Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αποκλειστική συνέντευξη Καρακασίδου: «Διάκριση σε ακαδημαϊκό και αθλητικό επίπεδο για να νιώσω ολοκληρωμένη»

Δημοσιεύτηκε

Η Λιλιάνα Καρακασίδου μίλησε αποκλειστικά στο Jumpshot και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, σε μια συνέντευξη που είχε… τα πάντα. Η παιδική της ηλικία, ο Φάρος, η μεταγραφή της στον Παναθηναϊκό, η αρίστευση της στις Πανελλήνιες αλλά και ο υποστηρικτικός ρόλος των γονέων της.

Πρόκειται για μια αθλήτρια χαμηλών τόνων. Που δεν την ενδιαφέρει να προκαλεί, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω απ’ αυτό. Η σχέση της με τα media είναι πολύ περιορισμένη και δεν αρέσκεται να δίνει συνεντεύξεις. Παρόλα αυτά, για… εμάς, έκανε μια εξαίρεση και άνοιξε τα καρδιά της στο Jumpshot και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Η διεθνής παίκτρια του Παναθηναϊκού, Λιλιάνα Καρακασίδου, μίλησε για το πως ξεκίνησε το μπάσκετ, για την πρώτη της ομάδα, τον Φάρο, τη μεταγραφή της στον Παναθηναϊκό, για την προσέγγιση που είχε από Αμερικάνικα κολλέγια, για την αρίστευση της στις Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και για τον υποστηρικτικό ρόλο των γονέων της.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Σε ποια ηλικία αποφάσισες να ξεκινήσεις το μπάσκετ και ποιο ήταν το έναυσμα ;

«Οι αγώνες μπάσκετ που παρακολουθούσα καθώς έπαιζαν τα ξαδέρφια μου, ήταν ικανοί να μου κολλήσουν το «μικρόβιο» αυτού του αθλήματος σε ηλικία 11 ετών.»

Είχες κάποιο πρότυπο;

«Δεν είχα ποτέ κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο, όμως υπάρχουν καταξιωμένοι αθλητές τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες, την πορεία των οποίων θαυμάζω ιδιαίτερα.»

Ποιο πιστεύεις πως είναι το δυνατότερο σου στοιχείο στο μπάσκετ και ποιο το αδύνατο ;

«Το δυνατότερο χαρακτηριστικό μου νομίζω πως είναι η ταχύτητα μου, ενώ το αδύνατο είναι το ύψος μου.»

Ξεκίνησες από τον Φάρο και σήμερα σε βρίσκουμε στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο και παλαιότερα είχες αρκετές προτάσεις για μεταγραφή. Γιατί αποφάσισες πως τη φετινή χρονιά θα πρέπει να φύγεις;

«Υπήρχαν προτάσεις για μετακίνηση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά προτίμησα να παραμείνω στον Φάρο, γιατί ήταν η πρώτη μου ομάδα και ήθελα να τη στηρίξω σε όσους στόχους έθετε. Αυτό βέβαια, εξυπηρετούσε και πρακτικά, γιατί ήταν κοντά στο σπίτι μου οπότε οι χρόνοι για τις μετακινήσεις, ήταν πολύ μικροί και δεν στερούμουν ώρες που ήταν απαραίτητες για να ανταπεξέλθω στις σχολικές μου υποχρεώσεις . Φέτος όμως, ολοκληρώνοντας το σχολείο, αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου αγωνιζόμενη στην υψηλότερη εθνική κατηγορία.»

Ποιος είναι ο ρόλος σου στον φετινό Παναθηναϊκό;

«Ο ρόλος στην φετινή μου ομάδα είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα μέσα στο παρκέ και να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.»

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο διοικητικό τιμόνι. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ επέστρεψε στην Α1. Ποιος είναι ο φετινός στόχος ;

«Ο στόχος της ομάδας μου φέτος, με τη βοήθεια του κ. Γιαννακόπουλου, είναι να εμφανίζεται ανταγωνιστική και να παλεύει σε κάθε αγώνα για το καλύτερο αποτέλεσμα.»

Ένας μακροπρόθεσμος στόχος είναι η επιστροφή στις διακρίσεις;

«Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε φέτος στην Α1, οπότε απαιτείται ένα διάστημα προσαρμογής. Παρ’ όλα αυτά μέσα από τη σοβαρή δουλειά που κάνουμε, θέλουμε να έχουμε όσες περισσότερες επιτυχίες γίνεται και να τον φέρουμε σε βάθος χρόνου ξανά στην κορυφή, στη θέση που του αρμόζει. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί την ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στην ανώτατη κατηγορία.»

Στην Α2 με τον Φάρο, βγήκες πρώτη σκόρερ της κατηγορίας και ταυτόχρονα αρίστευσες και στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Πόσο δύσκολο είναι για μια αθλήτρια να συνδυάσει πρωταθλητισμό και επιτυχία στο σχολείο;

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις αυτά τα δύο πράγματα μαζί, όταν όμως υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Η προηγούμενη χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σε όλα τα επίπεδα, τόσο λόγω της κούρασης από το διάβασμα και τις προπονήσεις, όσο και λόγω της πίεσης για τις επερχόμενες εξετάσεις. Ωστόσο, στην αρχή της χρονιάς είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου ότι θα πρέπει να στερηθώ ορισμένες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης και είχα οργανώσει το πρόγραμμά μου έτσι, ώστε να αξιοποιώ το χρόνο μου όσο καλύτερα γίνεται για να πετύχω το στόχο μου. Με υπομονή και επιμονή, πιστεύω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά.»

Πως αντιμετώπισαν οι γονείς σου αυτή τη προσπάθεια ;

«Όπως είναι λογικό, στην αρχή ανησυχούσαν λόγω του επιβαρυμένου προγράμματός μου αλλά ήταν στο πλευρό μου, με στήριζαν διαρκώς και προσπαθούσαν να με διευκολύνουν όπου μπορούσαν. Σε καμία όμως περίπτωση δεν με απέτρεψαν από αυτό που είχα βάλει εγώ στο μυαλό μου.»

Ένα φαινόμενο που συναντάμε (και) σε επίπεδο ακαδημιών είναι ο «γονιός-προπονητής». Αυτός δηλαδή που κατευθύνει το παιδί του ή και την ομάδα την ώρα του αγώνα. Είχες πέσει σε τέτοιες συμπεριφορές;

«Ευτυχώς δεν έζησα τέτοιες καταστάσεις από το οικογενειακό μου περιβάλλον, αφού ο μόνος ρόλος τους ήταν να έρχονται στους αγώνες για να με δουν και να με εμψυχώσουν. Φυσικά όμως και έχω βρεθεί μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές, καθώς συμβαίνουν συχνά. Συμπεριφορές που βλάπτουν τόσο το ίδιο το παιδί, όσο και ολόκληρη την ομάδα. Δουλειά των γονιών είναι μόνο η στήριξη του παιδιού τους όταν αγωνίζεται, και όχι η αλλαγή ρόλου με τον προπονητή.»

Ποια είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά ενός γονιού που το παιδί του βρίσκεται στον αθλητισμό, κατά τη δική σου άποψη;

«Ένας γονιός πρώτα απ’ όλα έχει χρέος να ενθαρρύνει το παιδί του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και όσα καλά συνεπάγεται αυτός, και δεύτερον οφείλει να το στηρίζει, να του δίνει κουράγιο και ώθηση στις όποιες αποφάσεις έχει πάρει.»

Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις στην Αμερική για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο κολεγιακό πρωτάθλημα ;

«Αν και υπήρξε προσέγγιση από κολέγια της Αμερικής, δεν αποτέλεσε ποτέ την πρώτη μου επιλογή, αφού επιθυμούσα ταυτόχρονα με το μπάσκετ να σπουδάσω σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Έτσι την κράτησα απλά σαν τελευταία επιλογή, αν δεν κατάφερνα να μπω σε σχολή της επιλογής μου.»

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες αλλά και ο μεγαλύτερος σου στόχος ;

«Κύρια επιθυμία μου είναι να είμαι υγιής, να μπορώ να δουλεύω όσο περισσότερο γίνεται και να αξιοποιήσω στο μέγιστο τις όποιες δυνατότητές μου. Θέλω να διακριθώ τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε αθλητικό επίπεδο για να νιώσω εγώ η ίδια ολοκληρωμένη.»

Το σαράκι της δημοσιογραφίας «τρύπωσε» από πολύ νωρίς μέσα του. Από τα 14 του χρόνια, άρχισε να γράφει σε ερασιτεχνικά Blogs και συνολικά έχει δουλέψει σε μεγάλα σάιτ, όπως το ebasket.gr, το superbasket.gr, ενώ σήμερα είναι ιδιοκτήτης του Jumpshot.gr αλλά και αρθρογράφος στο trifilara.gr. Παράλληλα, διατελεί και προπονητής μπάσκετ στη Δραπετσώνα.

Διαβάστε περισσότερα...
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

BASKET LEAGUE

Μωραΐτης στο Jumpshot: «Τιμητικό να είμαι στον Κολοσσό, σπουδαίος προπονητής ο Λυκογιάννης»

Δημοσιεύτηκε

Ο Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε στο Jumpshot και τον Πάνο Τραφαλή μετά την εκτός έδρας νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του Άρη με 87-85. Ο 20χρονος άσος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον προπονητή του, Άρη Λυκογιάννη, αλλά και συνολικά για το σωματείο του Κολοσσού.

Ο Μωραΐτης αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στον Κολοσσό Ρόδου από την ΑΕΚ και αποτελεί έναν παίκτη που ο Άρης Λυκογιάννης εμπιστεύεται αρκετά και βασίζει πράγματα πάνω του. Ο Έλληνας playmaker έχει 4.5 πόντους και τρεις ασίστ μέσο όρο στα πρώτα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος σε 12.30 λεπτά συμμετοχής.

Με διάθεση για χιούμορ και πρόθυμος να παραχωρήσει δηλώσεις, ο Μωραΐτης αναφέρθηκε στην άμυνα που ήταν ο πιο σημαντικός λόγος της επικράτησης του Κολοσσού.

Στη συνέχεια τόνισε πως είναι τιμητικό να είναι μέλος της ομάδας από την Ρόδο, ενώ ακολούθως η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ΑΕΚ, για την οποία εμφανίστηκε βέβαιος πως θα βρει τον δρόμο της. Τέλος, ο Έλληνας διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες χαρακτήρισε σπουδαίο προπονητή τον Άρη Λυκογιάννη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

– Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά το τέλος του παιχνιδιού;

«Ευτυχώς για εμάς πήγαν όλα καλά. Καταφέραμε μέσα από την άμυνα και πήραμε το ματς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Σίγουρα παίζει ρόλο και η επίθεση βέβαια. Ήταν πολύ σημαντική, αλλά περισσότερο μέσα από την άμυνά μας κρατήσαμε χαμηλά το σκορ απέναντι στον Άρη. Καταφέραμε έτσι να βάλουμε μερικά δύσκολα σουτ, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη».

-Κεφάλαιο Κολοσσός Ρόδου. Τι σημαίνει για σένα να είσαι παίκτης του Κολοσσού;

«Είναι κάτι πολύ τιμητικό για εμένα. Οι εγκαταστάσεις είναι πραγματικά τρομερές. Τόσο το γήπεδο όσο και το γυμναστήριο είναι πάρα πολύ ωραία. Με βοηθούν όλοι στον Κολοσσό, οι προπονητές μου, όλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Κολοσσό».

-Ο δανεισμός σου από την ΑΕΚ είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς τόσο ως παίκτης αλλά και ως προσωπικότητα;

«Ναι εννοείται. Το να παίρνεις χρόνο συμμετοχής και να παίζεις είναι κάτι πολύ σημαντικό και για την καριέρα σου, αλλά και για σένα γενικά».

-Για το εάν παρακολουθεί την ΑΕΚ.

«Εννοείται, εννοείται. Δεν πάει πολύ καλά τελευταία, αλλά είναι η αρχή του πρωταθλήματος και πιστεύω στη συνέχεια θα βρει τον δρόμο της».

-Έχει την δυνατότητα και το ρόστερ για να κάνει κάτι καλό τη φετινή σεζόν;

«Εννοείται πως έχει το ρόστερ. Μπορεί να κάνει την «κοιλιά» της τώρα και να έχει κάποιες δυσκολίες, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρει τον δρόμο της και θα φτάσει εκεί που πρέπει».

-Τι φταίει μέχρι στιγμής και η ΑΕΚ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα;

«Πολύ δύσκολη η ερώτηση γιατί δεν βρίσκομαι εκεί. Δεν γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει. Ωστόσο, θεωρώ πως επειδή είναι αρχή ακόμα, η ομάδα είναι καινούργια, οι παίκτες είναι καινούργιοι με αποτέλεσμα να μην γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, συνεπώς η ομάδα χρειάζεται χρόνο και όπως είπα προηγουμένως πιστεύω πολύ πως θα βρει τον δρόμο της».

-Τέλος, θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο για τον Άρη Λυκογιάννη και την έως τώρα συνεργασία σας.

«Είναι ένας πολύ σπουδαίος προπονητής. Ήταν ο βασικός λόγος που με επηρέασε να έρθω στην Ρόδο και τον Κολοσσό. Γενικά τον πάω πολύ. Χάρη σε εκείνον και τον Γιώργο Γκοτζογιάννη ήρθα εδώ. Η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Αφού με βάζει να παίζω δεν χρειάζομαι κάτι άλλο».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Μαυροκεφαλίδης στο Jumpshot: «Διαφορετικά τα πράγματα μετά την αλλαγή προπονητή»

Δημοσιεύτηκε

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο Jumpshot και τον Πάνο Τραφαλή μετά την εκτός έδρας νίκη του Ιωνικού Νίκαιας επί του Άρη με 77-72.

Ο Έλληνας σέντερ ήταν για άλλο ένα παιχνίδι εξαιρετικός, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ιωνικού στο πρωτάθλημα. Ο Μαυροκεφαλίδης αποτέλεσε ξανά σημείο αναφοράς για την ομάδα του και κόντρα στον Άρη πέτυχε 16 πόντους (4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/6 βολές), ενώ μάζεψε επίσης οχτώ ριμπάουντ.

Μετρημένος, ευθύς και ουσιώδης στις απαντήσεις του, ο Μαυροκεφαλίδης παραδέχτηκε πως η αλλαγή προπονητή και ο ερχομός του Νίκου Βετούλα στον πάγκο της ομάδας ήταν καθοριστική. Παράλληλα, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Θωμά Κώττα, τους οποίους και πιστεύει πολύ.

Ο παίκτης του Ιωνικού στάθηκε στην σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνει ένας αθλητής, προκειμένου να γίνει επιτυχημένος και κατέληξε στα αναρίθμητα ταλέντα που χάθηκαν με τον καιρό εξαιτίας της ελλιπούς δουλειάς τους. Αναλυτικά οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη:

-Παρά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα κάνατε δύο αρκετά σημαντικές συνεχόμενες νίκες. Σε τι οφείλεται η βελτίωση της αγωνιστικής σας κατάστασης;

«Νομίζω πως είναι διαφορετικά τα πράγματα μετά την αλλαγή προπονητή. Έχουμε περισσότερη ψυχολογία και παίζουμε πιο στοχευμένα. Γενικά παίζουμε καλύτερα οπότε το μεγαλύτερο μέρος της βελτίωσης μας οφείλεται ξεκάθαρα σε αυτό».

-Ήσασταν αρκετά διαβασμένοι στο παιχνίδι. Θεωρείς ότι χτυπήσατε τις αδυναμίες του Άρη;

«Σίγουρα χτυπήσαμε τις αδυναμίες του Άρη, όπως και ο Άρης χτύπησε τις αδυναμίες τις δικές μας. Απλώς εμείς ήμασταν σε κάποια σημεία του παιχνιδιού περισσότερο συγκεντρωμένοι. Ειδικά αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο και αξίζαμε πεντακάθαρα τη νίκη».

-Μοιάζεις σαν να είσαι από καιρό έτοιμος για αυτή τη σεζόν στην Basket League. Είσαι από τους κορυφαίους στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος. Πως έχεις βελτιωθεί τόσο πολύ;

«Δεν πρόκειται για βελτίωση. Είμαι 35 χρονών και πλέον η εμπειρία είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και της καριέρας μου στο μπάσκετ. Όλα παίζουν ρόλο. Είναι η προπόνηση σίγουρα, η διατροφή και το πιο σημαντικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις».

-Θα είχε πολύ ενδιαφέρον και λόγω της εμπειρίας σου να αναφερθείς σε δύο αθλητές που υπάρχουν αρκετές προσδοκίες για εκείνους. Ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) είναι ο ένας και ο άλλος ο Θωμάς (Κώττας). Πως δουλεύουν και πως συμπεριφέρονται μέσα στην προπόνηση και μέσα σε έναν αγώνα;

«Αυτοί οι δύο έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν κάτι καλό στη ζωή τους γιατί τους προσφέρεται αυτή η καριέρα. Δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη. Τι πιο ωραίο από το να είσαι αθλητής και να παίζεις μπάσκετ. Το καλύτερο για την ζωή σου. Αυτό που πρέπει να κάνουν και νομίζω το κάνουν ήδη είναι να δουλεύουν πολύ σκληρά και να είναι προσγειωμένοι. Και εγώ έχω μεγάλες προσδοκίες ειδικά για τον Βασίλη, αλλά και για τον Θωμά».

-Το ταλέντο υπάρχει συνεπώς η σκληρή δουλειά είναι ζωτικής σημασίας.

«Ναι σίγουρα είναι η σκληρή δουλειά. Έχουν χαθεί άπειρα ταλέντα και θα συνεχίζουν να χάνονται λόγω του ότι δεν δουλεύουν».

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χρήστος Μαργέλης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το παρόν και το μέλλον του μπάσκετ

Δημοσιεύτηκε

Ο Χρήστος Μαργέλης παραχώρησε συνέντευξη στο Jumpshot.gr και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, μιλώντας – μεταξύ άλλων –  για τη κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ, σχολιάζοντας Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, NCAA, αναπτυξιακά προγράμματα. Μια συνέντευξη με πολλές «καυτές» ατάκες…

(περισσότερα…)

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Περπέρογλου: «Το 2011 δεν ήξερα αν θα ξαναέπαιζα μπάσκετ!»

Δημοσιεύτηκε

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε στο επίσημο site της Euroleague για την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του το 2011 και ανέφερε ότι έφτασε στο σημείο να μην είναι σίγουρος για το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ:

«Κάθισα στο αεροπλάνο και δεν σηκώθηκα για ολόκληρη την πτήση, και όταν προσγειώθηκα άρχισα να αισθάνομαι πόνο στο δεξί μου πόδι. Ήταν αμέσως μόλις είχα σηκωθεί από το κάθισμά μου. Ευτυχώς, την επόμενη μέρα είχαμε τα εργομετρικά για την εθνική ομάδα και ζήτησα από τον γιατρό να ελέγξει το σημείο.

Κάναμε μια μαγνητική τομογραφία και δεν έδειξε τίποτα, έτσι ο γιατρός είπε: «Γιατί να μην ελέγξουμε και τις αρτηρίες σου; Απλά για παν ενδεχόμενο». Έτσι το κάναμε αυτό και ο γιατρός μου είπε,«Μη κουνηθείς καν! Η αρτηρία σου σου είναι φραγμένη και είναι σοβαρό».

Ήξερα για την θρόμβωση επειδή ο μπαμπάς μου είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα, οπότε ήμουν εξοικειωμένος με την πάθηση, αλλά ήμουν έκπληκτος γιατί το έπαθα στα 27 μου. Ήταν σαν κάποιος να με χτύπησε με ένα σφυρί όταν το άκουσα.

Μου έδωσαν αμέσως αραιωτικά αίματος και έπρεπε να μείνω στο νοσοκομείο για δέκα περίπου ημέρες. Λόγω των διαλυτών αίματος, δεν μπορούσα να παίξω, ήταν επικίνδυνο να χτυπήσω στο γήπεδο γιατί θα μπορούσε να ξεκινήσει εσωτερικά. Ειλικρινά, δεν ήξερα αν θα ήμουν σε θέση να παίξω και πάλι. Έχω ακούσει ιστορίες για άλλους παίκτες που είχαν αυτό που είχα και μπορεί να ήταν απειλή για την καριέρα μου.

Ήταν μια δύσκολη εποχή για μένα, αλλά με βοήθησε η πίστη μου στον Θεό, έπρεπε να τον εμπιστευτώ με την καριέρα μου και με βοήθησε να ξεπεράσω αυτή την περίοδο.

Πολλές φορές παίρνουμε τα πράγματα ως δεδομένο στη ζωή. Πήρα την καριέρα μου ως δεδομένη. Νόμιζα ότι θα έπαιζα για πάντα.

Κάθε φορά που έχω έναν τραυματισμό, όπως και την περασμένη σεζόν, λέω στους γιατρούς μου να ελέγξουν τις φλέβες, για να βεβαιωθώ ότι δεν έχω πρόβλημα.

Προσπαθώ να φροντίσω τη διατροφή μου. Όταν πετάω μεγάλες πτήσεις, φοράω ειδικές κάλτσες, αλλά παίρνω και μερικά αραιωτικά αίματος για προφύλαξη, το γνωρίζω τώρα και προσπαθώ να προστατεύσω τον εαυτό μου».

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Καρφιά» Καζλάουσκας για Ζαγκλή!

Δημοσιεύτηκε

Ο Γιόνας Καζλάουσκας εξέφρασε την αντίθεση του προς το σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε στον Ανδρέα Ζαγκλή, με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια.

Ο Λιθουανός κόουτς έδωσε συνέντευξη σε λιθουανικό μέσο και μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τον τρόπο διεξαγωγής του. Ο Καζλάουσκας υποστήριξε ότι το σύστημα «καταστρέφει το ευρωπαϊκό μπάσκετ», ενώ «κατακεραύνωσε» τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή.

Θυμίζουμε ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική μας Ομάδα στην τελευταία κατάκτηση μεταλλίου, το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Αναλυτικά ο Λιθουανός δήλωσε:

«Αυτό το σύστημα είναι περίεργο. Ίσως να είναι καλό για τις Φιλιππίνες, αλλά καταστρέφει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όταν είναι πιθανώς το καλύτερο στην Ευρώπη. Συγγνώμη αλλά ποιος είναι ο κύριος αυτός (σ.σ. Ζαγκλής); Δούλεψα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν άκουσα για αυτόν. Ποιος τον ξέρει στον κόσμο του μπάσκετ; Τι ιδέες έχει; Πώς θα λύσει τα προβλήματα στο σπορ».

 

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ατάκες «φωτιά» από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς!

Δημοσιεύτηκε

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στη θητεία του στον Ολυμπιακό, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος σύμφωνα με τον «σοφό» έχει…μεγάλα αρχ@@.

Ο Σέρβος coach είναι από τους προπονητές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ, με πάμπολλες επιτυχίες μέσα στο παρκέ. Ο «σοφός» σε συνέντευξη του, θυμήθηκε τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, χρησιμοποιώντας ατάκες «φωτιά».

Συγκεκριμένα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε:

«Ο Γιαννάκης δεν ήθελε να παίζει με τον Τεόντοσιτς επειδή είναι αργός στα πλάγια βήματα. Είπα στους προέδρους του Ολυμπιακού ότι ο Τεόντοσιτς είναι αργός στην πλάγια κίνηση, επειδή έχει μεγάλα αρχίδια και δυσκολεύεται να τα μεταφέρει από την μία πλευρά στην άλλη».

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Αποκλειστική συνέντευξη Βουράκη: «Η ΕΣΚΑΝΑ προχωράει μπροστά, ο κ. Μώραλης πιέζει για το Παπαστράτειο»

Δημοσιεύτηκε

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ αλλά και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Jumpshot και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, μιλώντας αναλυτικά για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Ένωσης αλλά και του Δήμου στο χώρο του αθλητισμού.

(περισσότερα…)

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χιγκέρα: «Ο Παππάς είναι έτοιμος αλλά σε αυτόν οφείλεται πότε θα μπει, ρομπότ ο Καλάθης»

Δημοσιεύτηκε

Ο γυμναστής του Νίκου Παππά αλλά και πολλών ακόμη παικτών σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του γονάτου του του Έλληνα γκαρντ αλλά και στον Νικ Καλάθη. (περισσότερα…)

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα