Connect with us

BASKET LEAGUE

ΚΑΕ ΑΕΚ για Βασιλακόπουλο: «Θα αποχωρήσει από το μπάσκετ ηττημένος και κρυπτόμενος»

Η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανήμπορο και ανίκανο να αναταποκριθεί στις επιταγές των καιρών», αποδοκιμάζοντας την απόφαση του προέδρου της ΕΟΚ να μην χορηγήσει εισιτήρια στους φιναλίστ του Κυπέλλου.

Δημοσιεύτηκε

«Καζάνι» που βράζει το Ελληνικό μπάσκετ, με την ΑΕΚ να τοποθετείται επίσημα κατά του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία τόνισε πως δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εντυπώσεων μέσα από ψευδείς αναφορές.

Η ΑΕΚ στην ανακοίνωση της επιτέθηκε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο αποκάλεσε «ανήμπορο και ανίκανο να ανταποκριθεί στις επιταγές των καιρών», ενώ έκανε λόγο για «παρωχημένη διοίκηση Βασιλακόπουλου που έδωσε ένα ακόμη ράπισμα στο μπάσκετ».

Επιπροσθέτως, οι «κιτρινόμαυροι» τόνισαν πως η αποχώρηση της διοίκησης της ΕΟΚ πρέπει να αποχωρήσει χθες, καθώς είναι επιζήμια για το άθλημα, ενώ η παρουσία του Βασιλακόπουλου δυσφημίζει το ελληνικό μπάσκετ σε όλη την υφήλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Για πολλοστή φορά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με ακόμη μία απόφασή του, προκαλεί τη θυμηδία και τη δικαιολογημένη οργή των οπαδών μας, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων όλων των ομάδων.

Για ακόμη μία χρονιά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες και να οργανώσει έναν Τελικό «πριβέ», αντί να εξελιχθεί αυτός σε γιορτή, όπως συμβαίνει στις προηγμένες μπασκετικά χώρες του κόσμου.

Ο Βασιλακόπουλος, για άλλη μία φορά δείχνει ανήμπορος και ανίκανος ν’ ανταποκριθεί στις επιταγές των καιρών, και με αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αγνοώντας τη βούληση των τεσσάρων ομάδων (των ημιτελικών), επιμένει στη λογική των αποκλεισμών, υποβαθμίζοντας – ευτελίζοντας το μοναδικό θεσμό, που ουσιαστικά διοργανώνει η Ομοσπονδία, ρίχνοντας νέο ράπισμα στο ελληνικό Μπάσκετ.

Ο Βασιλακόπουλος, παρότι διανύει τις «τελευταίες ημέρες της Πομπηίας», δεν επιθυμεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα, δεν θέλει έστω για την υστεροφημία του να κάνει την… έκπληξη και να οργανώσει έναν «Τελικό» εφάμιλλο του ένδοξου παρελθόντος, πραγματοποιώντας αν μη τι άλλο μία «ηρωική έξοδο». Θα αποχωρήσει από το ελληνικό Μπάσκετ ηττημένος και κρυπτόμενος, αφού ξέχασε και ο ίδιος πότε εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε ελληνικό γήπεδο για να παρακολουθήσει επίσημους αγώνες Ανδρών, του αθλήματος, στο οποίο φέρεται να ηγείται.

Η ΑEK ΒC το προηγούμενο διάστημα με διαφόρους τρόπους επιχείρησε να πείσει τον Βασιλακόπουλο για το αυτονόητο, ήτοι την αναβάθμιση του θεσμού: Τη διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής, όπερ σημαίνει την επιστροφή του Φάιναλ Φορ, σε όποιο γήπεδο επιθυμούν η ΕΟΚ και οι εμπλεκόμενοι, ακόμη και στην Πάτρα, για να έχουν την ευκαιρία οι οπαδοί όλων των ομάδων να θαυμάσουν «διά ζώσης» τους παίκτες και τους προπονητές. Για να έχει την ευκαιρία το πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ, για δεύτερη φορά μετά το 2018 και τη διεξαγωγή (από την ΑΕΚ BC) του Φάιναλ Φορ του BCL στο ΟΑΚΑ, να διαφημιστεί στα πέρατα της Ευρώπης.

Στην σύσκεψη του Ηρακλείου Κρήτης η ΑΕΚ, στο ενδεχόμενο που προκριθεί βεβαίως στον Τελικό, ζήτησε το 50% των εισιτηρίων της αναμέτρησης, ή 500 εισιτήρια ή 150 εισιτήρια, κι όλα τα αιτήματά της απορρίφθηκαν.

Ως έσχατη λύση εστάλη επιστολή, υπογεγραμμένη από τις τέσσερις ημιφιναλίστ, για ένα «υβριδικό» μοντέλο «ανθρωπογεωγραφίας» στο γήπεδο, παρουσία 1000 φιλάθλων (500 για κάθε ομάδα) για τους κατόχους Διαρκείας, χορηγούς κλπ, με ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίου και επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, και 3.500 ή 4.500 μαθητές, σε μια νέα απόπειρα να περισωθεί η «τραυματισμένη» διοργάνωση.

Αντ’ αυτών, η παρωχημένη Διοίκηση του Βασιλακόπουλου έδωσε (στο ελληνικό μπάσκετ) ακόμη ένα ράπισμα, επιβεβαιώνοντας πλήρως «συν τοις άλλοις» τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία των φιλάθλων επιθυμεί την άμεση αποχώρησή της. Και η αποχώρησή της, προεξάρχοντος του Βασιλακόπουλου, έπρεπε να είχε γίνει… χθες. Είναι επιζήμια η παραμονή της ακόμη και για μία ημέρα για το άθλημα, που κάποτε στην Ελλάδα θεωρείτο και δικαιολογημένα «εθνικό σπορ».

Πασίδηλο είναι από την έως τώρα πορεία και δράση μας, ότι η ΑΕΚ BC ουδέποτε είπε «όχι» στην παρουσία και μαθητών στον Τελικό. Η ΑΕΚ ΒC είναι η πρώτη, που μετεξέλιξε άλλωστε σε θεσμό τη «μαθητική-παιδική εξέδρα» στους αγώνες της από την πρώτη ημέρα της Διοίκησής μας, και μάλιστα άκρως επιτυχημένο, και περισσότερα από 16.000 παιδιά-αθλητές παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις ή τις εκδηλώσεις της. Είναι η πρώτη και μόνη, που συνεχίζει σταθερά με δράσεις, που έχουν το παιδί και τις οικογένειές τους ως πρωταγωνιστές.

Πρόδηλο είναι, όμως, και τούτο: Οι οπαδοί μας, που έχουν δώσει διαπιστευτήρια συμπεριφοράς σε μεγάλες διοργανώσεις με εύσημο τη διεθνή αναγνώριση, για ακόμη μία φορά θα απωλέσουν ξανά την ευκαιρία να δουν την ομάδα μας. Είναι άκρως ρατσιστικός ο «a priori» αποκλεισμός όλων των συνενωσιτών, μεγαλύτερης ηλικίας, όπως και όλων των οπαδών των υπολοίπων ημιφιναλίστ.

Η ΑΕΚ ΒC διοργάνωσε και χρηματοδότησε με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο, το 2018, το αρτιότερο Φάιναλ Φορ Μπάσκετ της ιστορίας (BCL) και σ’ αυτό καταλυτικό ρόλο είχε και η παρουσία των 40.000 οπαδών μας σε δύο ημέρες, οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ φιλοξενίας. Υποτιμάται η νοημοσύνη του φιλάθλου όταν χρησιμοποιείται ως επιχείρημα ο δήθεν κίνδυνος επεισοδίων, εξαιτίας παλαιών περιστατικών στην Κρήτη. Επίσης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου «απεκάλυψε» και αναγράφεται στο Πρακτικό της σύσκεψης, ότι «η ύπαρξη μιας και μοναδικής πύλης πρόσβασης στο γυμναστήριο αποτελεί σημείο τρωτότητας» και δεν επιτρέπει τον ασφαλή διαχωρισμό των φιλάθλων των διαγωνιζομένων ομάδων.

Γεννάται ευλόγως, λοιπόν, το ερώτημα: Αφού το γήπεδο είναι ακατάλληλο για τη διεξαγωγή Τελικού-Γιορτή, κατά την Αστυνομία, γιατί η εμμονή της ΕΟΚ για διεξαγωγή του στα Δύο Αοράκια Ηρακλείου; Γιατί η ΕΟΚ αρνήθηκε την πρόταση της ΑΕΚ για διεξαγωγή Φάιναλ Φορ στο ΟΑΚΑ, ή στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, που φιλοξενούν κατ’ επανάληψη οπαδούς όλων των ομάδων κι όχι μόνο της γηπεδούχου;

Η ΑΕΚ BC συνεχίζει σταθερά να προβάλλει το ελληνικό μπάσκετ σε ολόκληρη την υφήλιο, ο Βασιλακόπουλος το δυσφημίζει σε ολόκληρη την υφήλιο.

Η ΑΕΚ ΒC πιστώνεται τις τελευταίες διεθνείς κατακτήσεις της Ελλάδας, με τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις, με τις -παγκόσμιας εμβέλειας- διοργανώσεις (Φάιναλ Φορ BCL 2018), με την παραγωγή της ταινίας “1968” (που ταξιδεύει όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ανά τον κόσμο και προβάλλει εκτός από τον αγωνιστικό θρίαμβο του Καλλιμάρμαρου, τον Έλληνα αθλητή και την Ελλάδα της προσφυγιάς που έχει μάθει να παλεύει και κερδίζει).

Η ΑΕΚ ΒC πάντα με χαμηλό προφίλ, αλλά με υψηλές αξίες, συνένωσε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, σε δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές περιόδους, προκειμένου για τον υπέρτατο στόχο της αξιοποίησης ολυμπιακού αθλητικού Ακινήτου, του πρώτου Ακινήτου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, εκεί όπου ετοιμάζεται σε απόλυτη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να δημιουργήσει μία αθλητική πολιτεία, αλλά και ν’ αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία. Η ικανοποίηση από την πανελλήνια αναγνώριση και καταξίωση σε όλα τα παραπάνω συνιστά πυλώνα των δραστηριοτήτων μας.

Η ΑΕΚ ΒC συνεχίζει να μάχεται εντός των πλαισίων για τη σωτηρία του αθλήματος και το αυτό θα πράξει και το επόμενο διάστημα. Η ΑΕΚ ΒC δεν πρόκειται να φυγομαχήσει. Η ΑΕΚ ΒC θα συνεχίσει έστω και μόνη της, να δίνει τη μάχη, έως ότου επικρατήσει η ψυχραιμία, όπως έπραξε και κατά την περασμένη περίοδο όταν της ζητήθηκε από Πολιτεία και θεσμούς ως επικρατούσα «ήρεμη δύναμη» να ισορροπήσει καταστάσεις στο πολύπαθο άθλημα. Άλλωστε το ζητούμενο είναι να πρυτανεύσουν η κοινή λογική και το αυτονόητο.

Η ΑΕΚ ΒC των ευρωπαϊκών διπλωματικών θριάμβων δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα και «πλανώνται πλάνην οικτρά» όσοι νομίζουν, ότι θα αδρανήσει. Θα πολεμήσει μέχρι τέλους, προκειμένου να ξορκίσει την τοξικότητα στο ελληνικό μπάσκετ και θα δικαιωθεί. Το ελληνικό μπάσκετ νοσεί και η ευθύνη βαρύνει τους «δεινόσαυρους», που επί σειρά ετών νομίζουν, ότι υπηρετούν το άθλημα, που αγαπάμε, υιοθετώντας πολιτικές τύπου «διαίρει και βασίλευε» εμπλουτισμένες με θεωρίες συνομωσίας και ίντρινγκες.

Η ΑΕΚ BC θα παραμείνει εδώ, με στόχο να δημιουργήσει εκείνες τις συμμαχίες, που θα επιτρέψουν στο άθλημα να ανασάνει.

Η ΑΕΚ BC καταγγέλλει την απόφαση του Βασιλακόπουλου και θα μελετήσει τις επόμενες κινήσεις της. Επιφυλλασόμεθα δε, παντός νομίμου δικαιώματός μας για τις συνέπειες της απόφασης της ΕΟΚ, η οποία «τραυματίζει» τη διοργάνωση και θέτει «εν αμφιβόλλω» τις συμφωνίες των χορηγών και υποστηρικτών μας, οι οποίοι υποτίθεται επενδύουν σε υγιές επιχειρηματικό και αθλητικό περιβάλλον.

Άραγε, ρώτησε ο Βασιλακόπουλος τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως ο ξενοδοχειακός, εστίασης κ.λ.π. για τη χαμένη ευκαιρία της πόλης τους σε νεκρή τουριστικά περίοδο, να υποδεχτούν 5.500 επισκέπτες για μια διήμερη γιορτή του αθλητισμού, πριν να πάρει την απόφαση;

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι έστω την ύστατη ώρα, όλοι όσοι  ακόμη κόπτονται για το άθλημα θα συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια να ξημερώσει μία άλλη ημέρα, πιο φωτεινή, πιο ελπιδοφόρος. Η ημέρα αυτή δεν είναι μακριά. Το γνωρίζουν εκείνοι, που από εκδικητικότητα επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους συντρίμμια. Το γνωρίζει και ο Βασιλακόπουλος…

ΑΕΚ ΒC»

Διαβάστε περισσότερα...
Advertisement
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

BASKET LEAGUE

«Αγγίζει» Βεργίνη ο Ηρακλής!

Ο Ηρακλής φαίνεται ότι βρίσκεται μια «ανάσα» από την απόκτηση του Δημήτρη Βεργίνη.

Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με το sdna.gr, ο Γηραιός έχει καταθέσει πρόταση στον Βεργίνη και οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Ο Ηρακλής θέλει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ του και ο έμπειρος γκαρντ από την Θεσσαλονίκη μπορεί να του προσφέρει πολύτιμες βοήθειες.

Ο Δημήτρης Βεργίνης έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ (2005-08), Παναθηναϊκό (2008-10), Άρη (2010-13, 2018-19), Lukoil Akademic Sofia (2013-14), Απόλλωνα Πάτρας (2015-17), Λαύριο (2017-18) και Πανιώνιο (2019-2020).

 

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Άρης: Σε πρώτο πλάνο η αδειοδότηση

Πρώτος στόχος των διοικούντων του Άρη είναι η επίτευξη της αδειοδότησης για συμμετοχή στην Basket League την νέα χρονιά.

Δημοσιεύτηκε

Η ΚΑΕ Άρης συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις ώστε να πάρει την αδειοδότηση για συμμετοχή στο πρωτάθλημα την νέα χρονιά.

Ο Χρήστος Γρόλλιος θα εκπροσωπήσει την ΚΑΕ Άρης, ως νομικός σύμβουλός της, στην αυριανή (15/07, 11:30) σύσκεψη, που έχει συγκαλέσει ο ΕΣΑΚΕ και στην οποία αναμένεται να παραστούν οι νομικοί εκπρόσωποι όλων των ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Οι καλύτερες στιγμές του Φόστερ την σεζόν 2019/20! (vid)

Οι καλύτερες στιγμές του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού, στην φετινή σεζόν!

Δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός: Στα «πράσινα» ο Φόστερ

Ο Μάρκους Φόστερ είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να ανακοινώνουν την απόκτηση του για τα επόμενα 1+1 χρόνια. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης του «τριφυλλιού» έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις και αναφέρθηκε τόσο στον Γιώργο Βόβορα όσο και στον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στον Παναθηναϊκό ο Φόστερ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Φόστερ για τα επόμενα 1+1 χρόνια.
Ο Μάρκους Φόστερ γεννήθηκε στις 3/6/1995 στην πόλη Wichita Falls του Texas, έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στη θέση «2». Την αγωνιστική περίοδο 2019/2020 διέπρεψε με τη φανέλα της Hapoel Holon, έχοντας 20.2 πόντους, με 42.3% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και 58.3% στα δίποντα, 3.4 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Παράλληλα, στο BCL σκόραρε 17.8 πόντους με 35.4% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και 61.9% στα δίποντα, μοιράζοντας παράλληλα και 3,8 ασίστ ανά αγώνα.

Φοίτησε στο Hirschi High School και ακολούθως στο φημισμένο Κολέγιο του Kansas State.

Το πρώτο του καλοκαίρι που είχε πάει στο Κολέγιο είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην «LeBron James Skill Academy», προκειμένου να βελτιωθεί.

Στο Kansas State έκανε τρομερή εκκίνηση καθώς στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του σκόραρε 25 πόντους κόντρα στο Oral Roberts, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 15.5 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Η πρώτη διετία της κολεγιακής του καριέρας ήταν στο Kansas, ενώ ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο Κολέγιο του Creighton. Εκεί έκανε πράγματα και θαύματα καθώς στην πρώτη του χρονιά έγινε ο πρώτος παίκτης του Κολεγίου που τα τελευταία 30 χρόνια, σκόραρε πάνω από 30 πόντους στα 8 πρώτα ματς! Στην τελευταία του σεζόν εκεί είχε 19.8 πόντους με 41.3% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, με 3.2 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Μετά το πέρας των σπουδών του (2018) αναζήτησε την τύχη του έξω από τις ΗΠΑ αγωνιζόμενος στη Νότιο Κορέα και στη Wonju DB Promy, όπου είχε κατά μέσο όρο 25.2 πόντους, με 5.2 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ ανά αγώνα. Ακολούθησε η Champville SC του Λιβάνου, με την οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018/2019, ενώ το καλοκαίρι του 2019 σειρά είχε η Hapoel Holon.

ΦΟΣΤΕΡ: «ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Μάρκους Φόστερ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που ντύθηκε στα πράσινα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ μέλος αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας με τους εκπληκτικούς οπαδούς, όπως είναι ο Παναθηναϊκός», τόνισε αρχικά και έδειξε να γνωρίζει αρκετά για την ομάδα στην οποία έρχεται: «Σίγουρα ξέρω πολλά για τον Παναθηναϊκό. Παρακολουθώ χρόνια το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας και αντιλαμβάνομαι τη δύναμη του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω πως είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο της διοργάνωσης».

Ο 25άχρονος γκαρντ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τη Hapoel Holon και έδειξε έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του: «Πράγματι είχα μια πολύ καλή χρονιά στο Ισραήλ. Δούλεψα και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά προκειμένου να βελτιώνομαι συνεχώς. Ήμουν έτοιμος να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Αισθάνομαι ευλογημένος που ένα σπουδαίο κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία».

Όσο για τα συναισθήματά του όταν ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ήταν ξεκάθαρος: «Ένιωσα καταπληκτικά όταν μου το είπε ο μάνατζέρ μου. Όπως σας είπα και νωρίτερα γνώριζα το μέγεθος του Παναθηναϊκού και την ιστορία του. Έχω μεγάλο κίνητρο να προσφέρω στη νέα μου ομάδα».

Πριν κλείσει η συμφωνία ο Μάρκους Φόστερ είχε μιλήσει με τον προπονητή του «τριφυλλιού», Γιώργο Βόβορα: «Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλο. Μου έδειξε ότι ξέρει το παιχνίδι μου και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πως θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ώστε να προσφέρω στην ομάδα το καλύτερο που μπορώ».

Αναφορικά με τον προσωπικό και τον ομαδικό του στόχο εν όψει της νέας σεζόν σημείωσε: «Το ζητούμενο είναι να βρούμε χημεία ως ομάδα το συντομότερο δυνατό. Θα είμαστε ένα σύνολο με αρκετά νέα πρόσωπα και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Προσωπικά, έχω μεγάλο κίνητρο να προσφέρω στον Παναθηναϊκό και να κατακτήσω τίτλους μαζί του».

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα αποτελέσει τον… παρτενέρ του στη θέση «2» και ο Μάρκους Φόστερ είχε μόνο καλά λόγια να πει για εκείνον: «Γνωρίζω τον Νέντοβιτς, τον έχω παρακολουθήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Είναι ένας εκπληκτικός και έμπειρος παίκτης. Έχει πολύ ταλέντο στο σκοράρισμα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μαζί του και είμαι βέβαιος πως θα έχουμε καλή σύνδεση. Θέλω να μάθω αρκετά πράγματα από εκείνον».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του έδωσε μια υπόσχεση στους φίλους του Παναθηναϊκού: «Είναι υπέροχοι. Με καλωσόρισαν με πολλά μηνύματα στα social media και μου έδειξαν την αγάπη τους. Αυτή την αγάπη και τη στήριξη θέλω να τους την ανταποδώσω. Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά τους στο ΟΑΚΑ. Υπόσχομαι ότι θα δίνω τα πάντα σε κάθε ματς παίζοντας με όλη μου την ενέργεια. Ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες του προπονητή μου θα κάνω ό,τι μου ζητά για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός: Κερδίζει «πόντους» ο Ζακ Όγκαστ!

Ο Ζακ Όγκαστ φαίνεται ότι βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή της λίστας του Γιώργου Βόβορα για την θέση «5» του Παναθηναϊκού.

Δημοσιεύτηκε

Όσο οι μέρες περνούν τόσο ο Ζακ Όγκαστ κερδίζει «πόντους» ώστε να είναι αυτός ο οποίος θα πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη στην θέση «5» του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ο ομογενής ψηλός βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή της λίστας των «πρασίνων» και προβάλει σαν το μεγάλο φαβορί για να υπογράψει στον Εξάστερο.

Βέβαια, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει οικονομική διαφορά, η οποία όμως δεν θεωρείται αγεφύρωτη. Ο Όγκαστ έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου και φέτος μέτρησε 13,4 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και σχεδόν 1 κόψιμο ανά παιχνίδι στο Eurocup. Επιπλέον, μια ενδεχόμενη απόκτηση του Όγκαστ θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να ενισχυθεί με ξένους στις υπόλοιπες θέσεις, αφού ο Ζακ θα αγωνίζεται ως Έλληνας.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Επίσημο: Ο Νέντοβιτς στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς!

Δημοσιεύτηκε

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι και επίσημα παίχτης του Παναθηναϊκού. Η διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε είναι ενός έτους.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Μήτογλου: «Μου έχουν λείψει οι αγώνες, μας δίνει ώθηση ο κόσμος»

Ο Ντίνος Μήτογλου αναφέρθηκε στη νέα χρονιά που έρχεται, στον κόσμο του Παναθηναϊκού, στους Διαμαντίδη-Αλβέρτη, αλλά και στον Γιώργο Βόβορα.

Δημοσιεύτηκε

Πιο συγκεκριμένα:

«Είμαι βέβαιος πως θα μας στηρίξουν ξανά, όπως άλλωστε κάνουν πάντα»  τόνισε για τον κόσμο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο 24χρονος φόργουορντ.

Πόσο έχει πεθυμήσει να παίξει ξανά αγώνα μπάσκετ μπροστά σε κόσμο:

«Γενικά θα ήθελα να πω ότι μου λείπει το μπάσκετ», απαντά ο 24χρονος φόργουορντ και εξομολογείται: «Μου έχουν λείψει οι επίσημοι αγώνες και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Βλέπω τους αγώνες ποδοσφαίρου και βόλεϊ και κατά κάποιο τρόπο θα έλεγα ότι τους ζηλεύω. Φυσικά, όταν μιλάμε για επίσημους αγώνες εξυπακούεται πως μέσα στην εξίσωση είναι και ο κόσμος. Και ειδικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα το πως να μας δίνει ώθηση».

– Ο κόουτς Γιώργος Βόβορας δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο νέο ξεκίνημα που κάνει θα «χτίσει» την ομάδα του γύρω από τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Παπαγιάννη και σένα. Πως αντιμετωπίζεις αυτή την πρόκληση;

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή τόσο για εμένα, όσο και για τα άλλα δύο παιδιά. Χαίρομαι πολύ που ο κόουτς Βόβορας και η ομάδα γενικότερα θέλουν να επενδύσουν στους Έλληνες παίκτες. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με ευθύνη. Κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση και υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη της ομάδας προς το πρόσωπό μας».

– Τι σημαίνει για εσάς τους παίκτες η παρουσία των Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Διαμαντίδη στην διοίκηση της ΚΑΕ;

«Πρόκειται για δύο μύθους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το να τους έχεις δίπλα σου σε υψηλά πόστα αλλά και κοντά στην ομάδα είναι κάτι το εξαιρετικό. Πρόκειται για δύο σπουδαίες προσωπικότητες που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από εκείνους».

 Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φίλους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ;

«Αυτό που θέλω να τους ζητήσω είναι να προσέχουν την υγεία τους, να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι και να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να αρχίσει η χρονιά. Ως ομάδα θα κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε χαρά. Είμαι βέβαιος πως θα μας στηρίξουν ξανά, όπως άλλωστε κάνουν πάντα».

– Ποιά αντίπαλη ομάδα και ποιός παίκτης σε εντυπωσίασε από την EKO Basket League της προηγούμενης σεζόν;

 «Θεωρώ πως ο Προμηθέας ήταν και αυτή τη σεζόν μια πολύ καλή ομάδα. Είχε εξαιρετική παρουσία στο Eurocup, ήταν ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Οπότε ψηφίζω Προμηθέα και από παίκτες τον Λάνγκστον Χολ, ο οποίος ήταν το “κλειδί” της ομάδας».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Βάρλας: «Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται την περίπτωση Όγκαστ!»

Σύμφωνα με τον Νίκο Βάρλα η περίπτωση του Ζακ Όγκαστ, έχει επιστρέψει στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό.

Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με τον Νίκο Βάρλα ο Παναθηναϊκός σκέφτεται την επιστροφή του Ζακ Όγκαστ.

Ο 27χρονος Ελληνοαμερικάνος σέντερ έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν με την φανέλα της Γαλατάσαραϊ και στο Παναθηναϊκό σκέφτονται να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στην ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα