Connect with us

BASKET LEAGUE

Γιατράς: «Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια»

Εμφανώς απογοητευμένος ο Μάκης Γιατράς μετά την ήττα στον τελικό κυπέλλου, δεν θέλησε να πει πολλά λόγια μετά την λήξη του αγώνα.

Δημοσιεύτηκε

«Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ήμασταν πολύ άστοχοι. Συγχαρητήρια όμως στην ομάδα μου. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το Κύπελλο».

Διαβάστε περισσότερα...
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

BASKET LEAGUE

ΕΣΑΚΕ: Ο επίσημος «κατάλογος» για την συμμετοχή την σεζόν 2020-21

Ολοκληρώθηκε το πολυπόθητο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, απ’ το οποίο τέθηκαν και τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες προκειμένου να αγωνιστούν στην Basket League.

Δημοσιεύτηκε

Η ψηφοφορία αναφορικά με τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 δεν έκρυβε… εκπλήξεις καθώς τα περισσότερα, αν όχι όλα, είχαν γίνει γνωστά από την προηγούμενη εβδομάδα. Φυσικά πάρθηκαν-ψηφίστηκαν και άλλες αποφάσεις, που αφορούν το στοίχημα, τους διαιτητές κτλπ.

Αναλυτικά η εισήγηση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΕΟΚ:

1. Τη δημιουργία επιτροπής προαδειοδότησης των ΚΑΕ για το πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα διενεργεί έναν πρώτο εσωτερικό έλεγχο για το αν η εκάστοτε ομάδα πληροί τα κριτήρια που θα θεσπιστούν και την απόφαση θα παίρνει το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Ουσιαστικά θα κάνει μια πρώτη εισήγηση προς την Ε.Ε.Α., η οποία χορηγεί τις άδειες συμμετοχής. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουνίου, οπότε θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιες ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Την τριμελή επιτροπή θα αποτελούν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ένα μέλος με τουλάχιστον πέντε χρόνια στην Ένωση και ένας ορκωτός λογιστής.

2. Μια από τις βασικές αλλαγές αφορά τα κριτήρια συμμετοχής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ελάχιστη εγγυητική 60.000 ευρώ. Οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν άλλα 140.00 ευρώ. Δηλαδή, να φτάνουν στο ποσό των 200.000 ευρώ. Αυτά τα 200.000 ευρώ είναι η Εγγυητική Καλής Εκτέλεσης. Αυτά τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα μπορούν να τα λάβουν την 1η Ιανουαρίου της αγωνιστικής περιόδου ώστε να διευκολυνθούν σε ενδεχόμενες δυσκολίες ρευστότητας (εφόσον έχουν καταβάλλει τους πρώτους μήνες των συμβολαίων των παικτών).

3. Θα παρουσιαστούν στο επόμενο Δ.Σ. προτάσεις για το στοίχημα. Προτάσεις συνεργασίας με εταιρείες που ελέγχουν τις αποδόσεις.

4. Κατώτατο όριο προϋπολογισμού ορίζονται τα 800.000 ευρώ για κάθε ομάδα.

5. Εξόφληση όλων των υποχρεώσεων της περσινής σεζόν προς τους αθλητές.

6. Πρόβλεψη τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών για τις ομάδες που θα καθυστερήσουν τις πληρωμές για τρεις μήνες (θα ψηφιστεί στη Γ.Σ. της 15ης Ιουνίου).

7. Συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις (μίνιμουμ χωρητικότητας 1.200 θέσεων). Η συγκεκριμένη παράμετρος προϋπήρχε ωστόσο δεν επιδέχεται παρεκκλίσεων. 

8. Υπαγωγή των παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ (με ranking και ποινολόγιο).Είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται η έγκριση της ΕΟΚ έτσι ώστε οι διαιτητές να τελούν υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ.

Το «μπαλάκι» βρίσκεται πλέον στο Υφυπουργείο Αθλητισμού που θα πρέπει να νομοθετήσει τις αποφάσεις άμεσα, για να αρχίσουν οι ομάδες τον «μαραθώνιο» ως την 30η Ιουνίου όπου θα πρέπει να παρουσιάσουν όλα τα προαπαιτούμενα.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Παπαδόπουλος: «Αν ανεβεί με πραξικόπημα ο Ολυμπιακός δε θα παίξουμε εμείς»

Ο Μάνος Παπαδόπουλος ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την υποθετική συζήτηση για το τι θα γίνει αν ανέβει ο Ολυμπιακός.

Δημοσιεύτηκε

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο τα παρατράγουδα δεν έλειψαν. Όταν η συζήτηση ήρθε στον Ολυμπιακό και στο υποθετικό σενάριο για άνοδο των Πειραιωτών στην Basket League, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλος, ήταν κατηγορηματικός.

 «Δε θα αποδεχθούμε να ανεβεί με πραξικόπημα ο Ολυμπιακός στην Α1. Αν ήθελε ας έφτιαχνε ομάδα να ανεβεί. Αν γίνει πραξικόπημα δε θα παίξουμε εμείς!», τόνισε ο Μάνος Παπαδόπουλος.

«Μας έφτυσε ως ΕΣΑΚΕ ζητώντας παράνομα κάτι που όλοι ομόφωνα έλεγαν ΟΧΙ και τώρα θα ανέβει με πραξικόπημα;» προσέθεσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

ΕΣΑΚΕ: Αύξηση του «εισιτηρίου» από 60 σε 200 χιλιάδες για την συμμετοχή στη Basket League

Συνεχίζεται η ψήφιση για τα μέτρα του νέου πρωταθλήματος, με την αλλαγή της εγγυητικής επιστολής να είναι πλέον τροποποιημένη.

Δημοσιεύτηκε

Η αύξηση της εγγυητικής επιστολής από 60 σε 200 χιλιάδες ευρώ είναι πλέον γεγονός. Ωστόσο, θα γίνει ένας διαχωρισμός και η εγγυητική θα «σπάσει» σε δύο ποσά, 60 και 140 χιλιάδες ευρώ. Το δεύτερο ποσό θα μπαίνει σε ένα ταμείο και θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για συνέπεια στις πληρωμές.

Μετά την αλλαγή του έτους, οι συνεπείς ΚΑΕ θα μπορούν να παίρνουν αυτό το ποσό, με την προϋπόθεση πως δεν θα έχουν χρέη την τρέχουσα σεζόν.

Η καταβολή του ποσού θα γίνει μέχρι 30/6, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη Basket League. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι ομάδες που σε ένα μήνα δεν εμφανίσουν το 1/4 του μίνιμουμ μπάτζετ που θα προβλεφθεί, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Αποχώρησε από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ο Αγγελόπουλος!

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να αποχωρεί εκνευρισμένος από το ΟΑΚΑ.

Δημοσιεύτηκε

Ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» αποχώρησε εκνευρισμένος από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως από τη πρώτη στιγμή δεν υπήρχε πρόθεση για συνεργασία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η αιτία της αποχώρησης της ΑΕΚ ήταν και η διαφωνία που υπήρξε στο θέμα της επιτροπής αδειοδότησης. Στην Ένωση δεν βρήκαν το κλίμα συνεργασίας που περίμεναν στην πρόταση που κατατέθηκε για εσωτερική επιτροπή που θα εξετάζει τις αδειοδοτήσεις των ομάδων.

Το διοικητικό συμβούλιο συνεχίζεται κανονικά χωρίς κανένα άλλο απρόοπτο, ωστόσο η ΑΕΚ δεν εκπροσωπείται από κάποιον και αυτό σημαίνει πως δεν θα πάρει μέρος για τα ερωτήματα προς ψήφιση για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Ομόφωνη απόφαση: Ο ΕΣΑΚΕ να αποφασίζει για την αδειοδότηση των ΚΑΕ!

Όλες οι ομάδες πήραν την απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, να αρχίσουν οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήματος στην Πολιτεία για να του παραχωρηθεί με νομοθετική ρύθμιση το δικαίωμα να αδειοδοτεί ο ίδιος τις ΚΑΕ για για την Basket League.

Δημοσιεύτηκε

Το σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ήταν ιδιαζούσης σημασίας, καθώς το πρώτο μέλημα των ομάδων, ήταν το πρωτάθλημα να μπει σε μια πορεία ανοδική και να αναβαθμιστούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν «σκιές».

Έτσι, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας τριμελούς επιτροπής που θα ελέγχει τους φακέλους και θα αποφασίζει αν με βάση τα κριτήρια που θα ψηφιστούν στην συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης. Όμως, αυτόν τον ρόλο τον έχει η κρατική Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία έχει αμφισβητηθεί έντονα για τις αποφάσεις της σε αρκετά θέματα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο ΕΣΑΚΕ θέλει να… αυτονομηθεί και να ελέγχει ο ίδιος τις ΚΑΕ και να είναι εκείνος που θα αποφασίζει αν μια ομάδα πληροί τις προδιαγραφές για να συμμετέχει στην Basket League. Έτσι, η δικαιολογία περί αποφάσεων της ΕΕΑ, παύεται να υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

H πιο μεγάλη ώρα για τον ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ ψηφίζει το μεσημέρι τις σημαντικές αλλαγές που έχουν σκοπό να βελτιώσουν σημαντικά την Basket League.

Δημοσιεύτηκε

Στο..κυρίως πιάτο περνάει στις 13:00 ο ΕΣΑΚΕ, καθώς στο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί θα κληθούν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ να ψηφίσουν για τις σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα με σκοπό την άνοδο της Basket League.

Οι ομάδες αποφάσισαν πως ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες δεν είναι εφικτό και στόχος είναι ο αριθμός συμμετεχουσών τη νέα σεζόν να μην ξεπεράσει τις 12. Για το λόγο αυτό αναμένεται να ψηφιστούν μια σειρά από αυστηρά κριτήρια συμμετοχής: Οι ΚΑΕ προ ημερών συμφώνησαν σε μίνιμουμ μεικτό μπάτζετ (δηλαδή για συμβόλαια, λειτουργικά έξοδα, εφορία κλπ.) 800.000 ευρώ, εγγυητική 60.000 ευρώ αλλά και κατάθεση επιπλέον 140.000 ευρώ σε τράπεζα προκειμένου να υπάρχει διασφάλιση της οικονομικής συνέπειας των συλλόγων, διακανονισμός εξόφλησης χρεών παρελθόντων ετών, καθώς και μίνιμουμ χωρητικότητα 1.200 θεατών στα κλειστά.

Ένα κρίσιμο σημείο αφορά στο αίτημα που θα κάνει ο ΕΣΑΚΕ στην κυβέρνηση να έχει λόγο στην αδειοδότηση των ΚΑΕ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι επιφορτισμένη με αυτή την αποστολή, είναι αρκετά ελαστική τα τελευταία χρόνια. Η λίγκα θέλει να έχει λόγο στην απόφαση για τις αδειοδοτήσεις, είτε κρίνοντας η ίδια απευθείας τους φακέλους, είτε συμμετέχοντας στην διαδικασία με ορκωτό λογιστή και γνωμοδοτώντας στην ΕΕΑ με δεσμευτικό τρόπο.

Ο ΕΣΑΚΕ εκτιμά πως τηρώντας τα συγκεκριμένα κριτήρια δεν θα προκύψουν παραπάνω από 12 ομάδες ικανές να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Μάλιστα προκειμένου να… διευκολύνουν την έξοδο σε κάποιες ΚΑΕ, έχει συζητηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο να τους δώσουν ένα bonus αποχώρησης από το πρωτάθλημα (50.000 ευρώ ή λίγα περισσότερα).

Όσον αφορά στις ομάδες που θα έρθουν από την Α2, ο Χαρίλαος Τρικούπης δείχνει αποφασισμένος να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο για να παίξει στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να φύγει από την φυσική του έδρα στο Μεσολόγγι, ενώ πιο «ζόρικα» είναι τα πράγματα για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Λογικά εφόσον η ομάδα της Κύθνου που εδρεύει στο Αιγάλεω δηλώσει αδυναμία να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία, δεν θα υπάρξει… επιλαχούσα ομάδα από την Α2, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η ΕΟΚ.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Σοκ: Πιθανή αποχώρηση και του Ρεθύμνου απο την Basket League

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sport24 το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να αποχωρήσει απο την Basket League.

Δημοσιεύτηκε

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας δυσαρεστήθηκε από την εικόνα της Α1 τη σεζόν 2019/20, έλεγε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να επενδύει σε ένα πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα και με ένα κακό επίπεδο και εδώ και αρκετούς μήνες σκεφτόταν την καλύτερη λύση.

Αυτή τη στιγμή, μεσάνυχτα Τετάρτης/ξημερώματα Πέμπτης όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Basket League, ενώ δεν αποκλείεται να διεκδικήσει έναν κυρίαρχο ρόλο για να βοηθήσει το άθλημα, ακόμη και ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, η πανδημία έχει δημιουργήσει ζημιές, η Α1 δεν είναι πλέον ανταγωνιστική, οι παράγοντές της δεν ενδιαφέρονται για μακροπρόθεσμα πλάνα κι έτσι άνθρωποι όπως ο Κωστής Ζομπανάκης που έχει επενδύσει πολλά χρήματα αναγκάζονται να απέχουν με την ελπίδα ο χρόνος να δουλέψει ευεργετικά για το άθλημα.

Πηγή: https://www.sport24.gr

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Διαγόρας: «Όσα γράφονται εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων ομάδων»

O Διαγόρας Δρυοπιδέων πήρε επίσημη θέση σχετικά με τις φήμες της παρουσίας του στην Basket League.

Δημοσιεύτηκε

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Διαγόρας δεν σκοπεύει να «δεχτεί» την άνοδο και αυτό δημιούργησε νέες φήμες, με τον σύλλογο να ξεκαθαρίζει ότι πρώτα θα περιμένει τις ανακοινώσεις της ΕΟΚ για το ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Το ΔΣ του ΔΙΑΓΟΡΑ και ο πρόεδρός του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΛΛΙΛΑΣ ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο του μπάσκετ ότι όλα αυτά που γράφονται σε διάφορα δημοσιογραφικά σάιτ, περί ανόδου ή μη της ομάδας στην Basket League, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας ή εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων ανθρώπων-ομάδων.

Ο Διαγόρας δεν έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια ούτε να μπαίνει σε “περίεργα” παιχνίδια, ούτε να βγάζει χρήματα απο το άθλημα που υπηρετεί με αγάπη. Οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει αναφορικά με το που θα βρίσκεται ο σύλλογος την νέα μπασκετική χρονιά, θα γίνει γνωστό όταν υπάρχουν ανακοινώσεις απο την ΕΟΚ.Το μόνο δεδομένο αυτή την στιγμή είναι ότι ο σύλλογος θα είναι έτοιμος και πρωταγωνιστής, όπως πάντα τα τελευταία χρονιά, σε όποια κατηγορία και να αγωνισθεί.

Με φιλικούς χαιρετισμούς απο την ΚΥΘΝΟ…»

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα