπάθεια να μη “στενοχωρηθεί” κανείς.

Την εποχή αυτή όμως, η Ομοσπονδία έπρεπε να λάβει υπ’ όψη πρώτιστα τη σημερινή κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται και όχι την ικανοποίηση των πάντων. Έπρεπε να λάβει υπ’ όψη της τη σημερινή αλλά σίγουρα και την επερχόμενη τη νέα χρονιά δυσχερή οικονομική κατάσταση των Σωματείων. Αφού αποφάσισε δε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, θα έπρεπε να έχει στόχο τη βελτίωση των Πρωταθλημάτων και σίγουρα όχι την υποβάθμισή τους. Με την συνολική της απόφασή της η Ομοσπονδία πράγματι πέτυχε τζάκποτ!! Υποβάθμισε ΟΛΑ τα Πρωταθλήματα, από την Α1 μέχρι τα τοπικά, χωρίς καμία σκέψη για τη βελτίωση του αθλήματος.

Ποια η λογική πχ της αύξησης των ομάδων της Α1 από 12 σε 14, τη στιγμή που όλο και περισσότερα Σωματεία δύσκολα ανταποκρίνονται, τη στιγμή που δεν υπάρχουν αρκετές παίκτριες Α1 να στελεχώσουν τις ομάδες? Πόσα σωματεία θα μπορέσουν να αντέξουν να πληρώνουν τρείς ξένες αθλήτριες για ολόκληρη τη σαιζόν και δεν θα παρουσιαστούν οικονομικά προβλήματα κάπου στη μέση; Και τι θα γίνει μετά το “”ειραματικό» αυτό Πρωτάθλημα; Πόσοι θα υποβιβαστούν αφού είναι γνωστό σε όλους ότι 14 ομάδες δεν αντέχουν να είναι στην Α1? Θα είναι μόνιμες οι 14 ομάδες; Και γιατί δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση το δεύτερο βήμα της επιστροφής στην κανονικότητα για την περίοδο 2021-2022;

Αν όμως η απόφαση για την Α1 είναι αστεία, η απόφαση για την Α2 είναι τραγέλαφος. 43 ομάδες από 23 φέτος. Καμία προκριματική διαδικασία. Αντί η ΕΟΚ να δει πως θα βοηθήσει να περιοριστούν οι δαπάνες των ομάδων, βρήκε τρόπο να τις αυξήσει, δεχόμενη τη συμμετοχή και των 16 ομάδων που θα αγωνιζόντουσαν στο προκριματικό Πρωτάθλημα, από το οποία θα προκρίνονταν 4. Οπότε αποφασίζει την άνοδο και των 16, προσθέτει και τις επιλαχούσες ομάδες από τα τοπικά, ορίστε ο μαγικός αριθμός 43! Και κανένας δεν αναρωτιέται πως ομάδες από τη Σαντορίνη, τη Χίο (2 ομάδες!!), τη Ρόδο και την Κρήτη θα αναγκάζονται να κάνουν 11-13 ταξίδια το χρόνο, η πως ομάδες από την Αθήνα θα αναγκαστούν να ταξιδεύουν στα νησιά, αυξάνοντας τα έξοδα τους, όταν προσέξτε, η διαφορά των 3-4 καλύτερων ομάδων από τις υπόλοιπες είναι χαώδης.

Για να μην αναφερθούμε βεβαίως για το κόστος διεξαγωγής ενός αγώνα, Διαιτησία, Γραμματεία κλπ όπου στην Α2 είναι διπλάσιο από τα τοπικά Πρωταθλήματα.

Με μία απόφαση η ΕΟΚ κατάφερε να υποβαθμίσει τα Πρωταθλήματα της Α1 και Α2 μειώνοντας τη μέση δυναμικότητα των ομάδων, παράλληλα αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη του Πρωταθλήματος για τα Σωματεία σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πραγματικά θα θέλαμε να γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης, όπως θα θέλαμε να ξέρουμε και ποιοι στην Επιτροπή Πρωταθλήματος πρότειναν την απόφαση αυτή.

Προσωπικά, και μετά τόσα χρόνια στο χώρο του Γυναικείου Μπάσκετ, η σημερινή κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, μας προβληματίζει ως προς το αν θα πρέπει να συνεχίζει κανείς να ασχολείται. Ο Πρωτέας Βούλας συμμετέχει ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών, 5 Πρωταθλήματα Νεανίδων τα τελευταία 6 χρόνια, έχει δώσει αθλήτριες στις Εθνικές Ομάδες, γενικά είναι Σύλλογος που προσπαθεί για την ανάπτυξη του Γυναικείου Μπάσκετ.

Είναι προφανές από την απόφαση αυτή, ότι η Ομοσπονδία δεν ενδιαφέρεται για την πρόοδο του αθλήματος, η και αν ενδιαφέρεται δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στο χώρο. Οπότε η ερώτηση είναι απλή… Γιατί δεν αφήνουν ανθρώπους να ασχοληθούν που τουλάχιστον ενδιαφέρονται;

Και αν δεν θέλουν να τους αφήσουν, γιατί να ασχολούνται τα Σωματεία και οι άνθρωποι του χώρου….».

Διαβάστε περισσότερα...
Advertisement
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Ίκαρος Τρικάλων: Ανακοίνωσε Γιώτη!

Την απόκτηση του Γιάννη Γιώτη ανακοίνωσε ο Ίκαρος Τρικάλων!

Δημοσιεύτηκε

Ο Ίκαρος Τρικάλων ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου γκαρντ που την περυσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική με τον Άρη Θύβας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
««Οι Ίκαροι Τρικάλων, συνεχίζουν να επενδύουν σε νέα και ταλαντούχα παιδιά… και στην πρόκληση της Β’ Εθνικής. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής…. προχώρησαν στην απόκτηση του Γιάννη Γιώτη.
Ο 19χρονος αθλητής έχει ύψος 1.96 και αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3. Πέρυσι αγωνίστηκε στον Άρη Θήβας, ομάδα Γ’ Εθνικής ενώ προέρχεται από το εφηβικό της Κύμης όταν αγωνιζόταν στην Basket League.
Ο Γιώτης θα βρεθεί στην περιοχή ως φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το ΔΣ των Ικάρων εύχονται στον αθλητή επιτυχίες τόσο στην μπασκετική όσο και στην φοιτητική του ζωή»

Διαβάστε περισσότερα...

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Στον Άρη Νίκαιας ο Παπάδης!

Ο Άρης Νίκαιας ανακοίνωσε την απόκτηση του Παύλου Παπάδη!

Δημοσιεύτηκε

Τον 26χρονο γκαρντ Παύλο Παπάδη, που την σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική με την φανέλα της Χαλκίδας, ανακοίνωσε ο Άρης Νίκαιας!

Διαβάστε περισσότερα...

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Εθνικός: Τέλος ο Γεωργοπαπαδάκος

Παρελθόν από τον Εθνικό αποτελεί ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος, καθώς οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τμήμα μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει ότι τελικά ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος δεν θα ενισχύσει την ομάδα μας τη νέα σεζόν. Η μη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών οφείλεται σε καθαρά επαγγελματικούς λόγους του έμπειρου καλαθοσφαιριστή.

Ο Εθνικός εύχεται στον Σάκη καλή επιτυχία στην καριέρα του και είμαστε σίγουροι ότι οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν στο μέλλον.

Σάκη σ΄ευχαριστούμε για όλα, εις το επανιδείν».

Διαβάστε περισσότερα...

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Αιγάλεω: Άμεσες διοικητές εξελίξεις αυτή την εβδομάδα

Η επόμενη μέρα στο Αιγάλεω παραμένει άγνωστη, αφού είναι πιθανό να υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον του συλλόγου.

Δημοσιεύτηκε

Το Αιγάλεω πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος που διακόπηκε ελέω κορωνοϊού. Ωστόσο, η επόμενη μέρα ίσως να είναι καλύτερη από τη χθεσινή. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο διοικητικός ηγέτης του Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Ο Γιαννούλης Καλλίλας έχει παραδώσει το ΑΦΜ του Διαγόρα στον Ιωνικό Νικαίας και ετοιμάζεται να κάνει γερό «μπάσιμο» στην ομάδα του Αιγάλεω. Φυσικά, οι συζητήσεις συνεχίζονται και το τοπίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το σκηνικό της υπόθεσης θα ξεκαθαρίσει αυτή τη βδομάδα, όπου θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα συζητιούνται, αν η υπόθεση έχει ευτυχή κατάληξη, τότε το «Σίτι» θα ενισχυθεί με τους Βαγγέλη Καράμπουλα και Μιχάλη Πολυτάρχου, ενώ και άλλοι παίκτες του Διαγόρα αναμένονται να βγάλουν τα πράσινα και να φορέσουν τα μπλε. Όσον αφορά τον προπονητή, αυτός πιθανότατα θα είναι ο Αλέξανδρος Ζεβός.

Αν πράγματι, οι συγκεκριμένες κινήσεις πάρουν «σάρα και οστά» τότε το Αιγάλεω θα είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Α2.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Ιωνικός ΝΦ: Απέκτησε και Βρούτση

Σε ακόμη μια μεταγραφή έφτασε ο Ιωνικός ΝΦ, ο οποίος απέκτησε τον Παύλο Βούρτση.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!

Ο νεαρός και ταλαντούχος αθλητής Βούρτσης Παύλος, υπέγραψε στον ΙΩΝΙΚΟ ΝΦ BC.
Ο 22 ετών,πάιχτης πια της ομάδας, έχει ύψος 1,96 και μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις 2-3 & 4 με την ίδια επιτυχία.

Μέχρι πρότιμος άνηκε στο δυναμικό του Περιστερίου.

Είναι φοιτητής της Θεολογικής Σχολής στο τρίτο έτος! Παύλο, σου ευχόμαστε ότι καλύτερο και σε καλοσωρίζουμε στη μεγάλη οικογένειά μας!»

Διαβάστε περισσότερα...

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Στον Άρη Νίκαιας ο Δέδες!

Ο Ραφαήλ Δέδες θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη Νίκαιας!

Δημοσιεύτηκε

Ο Άρης Νίκαιας ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου πάουερ φόργουορντ Ραφαήλ Δέδες!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Παίχτης του Άρη και ο Ραφαήλ Δέδες
Ο 19 χρόνος δυναμικός power forward με ύψος 1.97 έρχεται για να δώσει φρεσκάδα κ δύναμη στην γραμμή ψηλών της ομάδας.
”Καλώς ήρθες Ραφαήλ”
Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα...

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Στην Χαλκίδα ο Γυφτάκης!

Ο Γιάννης Γυφτάκης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Χαλκίδα!

Δημοσιεύτηκε

Ο 21χρονος γκαρντ που την σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Χαλκίδα!

Με τα Ιωάννινα ο Γυφτάκης είχε 10.6 πόντους μ.ο ανά παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα...

Β' ΕΘΝΙΚΗ

ΝΕΟΛ: Σπουδαία κίνηση με Λαμπρόπουλο!

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο ΝΕΟΛ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στον ΝΕΟΛ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος

Η διοίκηση του ΝΕΟΛ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του παίκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Ο 30χρονος guard με ύψος 1,96 ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία στις ακαδημίες του Μακεδονικού Νεάπολης, ενώ ως έφηβος έπαιξε στον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ερμή Λαγκαδά, τον Φίλιππο Βέροιας, το Αγρίνιο, τον Φιλαθλητικό, το Γ.Σ. Λάρισας και τον Γλαύκο.

Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική με την Καβάλα, όπου συνέβαλε τα μέγιστα στην ανοδο της ομάδας στην Α2, κατηγορία στην οποία είχε βρεθεί μια σεζόν πριν με τον Κόροιβο Αμαλιάδας.
Βασιλη, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΝΕΟΛ και σου ευχόμαστε κάθε καλό για τη νέα σεζόν!»

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα