Connect with us

BLOGS

Οι «προπονητές» της εξέδρας

Είμαι σίγουρος  ότι όλοι θα γνωρίζεται τους προπονητές της εξέδρας , θα τους συναντήσετε  παντού σε όλες τις κατηγορίες .

Γράφει ο coach Κώστας Τσάδαρης | info@jumpshotgr 

Εγώ προσωπικά θα μείνω και θα αναλύσω τους ειδήμονες του αθλήματος στις μικρές κατηγορίες   διότι μέσα από τις μικρές κατηγορίες και αυτοί αναπτύσσονται και μας ακολουθούν .
Γονέις με άποψη για τα πάντα αν και η παρουσία τους διπλά στο παίδι τους ανύπαρκτη. Όποτε τύχει … και βρεθούν  σε  αγώνα  αρχίζουν το  βαβούριασμα …τιποτα θετικό όλα αρνητικά …τοξικοί και μικρόμυαλοι

Θα τους βρείτε μαζεμένους πάντα σε μια πλευρά της εξέδρας δημιουργώντας ένα μικρό πηγαδάκι με καφέ στο χέρι και το βλέμμα  μπλαζέ που βγάζουν πολλές φορές οι δικαστές .

Το παιχνίδι αρχίζει …..και τα σχόλια ,οι παρατηρήσεις, οι χειρονομίες αρχίζουν και ζεσταίνονται <<Δέν βάζει τον Γιαννάκη που είναι γρηγορότερος, γιατί δεν παίζει με τον Νικολά που είναι ψηλός,θα χάσουμε από βλακεία του ….δεν αξιζουν τα παιδια μας να ειναι εδω…..δεν γίνεται καλή δουλέια κοίτα τους αντιπάλους ).
Το παιχνίδι τελειώνει…αλλά ο στόχος στους τώρα αρχίζει ,γιατί αυτοί οι ξερόλες γονείς κερδίσει χάσει η ομάδα αδιάφορο πολλές φορές, θέλουν να προσεγγίσουν στο τέλος του αγώνα τον προπονητή γιατί  απλώς θέλουν να του την βγουν και …… «Coach μάθε  τους  αριστερή ντρίπλα, δεν ξέρουν να σουτάρουν καλά, δεν βλέπουν γήπεδο δεν αλλάζουν πάσες Coach τους έχεις χαλαρούς, δεν έβαλες  point guard τον Κωστάκη και άλλα πολλά».
Δυστυχώς τα παραπάνω  γίνονται  σε μεγάλο ποσοστό στους περισσοτέρους συλλόγους και για αυτό φταίμε όλοι .
Παρακάτω θα περιγράψω μερικούς κανόνες που χρησιμοποιώ για να μειώσω στο ελάχιστο τα παραπάνω γεγονότα και ίσως δώσω μία γραμμή και  στους νεότερους Coach
 
Καταρχήν στο μυαλό μου δεν υπάρχει ο κανόνας << ο πελάτης έχει πάντα δίκιο>> αυτό για τον αθλητισμό είναι καταστροφή
Επίσης, Έχουμε τους γονείς πάντα κοντά μας και ταυτόχρονα μακριά μας , όπως λέμε στην προπόνηση κράτα τον στην άμυνα απόσταση ενός  χεριού.
Όταν καταφέρνουν να μας προσεγγίσουν στο τέλος του παιχνιδιού για να μας κάνουνε τις <<συστάσεις τους ως προπονητές της εξέδρας >>πάντα τους χαμογελάμε και απαντάμε όλα καλά, ποτέ δεν ανοίγουμε συζήτηση μαζί τους

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ  ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ σωματείων .. Στο μισό γήπεδο να γίνεται προπόνηση και στο άλλο μισό να ρίχνουν σουτάκια οι γονείς,ρίχνοντας ταυτόχρονα και τα καρφιά τους στην διάρκεια τις προπόνησης.
Ποτέ δεν επηρεαζόμαστε από τα σχόλια που ακούμε  είτε θετικά είτε αρνητικά ,κάνουμε την προγραμματισμένη μας προπόνηση βάση των πλάνων μας, με μεράκι και πάθος και πάντα για το καλό του Μπάσκετ και των παιδιών.Το τί γίνεται στην ομάδα το ξερει μονο ο Coach ο έφορος και οι παικτες

Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε του γονείς να πλησιάσουν τον πάγκο ,η στα αποδυτήρια της ομάδας η να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της προπόνησης  η του αγώνα
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνουμε συγκεντρώσεις με τους γονείς να τους ενημερώσουμε για την πρόοδο των παιδιών τους και να τους περάσουμε τα θετικά μηνύματα του Αθλήματος.
Ένα είναι σίγουρο ότι ο χώρος των ακαδημιών αργά η γρήγορα αποβάλει  τέτοιους χαρακτήρες  όποια πόρτα και αν χτυπήσουν

Τέλος ας βάλουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αμερική το 88% Γονέων που ρωτήθηκαν ποιο θα ήθελαν να είναι το ενναλακτικό τους επάγγελμα απαντήσανε «Προπονητής!!!»
Και μην ξεχνάμε….

 

«Ο χαμένος στην υπόθεση είναι το παιδί …σεβασμός».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Like us on Facebook !

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

More in BLOGS