Connect with us

BASKET LEAGUE

Καυστική ανακοίνωση Τσάπα για το ελληνικό μπάσκετ

Ο Βαγγέλης Τσάπας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει – μεταξύ άλλων – την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, αναφερόμενος και στο ελληνικό μπάσκετ.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βαγγέλη Τσάπα:

«”Θετικό” βρέθηκε το ελληνικό μπάσκετ στον Covid -19 Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος σ’ όλα τ’ αθλητικά sites της χώρας κι όχι μόνο…

Το ελληνικό μπάσκετ θα μπορούσε να παρομοιαστεί με υπερήλικα με χρόνια προβλήματα υγείας που ξαφνικά προσβλήθηκε από το θανατηφόρο ιό για τις ευπαθείς αυτές ομάδες…

Την ώρα λοιπόν που ο ασθενής είναι στην εντατική και προσπαθεί να επιβιώσει, όλοι οι παροικούντες στην… Ιερουσαλήμ του μπάσκετ ασχολούνται με το δίχως νόημα δίλλημα για το αν θα πρέπει να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της ΕΚΟ Basket League. Πότε δηλαδή και πόσο θα πληρωθούν και το πιο οξύμωρο αν του χρόνου θα έχει δεκαέξι(16) ομάδες το πρωτάθλημα ώστε φαινομενικά να «βολευτούν» όλοι.

Αυτήν τη στιγμή, όλη αυτή η συζήτηση είναι χωρίς κανένα απολύτως νόημα και βέβαια εκτός τόπου και χρόνου. Η παγκόσμια κοινότητα αυτήν την εποχή περνάει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία σε δύο άξονες . Πρώτος άξονας είναι το υγειονομικό που όλοι παρακολουθούμε με αγωνία. Δεύτερος είναι ο οικονομικός άξονας ο οποίος δείχνει να έχει ολέθριες συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο…

Σε οικονομικό επίπεδο οι συνέπειες της εξάπλωσης του ιού στην παγκόσμια οικονομία ,μέχρι στιγμής, μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις συνέπειες των δύο παγκόσμιων πολέμων και του κραχ του ’29… Αν η κατάσταση που βιώνουμε εκτραχυνθεί κι άλλο, όλα τα προαναφερθέντα θα μοιάζουν με χάδι μπροστά σ’ αυτά που έρχονται…

Η ελληνική οικονομία την περίοδο 2008-2015 γνώρισε την τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην παγκόσμια ιστορία και την ώρα που δειλά δειλά έκανε μια προσπάθεια να ορθοποδήσει, έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα τεράστια και απότομη ύφεση… Αν δεν υπήρχε η ελπίδα του άμεσου ή έμμεσου τυπώματος χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μιλούσαμε ήδη για ερείπια και καμένη γη…

Όμως, επειδή ανήκουμε σ’ έναν μεγαλύτερο οργανισμό με ισχυρά αντανακλαστικά και εφεδρείες, ελπίζουμε ότι μετά απ’ όλην αυτήν τη δοκιμασία, θα βρεθούν κάποια σημεία όπου η γη δε θα είναι καμένη και θα χτίσουμε πάνω σ’ αυτά. Όταν θα ηρέμησει αυτή η κατάσταση και όταν βρεθεί ένας πάτος σ’ αυτήν τη χωρίς…φρένα απίστευτη πτώση, τότε μόνο θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Αν ο ασθενής που μολύνθηκε από τον ιό επιζήσει, έχει την υποχρέωση να αλλάξει και να θωρακίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Η κουβέντα τότε θα είναι αναγκαστικά από τα θεμέλια. Κι όπως και να είναι τότε τα πράγματα, ένα είναι το σίγουρο… Τίποτα δε θα είναι όπως παλιά.

Ίσως τελικά η «προσβολή» του ελληνικού μπάσκετ από τον Covid -19 να είναι η ευκαιρία για να αναγεννηθεί.

Για σκεφτείτε λίγο πιο θετικά…

Με εκτίμηση, Ευάγγελος Τσάπας»

Διαβάστε περισσότερα...
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

BASKET LEAGUE

Δωρεάν διαρκείας σε γιατρούς και νοσηλευτές από το Ρέθυμνο

Σε μια όμορφή ενέργεια στην οποί όλα τα σωματεία πρέπει να προβούν προχώρησε το Ρέθυμνο.

Δημοσιεύτηκε

Η ΚΑΕ Ρεθύμνου ενημέρωσε πως διαθέσει δωρεάν εισιτήρια διαρκείας σε όλους τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, όπου είναι και αυτοί που βρίσκονται στην πρώτοι γραμμή της καταπολέμησης του κορονοϊού.

Είναι μια σημαντική κίνηση προς αυτούς που δεν μένουν σπίτι όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια αυτά θα αφορούν την σεζόν της επόμενης περιόδου, δηλαδή την σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Rethymno Cretan Kings: 

«Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, κάνει γνωστό ότι στο επόμενο πρωτάθλημα όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στα Κέντρα Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Νομού, με την επίδειξη της ταυτότητας τους, θα έχουν δικαίωμα για την απόκτηση εισιτηρίου διαρκείας της ομάδας μας.

Μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και στηρίζουμε την προσπάθεια τους, ώστε να βγούμε όλοι μαζί νικητές στη μάχη κατά του κορονοϊού».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Ανακοίνωση από την Πολιτεία για αλλαγή των προκηρύξεων των αθλητικών διοργανώσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το υπουργείο αθλητισμού, με την οποία επιτρέπει στις αθλητικές ομοσπονδίες να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις των διοργανώσεων λόγω του Covid-19.

Δημοσιεύτηκε

Η εξάπλωση του Covid-19 έχει κάνει επιτακτική την τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων κάτι το οποίο γνωρίζουν και στο υπουργείο αθλητισμού. Για αυτό και σήμερα βγήκε σχετική ανακοίνωση, η οποία δίνει το δικαίωμα στις λίγκες να ενεργήσουν αυτόνομα και να διακόψουν τα πρωταθλήματα. ‘Ετσι, στο μπάσκετ υπάρχει η δυνατότητα διακοπής του πρωταθλήματος χωρίς τον υποβιβασμό ομάδων.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το Υπουργείο:

«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι κάθε απόφαση σχετική με το αν, πότε και πώς θα ολοκληρωθούν τα πάσης φύσεως πρωταθλήματα στη χώρα, δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά απόφαση συναινετική και συλλογική όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αυτά (Ομοσπονδίες, Λίγκες, Σύνδεσμοι αθλητών). Φυσικά, σε άμεση συνάρτηση με την εξέλιξη του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό και σε πλήρη συμμόρφωση προς τις γενικότερες σχετικές οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο έχει ετοιμάσει για να «περάσει» νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτές οι τροποποιήσεις των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων αποφασίζονται, κατά περίπτωση, από την εκάστοτε διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος.

Με σεβασμό στα όργανα, με πραγματική διάθεση συνεργασίας και σε πνεύμα αλληλεγγύης, όπως μας επιβάλλει η περίοδος που διανύουμε».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Γιαννακόπουλος «Σίγουρα είναι ο επόμενος ο Βόβορας»

Αναμφίβολα ο Γιώργος Βοβορας είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει τα ηνία στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Δημοσιεύτηκε

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ανακοινώσει τον Έλληνα τεχνικό από τις 24 Νοεμβρίου του 2019, όταν και τόνισε πως θα είναι ο επόμενος που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας .

Αυτό συνέβη όταν ο κύριος Γιαννακόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram, λίγο μετά την συμφωνία για μια δεύτερη θητεία του Ρικ Πιτίνο στο τριφύλλι ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν δεν τα έβρισκε με τον Αμερικανό προπονητή μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη, είχε αποφασίσει να πορευτεί με τον Βόβορα.

Αναλυτικά η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

: “Εάν δεν έλεγε το ναι ο Πιτίνο ήδη είχα αποφασίσει να πάω με Βόβορα… σίγουρα είναι ο επόμενος”.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Υπάρχει «πράσινο» ενδιαφέρον για Μάντζαρη ;

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης άναψε… φωτιές σχετικά με το «πράσινο» ενδιαφέρον στο πρόσωπο του, ωστόσο οι προτεραιότητες του Παναθηναϊκού είναι διαφορετικές.

Δημοσιεύτηκε

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει τι θα συμβεί το καλοκαίρι.

Όπως ήταν λογικό, η δήλωση του Μάντζαρη προκάλεσε «αναταράξεις» και ήδη οι πρώτες φήμες περί πρότασης του Παναθηναϊκού στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και νυν του Προμηθέα, έκαναν την εμφάνιση τους.

Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, προτεραιότητα του Παναθηναϊκού είναι η κάλυψη της θέσης του προπονητή, με τον Γιώργο Βόβορα να είναι το ακλόνητο φαβορί για να αναλάβει τη θέση.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, τότε οι «πράσινοι» θα ασχοληθούν με τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

«Θα επικρατήσει η λογική για τα συμβόλαια, δεν αντέχει 16 ομάδες η Basket League»

Ο Γενικός Διευθυντής του Περιστερίου, Γιώργος Πανταζόπουλος, μίλησε για την οριστική διακοπή της Basket League λόγω του κορωνοϊού, αναφέρθηκε στο θέμα με τα συμβόλαια των παικτών και στάθηκε στην επόμενη μέρα.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά η συνέντευξη, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Περιστερίου:

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε απότομα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάνοντας έναν απολογισμό, πως την κρίνετε;

«Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε κάνοντας μια αξιολόγηση της πορείας μας στο Basketball Champions League είναι πως ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε όσα παιχνίδια δώσαμε και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Όσο για τις εγχώριες υποχρεώσεις μας είμαστε στην 4άδα του ελληνικού πρωταθλήματος, είμαστε μέσα στους στόχους μας, όμως ήρθαν τα γεγονότα με τον κορωνοϊό και πλέον το μυαλό όλων μας είναι να είμαστε όλοι καλά και όταν αυτό περάσει να μπορέσουμε να κρατήσουμε το μπάσκετ σ΄ ένα υψηλό επίπεδο».

– Το πρωτάθλημα με ομόφωνη απόφαση της Λίγκας οδηγήθηκε σε διακοπή. Τώρα έχετε μπροστά σας το κομμάτι της διαπραγμάτευσης για τα συμβόλαια των αθλητών.

«Η θέση η δική μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού είναι ότι ορθώς διακόπηκε το πρωτάθλημα, όπως συνέβη και με όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Διότι, μπήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά, σε καταστάσεις πρωτόγνωρες που βιώνει όλος ο πλανήτης. Γι’ αυτό και λέω ότι καλό είναι να κοιτάξουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο και όχι τον βραχυπρόθεσμο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να είμαστε εμείς πάλι εκείνοι που θα εκκινήσουμε το πρωτάθλημα. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, για να μην πω και οι επόμενες! Γι’ αυτό και το μπάσκετ θεωρώ ότι μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση έχει την ευκαιρία να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικό και αξιόλογο, φτάνει να βάλει πιο αυστηρούς κανόνες».

– Αφήνετε να εννοηθεί πως υπάρχει μια απόσταση στο θέμα της αποζημίωσης των αθλητών. Ισχύει;

«Δεν θα υπάρξει απόσταση, θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική στο τέλος, επειδή οι παίκτες και οι ομάδες θα συνεχίσουν να συμπορεύονται. Πιστεύω πως θα βρεθεί ο τρόπος για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για την χρονιά που τελείωσε για να μπούμε στη συνέχεια σε συζητήσεις για τη νέα χρονιά που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

– Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ;

«Η κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού θα χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία. Αναπόφευκτα και το μπάσκετ. Στο οικονομικό κομμάτι του σχεδιασμού θα υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορούν οι ομάδες να γνωρίζουν τους προϋπολογισμούς που θα έχουν τη νέα χρονιά και αυτό έχει να κάνει με τα έσοδα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πλέον ήρθε η ώρα να φτιαχτεί ένα πλαίσιο με όσες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, όπου θα πρέπει να μπουν πιο αυστηροί κανόνες».

– Το σενάριο των 16 ομάδων τη νέα σεζόν σας βρίσκει σύμφωνους;

«Προσωπική μου γνώμη είναι πώς όχι. Δεν αντέχει το ελληνικό μπάσκετ 16 ομάδες στην EKO Basket League, πιστεύω ότι δεν πρέπει καν να συζητηθεί τέτοιο θέμα. Θα φύγω όμως από τον αριθμό των ομάδων και θα επαναλάβω με έμφαση την άποψη μου. Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθούν οι ομάδες σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι δύσκολη. Κι εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. Γιατί πίσω από τις ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες, άνθρωποι που βάζουν αρκετά χρήματα και θα πιεστούν. Πρέπει να αντέξουμε αυτή την κρίση και να δημιουργήσουμε ένα υγιές πρωτάθλημα. Το ξαναλέω, δεν θέλω να μπω σε νούμερα και αριθμούς ομάδων, το μόνο που πρέπει να μας απασχολήσει θα είναι πως θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα, που οι κανόνες θα τηρούνται και θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα».

– Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στον κόσμο που του ζητείται από τους ειδικούς να μείνει στο σπίτι;

«Δυστυχώς ήρθε στην καθημερινότητα μας ο κορωνοϊός και άλλαξε τον τρόπο ζωής μας. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ακούσουμε τις οδηγίες των γιατρών, να μείνουμε στο σπίτι, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πρέπει να μείνουμε υγιείς, προκειμένου στην συνέχεια να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Παπαθεοδώρου: «Δε θέλουμε ομάδες αμφιβόλου ποιότητας στο πρωτάθλημα»

Σε συνέντευξή του στον «ΣΠΟΡ-FM 94,6» ο Ηλίας Παπαθεωδόρου για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και του Ελληνικού πρωταθλήματος!

Δημοσιεύτηκε

Συνέντευξη για την νέα του καθημερινότητα και για το μέλλον της ΑΕΚ, αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ έδωσε ο Ηλίας Παπαθεωδόρου, στον «ΣΠΟΡ-FM 94,6».

Για το πώς κυλάει η καραντίνα: «Πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις στο σπίτι. Είναι περίεργη η κατάσταση, γιατί είχαμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε, να παίζουμε και να κάνουμε προπονήσεις. Έχουμε αυτό το διάστημα τη δυνατότητα να είμαστε με την οικογένεια και ταυτόχρονα εκμεταλλεύεσαι την αποχή, επιμορφωτικά. Βλέποντας παιχνίδια ή κάνοντας ανασκόπηση τι έγινε φέτος και τι μπορείς να διορθώσεις. Να ξοδέψεις τον χρόνο και να κάνεις υπομονή μέχρι να επιτρέψουμε την κανονικότητα»

Για το αν έχει τελειώσει η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ: «Το τυπικό μέρος για την Α1 δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση από την κυβέρνηση. Υπάρχει η συμφωνία των ομάδων να διακοπεί το πρωτάθλημα. Περιμένουνε την κυβέρνηση. Στο μυαλό μας έχει τελειώσει η σεζόν. Η συνέχεια του BCL έχει οριστεί, οπότε είναι απίθανο να συνεχιστεί αυτή η χρονιά»

Για το αν υπάρχει το «γαμώτο» για τη φετινή σεζόν: «Όταν έγινε η διακοπή και την επομένη εβδομάδα που διαπιστώσαμε όταν δεν θα συνεχιστεί, τα συναισθήματα ήταν στεναχώρια και λύπη. Με την έννοια ότι η ομάδα είχε ήδη ένα τρόπαιο και ήταν σε καλή κατάσταση. Είχαν επιστρέψει οι τραυματίες, είχαμε βρει ταυτότητα και είχαμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Να παίξουμε για κάποια διάκριση. Είχαμε τον τελικό Κυπέλλου, τη συμμετοχή στους “8” του BCL και στο πρωτάθλημα σε μεγάλο βαθμό είχαμε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και είχαμε μεγάλο πλεονέκτημα να παίξουμε στους τελικούς. Σίγουρα σε πιάνει το γαμώτο. Όταν βλέπεις ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό σου, συνειδητοποιείς ότι ο αθλητισμός έρχεται δεύτερος. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη»

Για την απόφαση του BCL να μεταφερθεί τον Σεπτέμβρη: «Έχει τα υπέρ και τα κατά. Το αρνητικό είναι σίγουρα ότι η ομάδα που θα παίξει εκείνη την περίοδο, δεν θα είναι ίδια. Θα είναι διαφορετικοί οι πρωταγωνιστές. Εμείς θα θέλαμε, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε όλους τους αθλητές μας. Δεν βλέπω κάτι άλλο αρνητικό. Όλα τα άλλα είναι θετικά. Για τον κόσμο και τις ομάδες θα υπάρχει νικητής και πρώτα ο Θεός σε γεμάτα γήπεδα και θα τελειώσει μία διοργάνωση. Για όλους εμάς στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα υπάρχει ένας μεγάλος στόχος. Οι παίκτες και ο κόσμος θα έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα και θα έχουν μεγάλη δίψα»

Για τον κορμό: «Θέλαμε να δημιουργούσαμε έναν κορμό. Από πέρυσι είχαμε κρατήσει δύο ξένους τον Ματσιούλις και τον Ρος. Αυτό θέλουμε να συμβεί και φέτος. Η φιλοσοφία και το σκεπτικό της δημιουργίας είναι ο ίδιος. Όσα περισσότερα καλά στοιχεία κρατάς, τόσο πιο έτοιμος θα είσαι την καινούρια χρονιά. Είμαστε τυχεροί και έχουμε κάνει αυτή την αξιολόγηση και έχουμε πολλά παιδιά που θέλουμε να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν. Όλα είναι θεωρητικά, όμως, γιατί οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και δεν ξέρεις ποια παιδιά θα είναι στην ομάδα»

Για τη Νίμπουρκ που θα είναι αντίπαλος στο Final 8: «Είναι μία ομάδα που είναι η βάση της εθνικής Τσεχίας. Κρατάει πάντα τους καλύτερους Τσέχους παίκτες στο σύνολό της και φαντάζομαι θα κρατήσει κάποιους ξένους. Συνήθως επιλέγουν ρούκι ξένους. Το θέμα είναι να ξεπεραστεί γρήγορα το πρόβλημα και να φτάσουμε υγιείς να ξεκινήσουμε την καθημερινότητά μας»

Για το πώς θα διατηρηθεί ο κορμός στην Ένωση: «Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι στο περιβάλλον μίας ομάδας. Έχουμε κάνει όλες τις επιλογές με βάση δύο κριτήρια. Το κίνητρο του κάθε παίκτη, ανεξαρτήτου ηλικίας. Έχουμε μεγάλους παίκτες και πιο νεαρούς. Εάν υπάρχει το κίνητρο και το αναγνωρίσουμε και στην επαφή που θα έχουμε με τους παίκτες, είναι ένα από τα στοιχεία που μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε. Το επόμενο κομμάτι, η αθλητική ποιότητα. Η ομάδα έχει στόχους. Δεν είναι εύκολο να διεκδικήσεις έναν υψηλό στόχο, όχι μόνο να κατακτήσεις. Με αυτά τα στοιχεία θα πάρουμε παίκτες. Ένας αθλητής κάνει μία διαδρομή. Άλλα παιδιά είναι στο τέλος. Θέλουν να συνδυάσουν αυτό με την ομάδα που θα έχει στόχους και θα είναι σε καλό περιβάλλον. Το σημαντικό, επίσης, για τα παιδιά που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, αυτό που τους κρατάει είναι το κίνητρό τους και η διάθεση για διάκριση. Εάν βρουν μεγαλύτερο κίνητρο δεν θα διστάσουν να το πάρουν. Δεν έχουν βολευτεί που είναι στην ΑΕΚ»

Για την εμπιστοσύνη του κόσμου: «Αυτό έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Δεν ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Θέλω να παρουσιάζω μία ομάδα που θα αρέσει και θα διεκδικεί. Αυτό το καταφέραμε φέτος. Η αρχή που κάναμε δεν ήταν κατάλληλη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήμασταν μία ομάδα με νέο προπονητή και δέκα νέους παίκτες. Θέλαμε χρόνο για τη χημεία. Πήραμε τον χρόνο, δουλέψαμε και παρ’ όλα τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία, με τραυματισμούς (Λάνγκφορντ και Γκίκα) και αποχώρηση Σαντ-Ρος, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε»

Για τον Νίκο Ζήση: «Ο Σαντ-Ρος ήταν ξεχωριστός παίκτης για εμάς και δεν καλύφθηκε ουσιαστικά το κενό του αγωνιστικά. Εμείς ψάξαμε τι θα μπορούμε να καλύψουμε περισσότερο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι σκέψεις αρχικά ήταν να πάμε σε Αμερικανό παίκτη. Έναν αθλητικό. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Ζήσης. Είχαμε συζητήσει το καλοκαίρι και δεν καταλάβαμε ότι ήθελε να γυρίσει. Αλλά, μετά ήθελε να φύγει και ήθελε να πάει σε μία ομάδα που θα διεκδικεί στόχους. Ο Ζήσης είναι παίκτης που πρέπει να τον… ζήσεις για να καταλάβεις τι προσφέρει. Μας έδωσε πολλά παραπάνω από όσα περιμέναμε. Τυχεροί που ήρθε. Εξαιρετικός αθλητής, πολύ καλός και παίκτης και κατάλληλος συμπαίκτης για όλους»

Για την κλειστή Euroleague και πως επηρεάζει το κίνητρο μίας ομάδας: «Αυτό επηρεάζει σχεδόν όλες τις ομάδες, το 95% των ομάδων. Δεν αφήνει τη δυνατότητα να κάνει κάτι παραπάνω, αφού είναι κλειστή. Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλους στόχους. Δεν θέλουμε μία ομάδα-πυροτέχνημα και να παίξουμε μία φορά στην Euroleague. Η ομάδα είναι έξι ετών. Έχει πολλά πράγματα και μεγάλους στόχους. Πρώτος στόχος είναι το νέο γήπεδο, που θα αλλάξει προοπτική και θα δώσει κίνητρο. Θα οργανωθεί πολύ καλύτερα ως ομάδα και όχι ως φωτοβολίδα. Ο τελικός πρωταθλήματος είναι στόχος, γιατί έχει να παίξει πολλά χρόνια. Να καθιερωθούμε στις καλύτερες ομάδες στο επίπεδο που παίζουμε, είναι πολύ μεγάλος στόχος. Δεν είναι μόνο η Ευρωλίγκα για το κίνητρο, αλλά εάν υπήρχε αξιοκρατία θα μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο»

Για τι πρέπει να γίνει για να ανέβει ξανά το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είμαι υπέρ μίας λίγκας που οι ομάδες θα κάνουν αυτά που υπόσχονται. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα με την κρίση και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και τώρα μετά τον κορονοϊό. Αλλά, θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και οι κανόνες αυτοί δεν τηρούνται. Υπάρχουν ομάδες με αμφίβολες διοικήσεις και μπάτζετ. Αυτό κάνει κακό στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Αυτό πρέπει να το δουν οι μεγάλοι του πρωταθλήματος. Οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας και Περιστέρι θα πρέπει να δουν εάν θέλουν να παίζουν με ομάδες αμφιβόλου ποιότητας. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και όχι μόνο ο ΕΣΑΚΕ»

Για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι προπονητές και άλλοι υπάλληλοι των ομάδων: «Οι προπονητές πρέπει να βρούμε κοινή γραμμή για τα δικά μας θέματα. Υπάρχουν οι αθλητές που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Μετά οι προπονητές και μετά όλοι οι υπάλληλοι των ΚΑΕ. Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κοινή λύση για όλους. Ο καθένας δυστυχώς θα κοιτάξει τον εαυτό του. Αλλιώς είναι για έναν παίκτη της Ρεάλ μην πληρωθεί για δύο μήνες και αλλιώς για έναν της Νίκαιας. Αυτό ισχύει για άλλους. Υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να υπάρξει καλή διάθεση από όλους και να βρεθεί μια κοινή χρυσή τομή για να λειτουργήσει το μπάσκετ ξανά»

Για το πλάνο με τους νεαρούς παίκτες: «Το πλάνο είναι συγκεκριμένο και το έχω πει στη διοίκηση. Η ομάδα δεν είναι ομάδα ανάδειξης παικτών ή ευκαιρίας. Κάποιος για να παίξει πρέπει να το αξίζει γιατί η ΑΕΚ διεκδικεί τίτλους. Για να σταθεί στη δωδεκάδα θα πρέπει να το αξίζει. Ο Ρογκαβόπουλος για παράδειγμα είχε την υπομονή και δούλεψε πολύ στην προπόνηση και όταν πήρε την ευκαιρία την αξιοποίησε. Αλλά, θα πρέπει να κάποιος να το αποδεικνύει. Εκείνος που μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ θα παίζει. Δεν διαχωρίζουμε μικρούς και μεγάλους, είναι ποιος αξίζει. Η ομάδα στηρίζει τον Έλληνα παίκτη και προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές με βάση τις ανάγκες της ομάδας μας»

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Μάχη μεταξύ «γιγάντων» για τον Φράνκαμπ!

Ένα όνομα που θα απασχολήσει πολύ αυτό το καλοκαίρι, είναι του Κόνερ Φράνκαμπ, του Ρεθύμνου!

Δημοσιεύτηκε

Ο 24χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ, κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Ρεθύμνου και είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρις στιγμής έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων των «μεγάλων» του Ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς ενδιαφέρονται οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός!

Ο Παναθηναϊκός τον βρίσκει ως μια καλή λύση και φθηνή για μπακ-απ του Καλάθη, ενώ η ΑΕΚ είναι αυτή που του προσφέρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να παλέψει για την θέση του βασικού άσου με τον Γκίκα. Να σημειωθεί πως η ΑΕΚ θα προχωρήσει την περίπτωση Φράνκαμπ μόνο αν αποχωρήσει ο Τσάλμερς. Το φλερτ με τον Ολυμπιακό δεν έχει προχωρήσει, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους κινήσεις θα κάνει ο Ολυμπιακός για την νέα χρονιά.

Ο Φράνκαμπ φέτος με την φανέλα του Ρεθύμνου έχει 20.9 πόντους, 4.2 ασίστ, 3.1 ριμπάουντ και 0.8 κλεψίματα, μ.ο ανά παιχνίδι. Ο πόιντ γκαρντ από το Κάνσας, έχει αγωνιστεί και στην Βουλγαρία, για λογαριασμό της Μπεροέ.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός μένει σπίτι!

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συμβάλλει στη μεγάλη καμπάνια του μένουμε σπίτι!

Δημοσιεύτηκε

Μέσω του λογαριασμού στο Instagram, ο Παναθηναϊκός μεταδίδει το μήνυμα ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι!

Αναλυτικά: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και οι χορηγοί της μένουν σπίτι! Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, τηρούμε τα μέτρα πρόληψης, σεβόμαστε και προφυλάσσουμε τις ευπαθείς ομάδες!»

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα