Connect with us

ΕΣΚΑΝΑ

Συνέντευξη Ιωσήφ Βουράκη: «Ο Δήμος Πειραιά είναι δίπλα στα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία»

Συνέντευξη Ιωσήφ Βουράκη: «Ο Δήμος Πειραιά είναι δίπλα στα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία»

Ο Ιωσήφ Βουράκης, πρόεδρος ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμού του κ. Γιάννη Μώραλη, «Πειραιάς – Νικητής», μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Παναγιωτόπουλο και στο Jumpshot.gr για τα «φλέγοντα» ζητήματα της πόλης και όχι μόνο!

Ο Ιωσήφ Βουράκης ασχολείται από το 2010 με τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος, ενώ παράλληλα είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΣΚΑΝΑ.

Ο κ. Βουράκης, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Παναγιωτόπουλο και στο Jumpshot.gr, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα για τον Πειραιά, τον προεκλογικό του αγώνα αλλά και για την ΚΕΔ της ΕΣΚΑΝΑ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ, ο οποίος διατηρεί κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά (Σωτήρος 34), δεν έκρυψε τα λόγια του, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που του κατατέθηκαν.

Αναλυτικά: 

Στον τομέα του αθλητισμού, ο Πειραιάς βρίσκεται αρκετά πίσω. Διαθέτει ελάχιστες εγκαταστάσεις, ενώ αυτές που βρίσκονται σε λειτουργία, υπολειτουργούν. Ποια η θέση σας για αυτό;

«Καταρχάς να σας εξηγήσω την άποψη μου για τον αθλητισμό. Για εμένα ο αθλητισμός είναι παιδεία! Ένα παιδί όταν μπαίνει στον χώρο του αθλητισμού μαθαίνει να συνεργάζεται, να αγωνίζεται, να ανταγωνίζεται, να είναι δίκαιο,  να βάζει στόχους και να κερδίζει αλλά ακόμα περισσότερο μαθαίνει να χάνει! Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους έχετε δίκιο ότι ο Πειραιάς έχει έλλειψη και αυτό είναι αποτέλεσμα τις αδιαφορίας των προηγούμενων δημοτικών αρχών για δημιουργία αθλητικών χώρων. Τα περισσότερα γήπεδα που έχουμε είναι ανοιχτά και μόλις 2 κλειστά στα σύνορα της πόλης μας  ενώ έχουμε μόνο ένα γήπεδο στίβου ! Αυτό όμως έχει αρχίσει να αλλάζει καθώς ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αντιλαμβάνεται την ανάγκη της πόλης για χώρους άθλησης! Να σημειώσουμε ότι στα τελευταία χρόνια ο δήμος ανακαίνισε το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Καμίνια ,το γήπεδο του Ατρόμητου ,τα ανοιχτά γήπεδα του φοίνικα και του Πορφύρα και ήδη έχει ξεκινήσει η ανακαίνιση του κλειστού γηπέδου «Σαλπεας» και του στίβου στο Θεμιστόκλειο!»

Είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς – Νικητής» του κύριου Γιάννη Μώραλη. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνδυάσετε τη συμμετοχή σας στα κοινά με τις αθλητικές σας ενασχολήσεις ;

«Εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά από το 2010 έως και σήμερα . Όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι με την οικογένειά μου, τις επιχειρήσεις μου, τον δήμο και τον αθλητισμό. Όταν αγαπάς κάτι και θες να πετύχεις βρίσκεις και τον χρόνο και τον τρόπο να το κάνεις. Μην ξεχνάτε ότι η μέρα ξεκινάει νωρίς το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ! Και έχω τόση διάθεση να προσφέρω στην πόλη μου γιατί για εμένα ο Πειραιάς είναι η καθημερινότητα μου!»

Ποιο είναι το μέλλον του Πειραιά όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι; Ποιες είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού σας ;

«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη του αθλητισμού στον Πειραιά. Μην ξεχνάτε ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να στηρίξει οικονομικά την δημιουργία νέων αθλητικών χώρων!»

Υπάρχουν πολλά κρούσματα βίας και παραβατικής συμπεριφοράς σε αρκετά σωματεία του Πειραιά, που αμαυρώνουν και την εικόνα του δήμου. Ο ίδιος ο δήμος, είναι σε θέση να περιορίσει ή ακόμα και να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο;

«Δυστυχώς βλέπουμε φαινόμενα βίας όχι μόνο στον Πειραιά αλλά σε όλη την χώρα. Δυστυχώς ο δήμος δεν έχει τα ανασταλτικα μέσα που χρειάζονται για να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας σε όλους τους αθλητικούς χώρους.»

Υπάρχει κάποιο σχέδιο που έχει θεσπίσει ο «Πειραιάς – Νικητής» και εσείς προσωπικά ώστε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη των Πειραϊκών σωματείων;

«Όπως σας είπα και παραπάνω ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των 2 ανοιχτών γηπέδων του Φοίνικα και του Πορφύρα  και θεωρώ ότι τα 4 τελευταία χρόνια ο δήμος Πειραιά είναι δίπλα στα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία και αυτό φαίνεται και  στις διακρίσεις που έχουν αυτά στα περισσότερα τμήματα τους (μπάσκετ βόλεϊ κτλπ ). Άμεση προτεραιότητα είναι σίγουρα η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων σε όλα τα διαμερίσματα του Πειραιά.»

Πάμε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, αυτό της διαιτησίας. Λόγω και της παλαιάς σας ενασχόληση με το αντικείμενο, πιστεύετε πως υπάρχει νέο «ποιοτικό» αίμα στην Ελληνική διαιτησία;

«Μου δίνετε μια πολύ ωραία ασίστ με την ερώτηση σας! Η απάντηση μου είναι ξεκάθαρη και απλή. Υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα στην ελληνική διαιτησία. Τουλάχιστον στον Πειραιά έχουμε 10 νέα παιδιά 22 με 25 ετών που είναι πραγματικά ταλέντα του χώρου. Έχουν άποψη του αθλήματος έχουν αντίληψη και είναι δίκαιοι εντός των γραμμών. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές του αγώνα . Βέβαια η γραμμή που χωρίζει ένα ταλέντο από ένα ακόμα διαιτητή της σειράς είναι πολύ λεπτή. Εγώ αυτό που λέω στα δικά μας παιδιά είναι πριν μπουν στο γήπεδο να βάζουν μπαμπάκια στα αφτιά τους και να μην ακούνε κανέναν, τόσο  εντός όσο και εκτός γηπέδου!»

Αν κάνατε έναν απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία σας στην ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ τι θα λέγατε ;

«Όταν ανέλαβα την προεδρία της ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ εκτός από την αμέριστη στήριξη του προέδρου της ΕΣΚΑΝΑ κυρίου Βαγγέλη Λυμπεράτου , είχα την τύχη να έχω δίπλα μου δύο άριστους συνεργάτες, τον Γιώργο τον Καρότση ( μέλος της ΚΕΔ ) και τον Τάσο τον Πηλοΐδη ( υπεύθυνος διαιτησίας της ΕΣΚΑΝΑ ) και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι χωρίς αυτή την ομάδα δίπλα μου δεν θα είχαμε το σημερινό αποτέλεσμα . Σε μια από τις πρώτες συναντήσεις μας βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα , να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και όπως μου αρέσει εμένα να λέω ,να ξανακάνουμε το διαιτητικό κομμάτι της ΕΣΚΑΝΑ «μαγαζί γωνία» .

Τι καταφέραμε λοιπόν, αύξηση των διαιτητών μας από 60 σε 100 με πάνω από 15 αξιολογημένους εθνικών κατηγοριών , όλα τα παιχνίδια όλων των κατηγοριών της ΕΣΚΑΝΑ τα σφυράνε διαιτητές του ΣΥΔΚΝΑ , εντατική εκπαίδευση των διαιτητών μας εντός και εκτός γηπέδου , 3 διαιτητές σε όλους τους τελικούς όλων των κατηγοριών , κλήρωση των διαιτητών στον τελικό κυπέλλου γυναικών , κλήρωση των διαιτητών με την παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων 2 ώρες πριν τον τελικό κυπέλου ανδρών , κλήρωση την διαιτητών για τα play off και play out με παρουσία εκπροσώπων των ομάδων , δημιουργήσαμε ομάδα παρατηρητών για τα περισσότερα παιχνίδια της Ένωσης μας και αρκετά άλλα. Τώρα λογικά θα μου πείτε ,παράπονα δεν υπήρξαν ; Υπήρξαν πολλά παράπονα. Λάθη δεν γίνανε ; Γίνανε πολλά λάθη αλλά το σημαντικό είναι ότι ήταν λάθη!»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Like us on Facebook !

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

More in ΕΣΚΑΝΑ