Connect with us

Ω-ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεργασία με το IST College από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός!

Δημοσιεύτηκε

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός  και το IST College ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (10/9) στην έδρα του κολεγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College παρουσίασαν τη μεταξύ τους πρωτοποριακή συνεργασία μέσω της δημιουργίας ενός μεταπτυχιακού προγράμματος «ΜΒΑ In Sports Management» σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (10/9) στην έδρα του κολεγίου.

Σε αυτήν παρέστησαν ο Διευθυντής Marketing του IST College, Γιώργος Τσέγκας, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ το «παρών» έδωσε ο CEO της DPG Group of Companies, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, καθώς και ο αθλητής της ομάδας Ίαν Βουγιούκας.»

Ο Δήμήτρης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και πάλι πρωτοπορεί αναπτύσσοντας, σε συνεργασία με το IST College, το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ”ΜΒΑ In Sports Management” στην Ελλάδα. Η δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η επιτυχία μίας ομάδας δεν ορίζεται, πλέον, μόνο βάσει των επιδόσεών της εντός γηπέδων, αλλά και εκτός αυτών.

Για πρώτη φορά η τεράστια γνώση των έμπειρων συνεργατών της κορυφαίας ομάδας της χώρας, καθώς και άλλων στελεχών του αθλητικού χώρου, θα συνδυαστεί με εμπειρίες σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικούς οργανισμούς, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχία αυτού του καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα μεταπτυχιακού. Τέλος, να ευχηθώ από την πλευρά μου καλή επιτυχία και δύναμη στους σπουδαστές μας».

Ο Γιώργος Τσέγκας, Διευθυντής Marketing του IST College ανέφερε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο IST College, να σας καλωσορίσω στις νέες μας εγκαταστάσεις και να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μας για την έναρξη μίας τόσο σημαντικής και πρωτοποριακής συνεργασίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Μαζί ξεκινάμε το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ In Sports Management που έχει γίνει στην Ελλάδα υπό την αιγίδα ενός συλλόγου και μάλιστα του κορυφαίου στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Είναι πολύ σημαντική και η ίδια η συνεργασία και η συγκυρία πάνω στην οποία γίνεται διότι για εμάς είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, καθώς κλείνουμε 30 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης. Κάνουμε βήματα μπροστά και πρωτοπορούμε για ακόμα μία φορά γεγονός πολύ σημαντικό. Σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου συνδέουμε το χώρο της εκπαίδευσης με εκείνον του αθλητισμού. Με τέτοιες πρωτοβουλίες προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του κλάδου με τη δημιουργία στελεχών που μπορούν να υποστηρίξουν τον ελληνικό αθλητισμό σε όλο του το εύρος.

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας, είναι πολύ σημαντική η διασύνδεση μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. Πρέπει ο κάθε σπουδαστής να διδάσκεται σε όρους της αγοράς και από ανθρώπους της αγοράς, γιατί δουλειά μας είναι να προετοιμάσουμε το κάθε παιδί, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Εκεί έγκειται και η σημασία της συνεργασίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, διότι είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται από ανθρώπους του χώρου και μέσω αυτού μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπως είναι αυτό του αθλητισμού».

Ο CEO της DPG Group of Companies, Παναγιώτης Τριαντόπουλος πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας κάποια πράγματα για τον Παναθηναϊκό και την επιτυχημένη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ώστε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και σε εξωαγωνιστικές δραστηριότητες, στις οποίες δίνουμε μεγάλη σημασία. Βέβαια, όλοι βάζουν πάνω από όλα το αγωνιστικό και μερικές φορές δεν δίνεται η σημασία που χρειάζεται και στις υπόλοιπες ενέργειες της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι μία ιδέα που δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου.

Σπουδαιότερο παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα ASD, το οποίο έχουν αναπτύξει οι Ακαδημίες μας με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Σε αυτό θα χρειαστούμε βοήθεια και ενίσχυση από όλους όσοι μπορούν. Παράλληλα, όπως γνωρίζετε, προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους φιλάθλους μας που έρχονται στο γήπεδο. Τις προσεχείς ημέρες θα τοποθετηθεί το cube στο ΟΑΚΑ, ένα γήπεδο που δεν είναι δικό μας, ξεπερνώντας προβλήματα ετών.

Επίσης, βρήκαμε την ευκαιρία κάποια στελέχη που έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε στον Παναθηναϊκό, σε συνεργασία με το IST, να μεταλαμπαδεύσουμε την εμπειρία μας σε νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διότι δεν το πήραμε έτοιμο από κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού αλλά το φτιάξαμε εμείς και λάβαμε έγκριση από το εξωτερικό. Θα βασιστεί τόσο σε ακαδημαϊκά μαθήματα, όσο και σε εμπειρία πάνω στο πως δουλεύει μία ομάδα. Και αυτή δεν θα είναι μόνο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα είναι και ο Α.Ο. που θα συμμετέχει με όλα του τα τμήματα, ενώ θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και άλλες ομάδες. Εξάλλου, το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο φίλους του Παναθηναϊκού αλλά και άλλων ομάδων.

Το άλλο καινοτόμο σημείο του προγράμματος είναι πως παράλληλα με τη φοίτηση οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να ζουν την εμπειρία του πως δουλεύει μια ομάδα. Θα τους δίνεται δηλαδή η ευκαιρία να έρθουν στο γήπεδο να δουν πως διεξάγεται ένας αγώνας, την προετοιμασία που γίνεται πριν, να έρχονται στα γραφεία να παρακολουθήσουν τον τρόπο δουλειάς όλων των τμημάτων κτλ. Θα είναι μία ουσιαστική εμπειρία ζωής, όχι μόνο ακαδημαϊκή αλλά και έμπρακτη, να δουν πως είναι να δουλεύεις σε μία ομάδα ή και σε περισσότερες. Είναι μία προσπάθεια που χρειάζεται στήριξη, είναι η πρώτη χρονιά, είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχει και πως θα ανοίξουμε δρόμους για ακόμη περισσότερες ενέργειες και συνεργασίες στον ακαδημαϊκό χώρο.

Σήμερα είναι ένα MBA, αύριο μπορεί να είναι ένα πλήρες πρόγραμμα που μπορεί να μην αφορά μόνο το κομμάτι του αθλητισμού. Αυτή είναι μόνο η αρχή που ανοίγει πόρτες και για πολλά ακόμη πράγματα.

Ήδη τα πρώτα δείγματα των εγγραφών στο πρόγραμμα είναι εντυπωσιακά και είμαστε πεπεισμένοι πως θα συνεχίσει αναλόγως. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο πρόγραμμα και καλή σεζόν με υγεία και δύναμη σε όλους».

O εκπρόσωπος των παιχτών, Ίαν Βουγιούκας τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στην παρουσίαση μίας πρωτοποριακής συνεργασίας μεταξύ της ομάδας μου και του IST College. Όπως με ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, πρόκειται για το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ΜΒΑ In Sports Management” στην Ελλάδα, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα μίας αθλητικής ομάδας. Οι φοιτητές του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από έμπειρα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καθώς και από άλλες μεγάλες προσωπικότητες του χώρου σχετικά με το sports management και μέσω αυτού θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις. Εμείς, ως αθλητές, ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο γνωρίζουμε πως πίσω από αυτό γίνεται μεγάλη δουλειά. Ξέρω, λοιπόν, ότι οι σπουδαστές θα μάθουν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα σχετικά με το πως στήνεται ένα επιτυχημένο προϊόν, όπως είναι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο πρόγραμμα του IST College και καλή χρονιά σε όλους τους φοιτητές και τους μαθητές».

Σε ερώτηση για τη σημασία που έχει για έναν αθλητή να διαθέτει γνώσεις Sports Management εφόσον θέλει να συνεχίσει την ενασχόληση με το μπάσκετ μετά το τέλος της καριέρας του, ο έμπειρος σέντερ απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό. Είμαι τυχερός διότι σπούδαζα στην Αμερική και έχω πάρει ένα πτυχίο International Business. Αν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να έχω μία τέτοια συνεργασία όταν ήμουν νεότερος θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Είναι κάτι που σου δίνει μία άλλη επιλογή στη ζωή σου και στο να γίνει πιο εύκολα η μετάβαση στην άλλη πλευρά του χώρου».

O Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Θεμιστοκλής Καρβουντζής έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνεχίζει να πρωτοπορεί και να πρωταγωνιστεί τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ, έχοντας στο πλευρό της τους καλύτερους “συμπαίκτες”. Ένας από αυτούς είναι και το IST College, σε συνεργασία με το οποίο δημιουργήσαμε το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ” ΜΒΑ In Sports Management” που έχει γίνει στην Ελλάδα υπό την αιγίδα ενός συλλόγου και μάλιστα του κορυφαίου της χώρας. Πλέον βρισκόμαστε και στο “γήπεδο” της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχοντας ως στόχο όχι μόνο να δημιουργήσουμε υγιείς φιλάθλους, αλλά και σωστούς επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού. Γι’ αυτό θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η συγκεκριμένη συνεργασία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα κορυφαίων πανεπιστημίων των Η.Π.Α. και του εξωτερικού. Είμαστε βέβαιοι πως το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και η επιτυχία δεδομένη, κάτι που συμβαίνει πάντα σε συνεργασίες κορυφαίου επιπέδου. Εύχομαι σε όλους τους φοιτητές μας να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ IST

Το IST συνεργάζεται επί 30 χρόνια με κορυφαία Πανεπιστήμια προσφέροντας Bachelors &Masters με φοίτηση εξ’ ολοκλήρου στη Ελλάδα, στους τομείς: 1) Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, 2) Επιστήμη Υπολογιστών- Πληροφορική, 3) Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές.

Στο IST δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων (soft skills), στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Το IST συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες και εφαρμόζει ένα καινοτόμο μοντέλο σπουδών που ονομάζεται “Business Facing” μέσα από το οποίο, η εκπαίδευση των σπουδαστών πραγματοποιείται σε συνθήκες προσομοίωσης με τη σύγχρονη αγορά.

Στο IST η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια προσφέροντας βιωματική μάθηση.

Στο IST παρέχεται υποστήριξη των μαθημάτων από ειδική πλατφόρμα εκπαίδευσης (E-Learning) και προσφέρονται περισσότερα από 150 σεμινάρια και πιστοποιημένα diplomas.

Στο IST η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων ξεπερνά το 85%.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

IST College

Λ. Συγγρού 68, Αθήνα 117 42 (Δίπλα στο μετρό «Συγγρού- Φιξ»)

Τηλ. 210 4822222

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

Γιώργος Τσέγκας  [email protected]

Γιάννης Μηναδάκης  [email protected]

 

Διαβάστε περισσότερα...
Advertisement
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΣΚΑΝΑ

Δραπετσώνα: Προωθούνται στο αντρικό οι Κυριαζίδης και Μαραγκός (pic)

Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας ανακοίνωσε την προώθηση των Δημήτρη Κυριαζίδη και Αντώνη Μαραγκού στο αντρικό τμήμα.

Δημοσιεύτηκε

Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας προετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, με τον πρόεδρο της επιτροπής μπάσκετ του συλλόγου να ανακοινώνει δύο ακόμα παίκτες που θα ενισχύσουν την «μηχανή» του Σάκη Καλλιπολίτη.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Κυριαζίδη και Αντώνη Μαραγκό. Ο Κυριαζίδης, έχει ύψος 1.90, είναι γεννηθείς του 2002 (18 χρονών), προέρχεται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου και αγωνίζεται στις θέσεις «1» & «2». Ο Μαραγκός (2002, 18 ετών), βλέπει τον κόσμο από τα 202 εκατοστά και αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τάσου Βουλγαράκη: 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με τα χρώματα της αντρικής ομάδας μπάσκετ ΔΑΣ Δραπετσώνας θα αγωνίζονται για την νέα σεζόν δύο αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου μας ο Δημήτρης Κυριαζίδης  και ο Αντώνης Μαραγκός. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία με υγεία. Η Επιτροπή μπάσκετ.»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με τα χρώματα της αντρικής ομάδας μπάσκετ ΔΑΣ Δραπετσώνας θα…

Gepostet von Τασος Βουλγαρακης am Freitag, 10. Juli 2020

Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός Γηπέδου

Δελημπαλταδάκης: «Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να εκσυγχρονιστεί»

Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης μίλησε σε συνέντευξη του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού, ενώ ανέλυσε το πλάνο του ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ.

Δημοσιεύτηκε

Όσα είπε ο Τάσος Δελημπαλταδάκης στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για τον λόγο που αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΟΚ: «Η δουλειά του μάνατζερ είναι 2-3 μήνες το καλοκαίρι και μετά τους άλλους εννιά κάθεσαι. Από την άλλη, είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές, ειδικά την Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο να γίνει μία μεταγραφή, να διασφαλίσεις τον παίκτη σου και αυτό είναι δύσκολο στην Ελλάδα. Είχαμε μία καλή δεκαετία από το 2000 μέχρι το 2010 και μία άσχημη από το 2011 και μετά. Δεν είναι εύκολο. Δεν εκπροσωπείς ένα άτομο, αλλά προσπαθείς να κοντρολάρεις 5-6 άτομα γύρω από τον αθλητή. Μετά από 30 χρόνια νιώθω μεγάλη κούραση και πιστεύω ότι ο κύκλος πρέπει να κλείσει. Έτσι, ήρθε η σκέψη της ομοσπονδίας».

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο όλα αυτά τα χρόνια: «Να κρίνω εγώ την πορεία του δεν είναι το πιο σωστό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μαζί με τους αθλητές έφεραν επιτυχίες και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε 1-2 βήματα παραπάνω για να εκσυγχρονιστούμε. Είτε η Α1, είτε η Α2. Είμαι χρόνια σε κόντρα μαζί του, λόγω της δουλειάς μου, αλλά οι προσωπικές μας σχέσεις είναι καλές. Είναι δουλειά μας είναι τέτοια που δεν του αρέσει και μας… βρίζει. Το θεωρώ επιτυχημένο το έργο του, αλλά θεωρώ ότι δεν είχε τη βοήθεια από τους ανθρώπους που είχε γύρω του για να κλείσουν τον κύκλο του».

Για το ποιο είναι το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ: «Είναι πολλά τα προβλήματα, αλλά για μένα είναι τι κάνει ο Έλληνας αθλητής από τα 18 μέχρι τα 22. Στο ελληνικό μπάσκετ δεν υπάρχει το μεταβατικό στάδιο, όπως στις ΗΠΑ. Ο αθλητής δεν έχει τι να κάνει, εκτός από εκείνους που ξεχωρίζουν. Όταν δεν μπορεί ο Χαραλαμπόπουλος να βρει τον χρόνο που αξίζει σε ομάδα, φανταστείτε τι γίνεται με τα παιδιά που δεν έχουν το ταλέντο του ή το ταλέντο του Παπαγιάννη και του Κόνιαρη. Η τετραετία αυτή είναι πολύ σημαντική για τον αθλητή και είναι χαμένη. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό το κομμάτι, που είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές. Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας και Ντικούδης δεν είχαν παίξει Εθνική Παίδων, αλλά δείτε που έφτασαν».

Για το ντραφτ που πρότεινε: «Η πρόταση έχει να κάνει ότι μέχρι τα 18 ο αθλητές δεν πρέπει να μετακινηθεί από μία ομάδα. Για να καταλάβει τι σημαίνει η ομάδα, οι συμπαίκτες και να μην αλλάζει συνέχεια περιβάλλον. Να καταλάβει τι σημαίνει η έννοια του εφόρου… Πιστεύω ότι ένας καλός αθλητής δεν χάνεται. Μπορεί να αργήσει να φανεί, αλλά θα βρει τον δρόμο του. Άρα, δεν χρειάζεται βιασύνη από τους αθλητές, τους γονείς και τους μάνατζερ. Και εγώ έχω κάνει λάθη. Μέχρι τα 18 θα πρέπει να σταματήσουν τις μεταγραφές. Να γίνει μία διαδικασία ενός ντραφτ, που θέλει υπουργική απόφαση, βέβαια. Μετά όταν περάσει τα 18 να υπάρχει το διπλό δελτίο στην ηλικία 18-21, με τις ομάδες να τους πληρώσουν και να μην τους… χαντακώνουν, αλλά να παίζουν και να μην βλέπουν τον αγώνα από τον πάγκο. Το διπλό δελτίο σημαίνει να ανήκει στην ομάδα, αλλά να μπορεί να παίζει και σε άλλη ομάδα. Οι νεαροί παίκτες βλέπουν στα αποδυτήρια πως αντιδρούν οι μεγάλοι παίκτες και προπονητές και αυτά είναι εμπειρίες, αλλά το θέμα είναι να πάρουν και εμπειρίες στο παρκέ. Πιστεύω ότι μέχρι τα 21 θα έχει ξεκαθαρίσει ποιος αθλητής αξίζει να παίζει στην Α1 και στην Εθνική ομάδα».

Για το επαγγελματικό μπάσκετ: «Δεν υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Μέρα με τη μέρα φεύγουν ομάδες. Έξι ομάδες έχουν μείνει».

Για το πόσες ομάδες αντέχει η Α1: «Εγώ θα ήθελα 18 επαγγελματικές ομάδες, αλλά να μπουν κριτήρια. Παράδειγμα, μία ομάδα σαν την Ξάνθη. Να μην χρειάζεται να περάσει όλη αυτή τη διαδικασία με πολλές κατηγορίες και πολλά έξοδα για να παίξει στη μεγάλη κατηγορία. Θα πρέπει να ορίσουμε μία εγγυητική ύψους 500.000 ευρώ, ένα γήπεδο 2-3 χιλιάδων θέσεων και να σε μία πόλη που θα είναι κοντά σε αεροδρόμιο. Πρέπει από τώρα να υπάρξει μία πρόβλεψη για του χρόνου. Έτσι, θα εμφανιστούν το Ηράκλειο, η Ξάνθη, τα Γιάννενα. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει αυτό».

Για τη μεταγραφή του Φάνη Χριστοδούλου στον Παναθηναϊκό: «Έγινε σχετικά γρήγορα, αλλά ήταν λίγο επεισοδιακή. Ήταν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με τον Ιωαννίδη. Ο Χριστοδούλου μου είχε πει ότι θέλει να πάει στον Παναθηναϊκό, αλλά πως ήθελε να ταλαιπωρήσει τον Ιωαννίδη γιατί του είχε χαλάσει τη μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό. Πήγε στον Παναθηναϊκό τελικά και μετά εγώ είδα και 20 φίλους της ΑΕΚ κάτω από το σπίτι μου… Ο Χριστοδούλου είχε συμβόλαιο δύο ετών, όπου τον πρώτο χρόνο θα έπαιρνε 200 εκατ. δραχμές και 250 εκατ. τη δεύτερη χρονιά. Το καλοκαίρι μου είπε ότι δεν ήθελε να παίξει τη δεύτερη χρονιά, γιατί πονούσε το πόδι του. Εγώ προσπαθούσα να τον πείσω να παίξει. Μου είπε ότι δεν ήταν καλά. Αλλά, ο Χριστοδούλου τους είπε την αλήθεια και έτσι χάρισε 250 εκατ. δραχμές, ενώ θα μπορούσε να τους κοροϊδέψει και να κάτσει στο συμβόλαιό του».

Για να καταλήξει: «Είναι σημαντικές οι εκλογές και θα πρέπει να υπάρξει μία σύμπνοια με όλους. Πρέπει όλοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι για να βρεθεί μία λύση. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Λάρισα προς ΕΣΑΚΕ: «Θέλετε ή όχι μια ομάδα που δεν οφείλει ούτε ευρώ και πληρώνει τους πάντες;»

H ΚΑΕ Λάρισα απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΕΑ, αναγνωρίζοντας το λογιστικό λάθος που υπάρχει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον ΕΣΑΚΕ, καλώντας τον να απαντήσει αν θέλει στην κατηγορία μια ομάδα που δεν χρωστάει ούτε ευρώ.

Δημοσιεύτηκε

Στην ανακοίνωσή της η Λάρισα αναφέρει: 

«Κύριοι, ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για την σημερινή περιβόητη πλέον απόφαση της ΕΕΑ, απόφαση που καταδικάζει την ομάδα μας σε υποβιβασμό.

Πρώτα από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τυπικό – λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο.

Και λέμε τυπικό γιατί στην ουσία τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο. Χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν προσωπικό, παίκτες και τεχνικό τιμ.

Όλα αυτά τα αποδείξαμε ενοποιών των μελών της ΕΕΑ όταν κληθήκαμε στις 2 Ιουλίου 2020, εξηγήσεις που προφορικά αποδέχτηκαν όλοι, αντιλαμβανόμενοι πως η ουσία είναι πολλή διαφορετική από την τυπική διαδικασία.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στεκόμαστε στους τύπους και όχι στην ουσία.

Όσο για όσους προσπαθούν την …τσουβαλοποίηση και την λασπολογία σε βάρος της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και του μεγαλομετόχου της, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ριζούλη αποτελεί από μόνη της αποστομωτικήαπάντηση.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει και απευθύνεται στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους φορείς είναι το εξής: θέλετε η όχι μια ομάδα η οποία έχει αποδεδειγμένα πληρώσει τους πάντες, που δεν οφείλει ευρώ που έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο;

Γιατί πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό…»

Διαβάστε περισσότερα...

Νίκος Ιωάννου

Καλός , χρυσός αλλά αντιαθλητικός

Ο Καλάθης έκανε το μεγαλύτερο φάουλ στην καριέρα του και αυτό δεν είναι άλλο από τις δηλώσεις που έκανε όταν ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Δημοσιεύτηκε

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Νίκ Καλάθης από την Μπαρτσελόνα και προχώρησε και στις πρώτες του δηλώσεις. «Όνειρο μου να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα». Αυτό είπε λοιπόν ο Νικ και ένα από τα έξι αστέρια του Παναθηναϊκού γέλασε πνιχτα.

Καλός , χρυσός ο Καλάθης αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά. Το λιγότερο μια δήλωση που μειώνει τον Παναθηναϊκό σαν ομάδα και μετέπειτα τον κάθε φίλαθλο του Τριφυλλιού.

Δηλαδή ο Παναθηναϊκός Νικ δεν σου έκανε σαν ομάδα ; Δεν είχε την αίγλη μιας ευρωπαϊκής ομάδας ; Μήπως είναι καμμία μικρομεσαία ομαδουλα της σειράς; Τι ακριβώς σε χαλούσε τόσα χρόνια ;

Να δεχθώ ότι δεν πήρε ποτέ ο Νικ την υποστήριξη που θα έπρεπε, να δεχτώ ότι δεν πήρε τον σεβασμό όλου του φιλάθλου κοινού. Όμως Νικ , τον σεβασμό τον κερδίζεις δεν τον απαιτείς . Πολύ καλός παίκτης όχι όμως ηγέτης. Άλλωστε προσπάθησαν να τον βάλουν στα παπούτσια του Διαμαντίδη και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάφερε να τα φορέσει όπως πρέπει (δεν είναι και ότι πιο εύκολο).

Αλλά ρε συ Νικ , όχι και όνειρο σου η Μπαρτσελόνα λες και έπαιζες σε καμιά ομάδα Α2 . Σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης έπαιζες που μετράει έξι αστέρια. Ήσουν στην πρώτη ομάδα της Ελλάδας και σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.  Κατανοώ να μην σε έψηνε η ομάδα πλέον ελέω των καταστάσεων που συνέβησαν . Είχες όμως και εσύ τη γκρίνια σου στην ομάδα (τότε που έλεγες δεν πάω προπόνηση και προσπαθούσες να πείσεις και τους άλλους ). Κατανοώ ότι ίσως να μην είχε ο Παναθηναϊκός τους στόχους που έχει η Μπαρτσελόνα , αλλά και εσύ δεν έφτασες ποτέ στο επίπεδο που σε ήθελαν.

Και ξαναλέω , πολύ καλός παίκτης , εγκεφαλικά σωστός αλλά κάπου το έχανες ως προς το ηγετικό και στα κρίσιμα ματς ήσουν λίγο αλλού όταν η μπάλα έκαιγε.

Καλή συνέχεια Νικ , και εύχομαι η νέα σου ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους σου, όμως μην χτυπήσεις την πόρτα του Παναθηναϊκού όταν εκείνος γίνει πάλι σύλλογος μεγάλος.

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΥΡΚΙΑ

Έμεινε στην Εφές ο Τουντσέρ

Η Εφές προχώρησε στην ανανέωση συμβολαίου ενός ακόμη παίκτη.

Δημοσιεύτηκε

Η Εφές συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το χτίσιμο της ομάδας της νέας σεζόν. Μετά τις ανανεώσεις συμβολαίων των Ροντερίγκ Μπομπουά, και Κρις Σίνγκλετον, στην Εφές θα συνεχίσει και ο Μπουγκραχάν Τουντσέρ.

Ο Τούρκος συμφώνησε για νέο συμβόλαιο διάρκειας 1+1 ετών.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΚΑΝΑ

Α’ ΕΣΚΑΝΑ – Αποκλειστικό: Έρχεται ψηλός «βόμβα» από το Πέραμα σε ομάδα του Πειραιά

Μια μεταγραφή «βόμβα» ετοιμάζεται να σκάσει σε ομάδα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Δημοσιεύτηκε

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ της νέας σεζόν, αναμένεται να είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί που για τον οποιονδήποτε είναι δύσκολο να βγάλει συμπεράσματα ακόμη και για την πρώτη πεντάδα.

Αρκετοί παίκτες εθνικών κατηγοριών, έχουν μετακομίσει στην πρώτη κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Jumpshot.gr, ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με τη παρουσία τους, αγωνίζεται στο Πέραμα, καλύπτει τη θέση «5» και αναμένεται να είναι μια ακόμη ηχηρή προσθήκη για ομάδα που εδρεύει στον Πειραιά και αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Περισσότερα, μετά τις ανακοινώσεις!

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΤΑΛΙΑ

Προκαλεί…τρόμο ο Ντιλέινι με 20/20 τρίποντα! (vid)

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι φρόντισε να μας δώσει ένα δείγμα από το τι θα δούμε από εκείνον και τη νέα χρονιά.

Δημοσιεύτηκε

Ο Αμερικανός πήρε φέτος μεταγραφή στην Αρμάνι και φιλοδοξεί να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας του Μεσίνα. Ο Ντιλέινι προπονείται για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος την νέα σεζόν και σε πρόσφατη προπόνηση πέτυχε 20 διαδοχικά τρίποντα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

EUROPE

Ηρακλής: Ευρωπαίος…με κάθε τρόπο!

Οι άνθρωποι του Ηρακλή είναι αποφασισμένοι έτσι ώστε ο Γηραιός να αγωνιστεί για αρκετό καιρό του χρόνου στην Ευρώπη.

Δημοσιεύτηκε

Ο Ηρακλής θα μάθει τον αντίπαλο του για το BCL στις 15/7 και οι πιθανοί αντίπαλοι των «κυανόλευκων», όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, είναι οι Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Κεραυνός (Κύπρος), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία) και η ρουμανική Κλουζ Ναπόκα.

Η αποστολή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι δύσκολη με οποιανδήποτε από τις παραπάνω ομάδες κληρωθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε περίπτωση αποκλεισμού ο «Γηραιός» θα μείνει εκτός Ευρώπης. Και αυτό γιατί έχει παρθεί η απόφαση η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στο FIBA Europe Cup με την έδρα σε αυτή την περίπτωση να παραμένει το Ιβανώφειο.

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα