Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσιάστηκε το τμήμα μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό του Παναθηναϊκού (pics)

Δημοσιεύτηκε

Ο Παναθηναϊκός προέβη σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία δημιουργώντας τμήμα μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό. 

Ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ιδρύθηκε το τμήμα μπάσκετ για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται  στο Σωματείο «Παναθηναϊκός ΑμεΑ» και τελεί υπό τη λειτουργία της PAO BC Academy.

Τα τμήματα διαθέτουν εξειδικευμένους προπονητές μπάσκετ, ψυχολόγους και συνοδούς, ενώ οι προπονήσεις γίνονται πάντοτε με την παρουσία γιατρού.

Ο Διευθυντής PAO BC Academy Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Γενικός Αρχηγός του Παναθηναϊκού Α.Ο. Βασίλης Παρθενόπουλος, ο Head Coach της PAO BC Academy, Γιώργος Καλαϊτζής, ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας, Εμμανουήλ Τσαγκαράκης και ο Ιδρυτής του Προγράμματος Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής «Τζάμπολ Αγάπης» Γιάννης Τσουμπρής μίλησαν γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Φραγκίσκος Αλβέρτης (Διευθυντής PAO BC Academy): «Προτού μιλήσω για το όλο εγχείρημα θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους γιατί το έχω πραγματική ανάγκη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δύο κέντρα που συνεργαζόμαστε, το  Κέντρο “Δομή Εφήβων & Νέων ΦΙΛΩΝ” και το Πρότυπο Κέντρο Παιδιού «Έναυσμα», τα οποία μας έδωσαν την τεχνογνωσία για να πετύχουμε τον στόχο μας, έχοντας μια άψογη συνεργασία. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Τσουμπρή από το “Τζάμπολ Αγάπης”, τον κύριο Στάθη Πισλή από την Doll και τον κύριο Μάκη Ευαγγελλίου από την SEPTONA. Mε το που άκουσαν ότι το εγχείρημά μας έχει να κάνει με τα παιδιά προθυμοποιήθηκαν αμέσως να μας στηρίξουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν πραγματικά και θέλουν να βοηθήσουν στο να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα.

Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι τίποτα δεν ήταν εύκολο. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς για να καταφέρουμε και επίσημα σήμερα να έχουμε το τμήμα ASD για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Η ανταπόκριση των παιδιών αλλά και η εμπιστοσύνη των γονιών στο πρόσωπό μας είναι συγκινητική. Περάσαμε από την θεωρία στην πράξη και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε στιγμές χαράς σε αυτά τα παιδιά σε καθημερινή βάση.

Αυτό που θέλουμε είναι όλο αυτό το εγχείρημα να φύγει από εμάς. Να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλες ομάδες και σύλλογοι. Ομάδες που μπορούν να το στηρίξουν και εμείς είμαστε εδώ για τις ομάδες αυτές για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι ανάγκη έχουν αυτά τα παιδιά από την καθημερινή τους προπόνηση.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού αλλά και της ΚΑΕ που εργάστηκαν τόσο σκληρά για αυτό το εγχείρημα. Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος που ανήκω στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Και μακάρι σε λίγο καιρό όλοι εσείς να πάτε σε μια άλλη παρόμοια εκδήλωση από κάποια άλλη ομάδα που θα παρουσιάσει κάτι ανάλογο.

Γιώργος Καλαϊτζής (Head Coach PAO BC Academy): «Αυτή η πρωτοβουλία ήταν μια ιδέα πάρα πολλών ετών. Την είχαμε στο μυαλό μας και την “καλλιεργούσαμε”. Και με το που καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο για το πώς μπορεί να γίνει τότε την κάναμε πραγματικότητα. Αυτό το τμήμα της ομάδας θα είναι πιλότος για όλη την ακαδημία. Θα είναι το τμήμα που θα έχουν σαν παράδειγμα όλες οι ομάδες. Είναι το τμήμα που δίνει δύναμη σε όλους μας.

Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Μακάρι αυτό το βήμα που κάναμε εμείς να αποτελέσει την έναρξη της κινητοποίησης όλων γι’ αυτά τα παιδιά.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παιδιών αλλά και των γονιών τους. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Και μόνο το ότι οι γονείς έρχονται εδώ, μας αφήνουν τα παιδιά τους μόνα τους και προπονούνται αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος.

Όσα Κύπελλα, όσα πρωταθλήματα και αν έχουμε πάρει αυτό το συναίσθημα είναι πιο έντονο απ’ όλα. Κάθε φορά που έρχομαι στο γήπεδο για να προπονήσω αυτά τα παιδιά νιώθω μια απίστευτη περηφάνεια και μια μεγάλη συγκίνηση.

Θέλουμε το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Να πάρουν από εμάς την τεχνογνωσία και η πρωτοβουλία αυτή να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα».

Βασίλης Παρθενόπουλος (Γενικός Αρχηγός Παναθηναϊκού Α.Ο.): «Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτή την ενέργεια. Όλοι οι άνθρωποι εδώ συμμετέχουν με τόσο ζήλο σε αυτή την πρωτοβουλία, κάτι που δεν έχω συναντήσει ξανά στα πολλά χρόνια που ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Οι προπονητές, οι επιμελητές και όλοι όσοι είναι μέλη αυτής της πρωτοβουλίας, είναι διαρκώς με ένα χαμόγελο και δείχνουν την αγάπη τους για τα παιδιά, γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος. Μακάρι να μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι την πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού, την οποία έχουν ήδη αγκαλιάσει πάρα πολλά παιδιά και γονείς. Μακάρι, επίσης, να μας δώσουν ακόμη περισσότερους χώρους από το ΟΑΚΑ προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες αυτών των παιδιών».

Εμμανουήλ Τσαγκαράκης (Αθλητικός Ψυχολόγος PAO BC Academy): «Θα ήθελα αρχικά να αναφερθώ στην ανάγκη που υπάρχει ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες. Σχεδόν 1 στα 60 παιδιά δεν μπορεί να αθληθεί, είτε γιατί δεν υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα, είτε γιατί τα κόστη είναι πολύ υψηλά. Πάνω σε αυτή την ανάγκη ξεκινήσαμε την συγκεκριμένη προσπάθεια, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στον ομαδικό αθλητισμό. Διότι τα ομαδικά αθλήματα τους προσφέρουν οφέλη στις δύο πιο σημαντικές κατηγορίες του αυτισμού, που είναι το κοινωνικό και κομμάτι και το κομμάτι της συμπεριφοράς. Μέσω του ομαδικού αθλητισμού έρχονται σε επαφή με συμπαίκτες, με τη διαχείριση της μπάλας, της στιγμής και μέσω αυτών χτίζουν ικανότητες που μπορούν να γενικεύσουν στα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής τους.

Όλες οι μέχρι τώρα έρευνες σχετικά με τη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών είναι θετικές αλλά σταματούσαν αναμένοντας μια ομάδα να πάρει την πρωτοβουλία να το τρέξει όλο αυτό. Και εκεί βγήκε μπροστά ο Παναθηναϊκός. Αντί να μείνουμε θεατές, ως Παναθηναϊκός, είπαμε ξεκινάμε. Και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Το ζητούμενο για εμάς είναι να αναπτύξουμε αυτή την πρωτοβουλία. Η καλύτερη ανταμοιβή για όλο αυτό είναι τα χαμόγελα που παίρνουμε από τα παιδιά και τους γονείς τους».

Γιάννης Τσουμπρής (Ιδρυτής του Προγράμματος Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής «Τζάμπολ Αγάπης»): «Εδώ και τρία χρόνια τρέχω μαζί με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα παιδιά το Πρόγραμμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής του “Τζάμπολ Αγάπης”. Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε το μήνυμα από το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού ότι θα στηρίξει το πρόγραμμα άθλησης των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Όπως είπε και ο κ. Αλβέρτης υπάρχει  μεγάλη ανάγκη άθλησης αυτών των παιδιών. Ως γονέας και ως προπονητής, σας ευχαριστώ από καρδιάς που γίνεται αυτό το βήμα την ημέρα που είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στα παιδιά του αυτιστικού φάσματος. Υπάρχει θέληση από τους ανθρώπους της ομάδας να μεγαλώσει η δυνατότητα άθλησης των παιδιών. Στην Ελλάδα βρίσκεται στα πρώτα του βήματα το εκπαιδευτικό κομμάτι, το τι κάνουν δηλαδή τα παιδιά το πρωί στο σχολείο. Το απόγευμα δεν υπήρχε κάτι, αλλά φαίνεται πως και αυτό το έλλειμα θα το καλύψουμε. Τα παιδιά προπόνηση με την προπόνηση βελτιώνονται και δεν αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι του μπάσκετ. Είναι γενικά η συμπεριφορά που βγάζουν στο σπίτι, είναι τα συναισθήματα των γονέων και γενικά ότι τους δίνουμε κάτι το διαφορετικό. Μέσα από τη διαφορετικότητα που την ξεπερνάμε και γινόμαστε όλοι ίδιοι, τα παιδιά καταλαβαίνουν τον κόσμο μας, απλά δεν μπορούμε εμείς να μπούμε στον δικό τους. Αυτό είναι το σημαντικό: να μπούμε στον κόσμο των παιδιών και θα μας αποδεχθούν και εκείνα με πολύ μεγάλη ευαισθησία».

To jumpshot.gr, πρόκειται για μια νέα υπερπλήρης ιστοσελίδα, που μπορείς να βρεις ειδήσεις από τον διεθνή χώρο, απόψεις από έμπειρους και φέρελπις δημοσιογράφους και πλούσιες αναλύσεις από επαγγελματίες προπονητές. Ακόμα, μπορείς να βρεις συμβουλές διατροφής, ασκησιολόγια, plays, άρθρα για τη ψυχολογία ενός αθλητή, αλλά και συμβουλές για πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών.

Διαβάστε περισσότερα...
Advertisement
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Κάτοικος Καλλιθέας ο Χαρούνι

Στον Έσπερο Καλλιθέας θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν ο Νικόλας Χαρούνι, «λύνοντας» τα χέρια του Περικλή Ταυρόπουλου.

Δημοσιεύτηκε

Ο δυναμικός forward που προέρχεται από τις ακαδημίες του Εσπέρου, θα παραμείνει στην ομάδα της Καλλιθέας και τη νέα σεζόν.

Ο 21χρονος θα συνεχίσει να έχει συμπαίκτη τον αδερφό του, Κλαούντιο, ο οποίος θα βρίσκεται και αυτός στην «μηχανή» του Περικλή Ταυρόπουλου.

Μάλιστα, ο Νικόλας Χαρούνι προέρχεται από μια μεστή σεζόν με τη φανέλα του Εσπέρου, έχοντας 6,6 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα σε 19 παιχνίδια.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Συνεργασία με γνωστή εταιρία για το Περιστέρι!

Το Περιστέρι έφτασε σε συμφωνία με γνωστή εταιρία, ενόψει της νέας σεζόν.

Δημοσιεύτηκε

Συγκεκριμένα, η ομάδα των δυτικών προαστίων έφτασε σε συμφωνία με την CrossOver Basketball.

Η ανακοίνωση του Περιστερίου:

«Η ΚΑΕ Περιστέρι winmasters ανακοινώνει τη συνεργασία της με την CrossOver Basketball για την αγωνιστική σεζόν 2020-21!

Σε μια χρονιά με υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη, επιλέξαμε για την ένδυση της ομάδας και των τμημάτων υποδομής μας ένα συνεργάτη με εξίσου υψηλούς στόχους και δυναμικό προφίλ!»

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Γαβριήλ: «Να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για τη Λάρισα»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της θεσσαλικής ομάδας ανέφερε πως στόχος του είναι να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα και τόνισε πως τον τιμά η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο σύλλογος.

Δημοσιεύτηκε

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κύπριος κόουτς:
«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που η διοίκηση της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ με εμπιστεύτηκε, ώστε να καθοδηγήσω την ομάδα στην καινούργια αυτή προσπάθεια που κάνει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση αλλά και όλους τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα, οι οποίοι συνεργάστηκαν έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεδομένου ότι το έκαναν εύκολο για να λάβω την τελική απόφαση με τον τρόπο που με προσέγγισαν. Γνωρίζω πολύ καλά που έρχομαι και την μακρά παράδοση που έχει η πόλη στο άθλημα. Είναι ένας από τους λόγους που το έκανα για μένα ελκυστικό προορισμό.

Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για την πόλη μας, όποτε ξεκινάμε άμεσα σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Με αίσθημα ευθύνης ξεκινάω μαζί με τους συνεργάτες μου και την διοίκηση της ομάδας με στόχο να τοποθετήσουμε τα θεμέλια για να δημιουργηθεί κάτι  υγιές, με στέρεες βάσεις, που θα μεγαλώνει στην πορεία μέσα από την συνεργασία και την σκληρή δουλειά. Σημαντική, τέλος, είναι η στήριξη και η υποστήριξη της ομάδας μας από την κορυφαία αλυσίδα εστίασης, Bread Factory, η οποία θα βοηθήσει χορηγικά την ΚΑΕ Λάρισα αλλά και θα αυξήσει τη δυναμική της Basket League».

Διαβάστε περισσότερα...

A2

Παίκτη από το Περιστέρι πήρε η Δάφνη Δαφνίου

Τον 18χρονο Σκόρδου ανακοίνωσε η ομάδας της Δάφνης.

Δημοσιεύτηκε

Η Δάφνη Δαφνίου ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου γκαρντ, Άγγελου Σκόρδου.

Ο νεαρός αγωνίστηκε στο Περιστέρι, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Πανελλήνιο Εφήβων, αλλά πλέον θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιάννη Καλαμπόκη και στην ομάδα της Α2.

Η ανακοίνωση της ομάδας του Χαϊδαρίου αναφέρει: «Η Διοίκηση του Γ.Σ. Δάφνης Δαφνίου, ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή, Άγγελου Σκόρδου. O 18χρονος guard έρχεται στον σύλλογο ως πρωταθλητής Ελλάδος καθώς πρόσφατα κατέκτησε, με την ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των Εφήβων!»

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Νέντοβιτς: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός»

Οικογένεια χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Σέρβος και δήλωσε χαρούμενος που αποτελεί μέλος των «πράσινων».

Δημοσιεύτηκε

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού σε αθηναϊκό έδαφος έκανε ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ έδωσε συνέντευξη στο paobc.gr και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως θέλει να κάνει μια νέα αρχή στο «Τριφύλλι» και πως όσο αυτός και η γυναίκα του είναι χαρούμενοι που βρίσκονται στην Αθήνα.

Αρχικά ο Νέντοβιτς είπε: «Ήταν αρκετά μακρύ το ταξίδι μου, αλλά όταν κάτι είναι νέο, όταν ο δρόμος είναι κάτι νέο για σένα, όλα είναι πιο ενδιαφέροντα. Εγώ και η σύζυγός μου είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ» και συνέχισε: «Μετά από πέντε μήνες χωρίς μπάσκετ ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις και τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι εδώ».

«Νιώθω υπέροχα μαζί με τους νέους μου συμπαίκτες. Είχα επικοινωνήσει με κάποιους μέσω Instagram και ο Παπαπέτρου, ο αρχηγός μας, μου είπε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια “οικογένεια”, κάτι που διαπίστωσα από την πρώτη μου κιόλας ημέρα εδώ. Νιώθω εξαιρετικά επειδή βρίσκομαι σε ένα κλαμπ με τόσο μεγάλη παράδοση και υπέροχο κοινό».

Και έκλεισε λέγοντας: «Θέλω να επανέλθω στο επίπεδο που ήμουν μέχρι πριν από δύο χρόνια. Είχα ορισμένα ups and downs την τελευταία διετία και αυτή είναι μια νέα αρχή για μένα. Βέβαια, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η ομάδα γι’ αυτό και ο βασικός μου στόχος είναι να έχω καλά αποτελέσματα με τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, αρχικά να προσπαθήσουμε να προκριθούμε στο Top-8 και μετά θα δούμε».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Πλησιάζει ο Ντόμινικ Άρτις στον Κολοσσό (vid)

Πολύ κοντά στην απόκτηση του 27χρονου γκαρντ από το Όουκλαντ.

Δημοσιεύτηκε

Στον Κολοσσό Ρόδου είναι σε εγρήγορση τις τελευταίες ώρες για να κλείσουν όσες εκκρεμότητες και… τρύπες έχουν μείνει στο ρόστερ.

Μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ηλία Καντζούρη στον πάγκο, η ομάδα από το «σμαραγδένιο νησί» βρίσκεται πολύ κοντά και στην απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Ντόμινικ Άρτις.

Ο 27χρονος από το Όουκλαντ της Καλιφόρνια, είναι απόφοιτος του UTEP, αλλά έχει εμπειρία από ευρωπαϊκό μπάσκετ καθώς έχει αγωνιστεί σε Ιγκοκέα, Πέζαρο, Νταμπρόβα, ενώ μεσούζης της χρονιάς φόρεσε την φανέλα της Ολίμπια Τσεντεβίτα για μόλις 4 παιχνίδια.

Στην ομάδα της Ρόδου ποντάρουν πάνω στον παίκτη στο κομμάτι της οργάνωσης, αλλά και στο να δώσει το κάτι παραπάνω αγωνιστικά. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις με την υπόθεση να είναι σε καλό δρόμο.

Επίσης, προς Ρόδο … οδεύουν οι Θοδωρής Ζάρας, Νίκος Καμαριανός και Βασίλης Ξανθόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Καθυστερεί η άφιξη του Ουάιτ στην Αθήνα

Ένα απρόοπτο επιφύλαζε το ταξίδι του Άαρον Ουάιτ με αποτέλεσμα το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού να αναβάλει για μια μέρα την άφιξη του.

Δημοσιεύτηκε

Για αύριο (13/08) μετατέθηκε η άφιξη του Άαρον Ουάιτ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε πρόβλημα με την πτήση του. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα ήταν με την ανταπόκριση στη Βαρσοβία. Έτσι ο ερχομός του παίρνει…παράταση, ωστόσο αύριο θα προσγειωθεί στην Αθήνα, θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και εν συνεχεία, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα ακολουθήσει τις προπονήσεις της ομάδας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Βόβορα.

Ο Έλληνας τεχνικός πιστεύει πολύ στον Αμερικανό φόργουορντ, καθώς θεωρεί πως θα είναι ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» στην φροντ λάιν.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKET LEAGUE

Επίσημο: Στον πάγκο του Κολοσσού ο Ηλίας Καντζούρης

Ο 47χρονος τεχνικός αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας του «σμαραγδένιου νησιού»

Δημοσιεύτηκε

Η ανακοίνωση του Κολοσσού Ρόδου αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Κολοσσές H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Ηλία Καντζούρη για τη σεζόν 2020-2021.

Ο Ηλίας Καντζούρης ει?ναι 47 ετών και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Δάφνη, το 1998. 

Συνέχισε ως βοηθός προπονητή σε Απόλλων Πάτρας (2000-2001) Νήαρ Ήστ (2001-2003), Αρη (2005-2006), Σπόρτινγκ (2006-2007), ΑΕΚ (2007) Πανελλήνιο (2007-2011), Ζαλγκίρις Κάουνας (2011-2012), Ούνιξ Καζάν (2013-2014), Μπάμπεργκ (2014-2018), ο?που διετέλεσε και πρώτος προπονητής, πανηγυρίζοντας 3 πρωταθλήματα Γερμανίας, ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ, ενώ συμμετείχε δυο φορές στο Top-16 της Ευρωλίγκας. 

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ (2018-2019) ως μέλος του προπονητικού της επιτελείου, ενώ τη σεζόν 2019/20 ανέλαβε πρώτος προπονητής του Ηρακλή. Επίσης, υπήρξε βοηθός προπονητή στην Εθνικής Ελλάδας (2012-2013).

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ηλίας Καντζούρης δήλωσε στο www.kolossosbc.gr:

«Έρχομαι σε μια ομάδα που έχει αφήσει έντονα το στίγμα της στο μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Αποτέλεσε μεγάλο κίνητρο για μένα η παρουσία των οικογενειών των κ. Κουγιού και κ. Χατζηλαζάρου, καθώς και η ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μπασκετικών ανθρώπων στη διοίκηση, κάτι που εγγυάται σε μένα και σε όλο το σταφ ότι θα εργαστούμε σε υποδειγματικές επαγγελματικές συνθήκες. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με καλή χημεία που θα παίζει σωστά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις βάζοντας κοντινούς και εφικτούς στόχους για το καλύτερο».

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα