Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η συνέντευξη της Μάγδας Αντωνοπούλου στον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Η Μάγδα Αντωνοπούλου, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Παναγιωτόπουλο και στο Jumpshot.gr σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες αθλήτριες της γενιάς της, που έχει επιλέξει να κρατηθεί μακριά από γραφεία manager για να την προωθήσουν. Πιστεύει πως η σκληρή δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας. Είναι από τις λίγες αθλήτριες που επιλέγει να κρατηθεί μακριά από τη «μόδα» των Social Media και από την υπερπροβολή του εαυτού της. Ο λόγος για την νεαρή αθλήτρια του Γλαύκου, Μάγδα Αντωνοπούλου.

Η Μάγδα Αντωνοπούλου παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Πάνο Παναγιωτόπουλο και στο Jumpshot.gr, σχολιάζοντας την ζωή μιας νεαρής αθλήτριας, τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι γονείς της στη μέχρι τώρα πορεία της, οι προσωπικές φιλοδοξίες της αλλά και για το Πατρινό μπάσκετ που διαρκώς εξελίσσεται.

Αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω πως είναι η ζωή μιας Ελληνίδας αθλήτριας που προσπαθεί να ξεχωρίσει τόσο στο σχολείο, όσο και στον αθλητισμό.

Η ζωή μίας αθλήτριας κυρίως σε μία τέτοια περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων είναι δύσκολη διότι δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος (Διάβασμα, προπονήσεις, γυμναστήριο ενδυναμώσεις, ατομικές προπονήσεις, αγώνες ) με συνέπεια ο ελεύθερος χρόνος να είναι από ελάχιστος έως καθόλου αλλά όταν αγαπάς αυτό που κάνεις προσπαθείς να βρεις χρόνο για όλα.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το μπάσκετ και ποιο ήταν το έναυσμα ;

 Στην ηλικία των 13 ετών λόγω της διοικητικής ενασχόλησης του πατέρα μου με μία ομάδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ πήγαμε να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα της ομάδας στο γήπεδο του Γλαύκου και εκεί με ανακάλυψε ο coach Κώστας Χουντής που έχει την γυναικεία ομάδα του Γλαύκου στο μπάσκετ και μου ζήτησε να δοκιμαστώ με συνέπεια στη συνέχεια να αγαπήσω αυτό το άθλημα.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια σου όσον αφορά το σχολείο και τον αθλητισμό;

Η οικογένεια μου παίζει σημαντικό και μεγάλο ρόλο, με στηρίζει σε κάθε απόφαση μου και με παροτρύνει να συνεχίσω την καθημερινή προσπάθεια που κάνω.

Βλέπουμε ότι πολλοί νεαροί αθλητές και αθλήτριες, «αναγκάζονται» να έχουν παραπάνω από έναν προπονητή. Ο… επίσημος coach βρίσκεται στον πάγκο και ο «ανεπίσημος» στην εξέδρα. Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή και για μια αθλήτρια να διαχειριστεί μια παρόμοια κατάσταση;

Είμαι πολύ τυχερή γιατί οι γονείς μου λόγω της ενασχόλησης τους με το αντικείμενο ,αφήνουν τον προπονητή να κάνει την δουλειά του και εμένα «ελεύθερη» στο παιχνίδι μου. Δεν προσπαθούν ποτέ να μου κάνουν κριτική παρά με ενθαρρυνθούν να συνεχίσω αυτό που κάνω και που αγαπώ

Ποιος είναι ο προσωπικός σου βραχυπρόθεσμος στόχος και ποιος ο μαρκρυπρόθεσμος ;

Φυσικά και θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω σε μεγαλύτερες κατηγορίες Α1,Α2 και γιατί όχι κάποια στιγμή στο εξωτερικό είναι το όνειρο κάθε αθλήτριας ,όπως και η εθνική ομάδα βεβαίως.

Αν και δε μου αρέσει αυτός ο όρος, αλλά έχεις κάποιο «είδωλο» σχετικά με το μπάσκετ αλλά και για τη ζωή σου, γενικότερα;

Γενικά μου αρέσουν πολλές αθλήτριες και στην Ελλάδα και στο WNBA δεν έχω κάποιο πρότυπο.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αθλητές μεταναστεύουν στην Αμερική για να βρουν το ακαδημαϊκό και αθλητικό τους μέλλον. Θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο;

Φυσικά και θα με ενδιέφερε διότι στην Αμερική αγαπούν το γυναικείο μπάσκετ και μπορείς να συνδυάσεις και κολλέγιο και μπάσκετ 2 σε 1. Φυσικά έχεις καλύτερες προοπτικές και για τα δύο.

Αγωνίζεσαι στον Γλαύκο. Μίλησε μας για το κλίμα στην ομάδα αλλά και για τη φετινή σεζόν.

Ο Γλαύκος στο γυναικείο μπάσκετ, είναι μία νέα ομάδα που φέτος πιστεύω πως είχαμε το καλύτερο δυναμικό. Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό και η φετινή σεζόν ήταν καλή για μας αλλά μας αφήνει μία πικρία στο τέλος γιατί στο κρίσιμο παιχνίδι για τους πανελλήνιους Αγώνες κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι και βρεθήκαμε όλες σε μία άσχημη ημέρα. Ο προπονητής μας Κώστας Χουντής μας έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολύ ώστε να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο, μία ομάδα με συνοχή όπως και η coach Ράνια Γκοτσοπούλου και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο.

Είσαι μια αθλήτρια που ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, έχεις επιλέξει να κρατηθείς μακριά από μάνατζερ.

Δεν το έχω σκεφτεί αλλά μέσα από την καθημερινή προσπάθεια να γίνω καλύτερη είμαι Σίγουρη πως κάποια στιγμή οι κόποι μου θα ανταμειφθούν.

Πως βλέπεις το Πατρινό μπάσκετ ; Έχει περιθώρια εξέλιξης ;

Σαφώς, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλές γυναικείες ομάδες μπάσκετ με συνέπεια να γίνεται καθημερινά πιο ανταγωνιστικό.

Τι πιστεύεις πως πάει λάθος στο μπάσκετ της Πάτρας και αν είχες τη δυνατότητα τι θα διόρθωνες;

Πρώτα απ’ όλα η έλλειψη γηπέδων, η οικονομική κρίση, η έλλειψη ενδιαφέροντος για το γυναικείο μπάσκετ. Αν είχα την δυνατότητα να διορθώσω κάτι θα ήταν η οργάνωση και η προβολή του γυναικείου μπάσκετ.

Προμηθέας Πάτρας, Απόλλων Πάτρας, Γλαύκος και άλλες ομάδες έχουν κάνει κατά διαστήματα γερό «μπάσιμο» στη μπασκετική επικαιρότητα. Αυτό που πιστεύεις πως επιτυγχάνεται;

Σίγουρα παίζουν μεγάλο ρόλο οι υποδομές, οι προπονητές και η διψά για κάποιον παραγόντων ώστε να βοηθήσουν το μπάσκετ και καλών αθλητριών.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Like us on Facebook !

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ