Connect with us

BASKETBALL

Ο δευτερεύον αιφνιδιασμός στο μπάσκετ (τρόπος, σκοπός).

Δημοσιεύτηκε

Στα 30 σχεδόν χρόνια ενασχόλησης μου με την προπονητική και έχοντας προπονήσει σε όλα τα επίπεδα μίνι-παιδικό-εφηβικό-ερασιτεχνικό ανδρικό -επαγγελματικό ανδρικό σε υψηλό επίπεδο- έχω δει πολλά και διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, εκατοντάδες διαφορετικές εκδοχές σε άμυνα και επίθεση, εκατοντάδες διαφορετικές φιλοσοφίες.


Γράφει ο coach Βασίλης Μπρατσιάκος / [email protected] 

Είναι μεγάλη η χαρά μου, που θα μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα που ήταν πολύ αποτελεσματικά στην καριέρα μου.

Αυτά που θα σας παρουσιάσω δεν είναι θεωρίες ούτε πανεπιστημιακές μελέτες. Είναι πράγματα που τα έχω κάνει, τα έχω εφαρμόσει στο παιχνίδι και με έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην ως τώρα πορεία μου. Είναι πράγματα τα οποία μπορείς να τα δουλέψεις και να τα εφαρμόσεις από το πιο χαμηλό έως το πιο υψηλό επίπεδο, από το παιδικό έως το υψηλό επαγγελματικό.

Πολλοί προπονητές με τους οποίος συζητώ μου λένε πόσο τους αρέσει να τρέχουν οι ομάδες τους μέσα στο παιχνίδι και μέσα από αυτό να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα, να αποκτούν πλεονέκτημα αριθμητικό, να παίζουν συστήματα δευτερεύοντος αιφνιδιασμού. Άλλοι προπονητές ότι τους αρέσει να κάνουν αιφνιδιασμό ελεγχόμενα, με συγκεκριμένες θέσεις και ρόλους χωρίς πολύ βιασύνη, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη, άλλοι συνάδελφοι ότι δεν τους αρέσει ο δευτερεύον αιφνιδιασμός και ότι εάν δεν έχουν με μια ή δύο πάσες γρήγορο καλάθι προτιμούν η ομάδα τους να πηγαίνει σε σετ παιχνίδι, παίζοντας συγκεκριμένα plays κ.ο.κ.

Είμαι της άποψης ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ για το παιχνίδι, που έχει ο κάθε ένας από εμάς, είτε αυτό αφορά την επίθεση είτε αφορά την άμυνα.

Σημαντικό είναι το τι πιστεύει ο καθένας από εσάς για τον τρόπο παιχνιδιού, για την αντιμετώπιση καταστάσεων στο αμυντικό και επιθετικό παιχνίδι.

Το πιο σημαντικό είναι να στηρίζετε την φιλοσοφία σας, να την εφαρμόζετε πιστά χωρίς φόβο και αμφιβολία κάνοντας πάντα αυτό που σας αρέσει και θεωρείτε εσείς σωστό.

Το ταμείο άλλωστε γίνεται στο τέλος και πιστεύω ότι εάν πιστεύεις κάτι πολύ και το υποστηρίζεις με όλη σου την ψυχή στο τέλος ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ.

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ TRANSITION ΕΙΝΑΙ:

«Αυτό που κάνει η ομάδα μου, από την ώρα που θα πάρει τη μπάλα στα χέρια της, έτσι ώστε διαβάζοντας αυτό που της δίνει η άμυνα, να πάρει όσο πιο γρήγορα τη σωστή απόφαση για το πως θα εκτελέσει αυτό που είδε και να το κάνει».

ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΔΙΑΒΑΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΔEYΤΕΡΕΥΩΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ (SECONDARY TRANSITION)

ΟΡΙΣΜΟΣ

Ονομάζουμε την επιθετική φάση μεταξύ του πρωτεύοντος αιφνιδιασμού και της οργανωμένης επίθεσης. Αποτελεί την εξέλιξη (συμπλήρωση) του αιφνιδιασμού, όταν αυτός δεν εκδηλωθεί άμεσα, με αποτέλεσμα την χρησιμοποίηση επιπλέον επιθετικών τακτικών πριν προλάβουν να επιστρέψουν όλοι οι αμυντικοί αθλητές.

Αποτελεί το σύνολο των τακτικών κινήσεων και τοποθετήσεων, που κάνουμε στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί ανάμεσα στον ανεπιτυχή πρωτεύοντα αιφνιδιασμό και την οργανωμένη επίθεση.

ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ

 1. Δίνει εύκολα καλάθια (έλλειψη αμυντικής οργάνωσης).
 2. Αποφεύγεται τυχόν καθυστέρηση και αμηχανία από τον αποτυχημένο πρωτεύοντα.
 3. Προσδίδει ουσία και αποτέλεσμα στις προγραμματισμένες κινήσεις των παικτών.

Τελευταία η αλλαγή κανονισμών, δηλαδή ο κανόνας των 24΄΄, επέβαλε σε μεγάλο ποσοστό τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, λόγω του λιγότερου χρόνου κατοχής της μπάλλας, που είχε στην διάθεση της η επιτιθέμενη ομάδα.

Επίσης παρά την γενική παραδοχή ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αποκλειστικό και καθοριστικό παράγοντα για την νίκη, εμμέσως μπορεί να προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, που τελικά  μπορεί να κάνουν την διαφορά. Πλεονεκτήματα όπως η απόκτηση αυτοπεποίθησης και ομαδικού πνεύματος που αναπτύσσεται από την δυνατότητα εφαρμογής περισσοτέρων επιλογών αλλά και το ψυχολογικό προβάδισμα από την εικόνα της οργανωμένης ομάδας, που εκπέμπει στον αντίπαλο.

Κατά των δευτερεύοντα αιφνιδιασμό χρησιμοποιούνται επιμέρους κομμάτια ή και πλήρη επιθετικά τακτικά συστήματα καθώς και προκαθορισμένες επιλογές αξιοποίησης των συγκεκριμένων τακτικών σε αυτήν την φάση του αγώνα.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ;

Στο δικό μου βιβλίο, ο δευτερεύων αιφνιδιασμός ξεκινά όταν η ομάδα μου δεν έχει επιτύχει καλάθι στα πρώτα 4΄΄- 6΄΄ της επίθεσης μας.

Αφού περάσουμε το κέντρο – λοιπόν – και δεν έχουμε γρήγορο και εύκολο καλάθι χρησιμοποιώ 3 τρόπους έναρξης του δευτερεύοντος αιφνιδιασμού.

 1. Με EARLY PICK
 2. Με EARLY POST
 3. Με πάσα στο 2ο ΤΡΕΗΛΕΡ

Με την είσοδο μέσα από το EARLY PICK ασχοληθήκαμε την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα θα σχοληθούμε με το τι μου αρέσει να κάνει η ομάδα μου, όταν η μπάλλα πάει γρήγορα στο Low Post (early post).

EARLY POST

Α. Με μονό GUARD στην πλευρά της μπάλλας

Β. Με δύο παίκτες (GUARD) στην πλευρά της μπάλλας

 

 

Α. Με μονό guard στην πλευρά της μπάλα 

 

Πάσα του 2 στον 5 και ταυτόχρονα :

 

α) κόψιμο του 1 στο low post της weak side

β) Pin down screen του 4 στον 3.

 

 

 

Πάσα του 5 στον 3 για πιθανό σουτ ή διείσδυση (ανάλογα με το πώς παίζει τον X3 η άμυνα)

 

 

 

 

Πάσα του 5 στον 2 για σουτ από το corner (σε περίπτωση βοήθειας του X2 στον O5)

 

 

 

 

Όσο γίνονται οι κινήσεις σε δυνατή και αδύνατη πλευρά ο Ο5 παίζει 1vs1 παιχνίδι με τους Ο1 και Ο4 να κινούνται ανάλογα στην weak side.

 

 

 

 

 

 

Aντίθετη κίνηση του Ο4 από αυτήν του Ο5 όταν αυτός παίζει 1vs1 από το middle post.

 

 

 

 

Πάσα στον 3 και αυτός στον 1 για πιθανό σουτ ή πιθανή διείσδυση ανάλογα με το πώς παίζει η άμυνα

 

 

 

 

 

Αν ο 1 πασάρει στον 4 κάνει screen στον 3 και κόβει στην καρδιά της άμυνας περνώντας κάτω από το καλάθι.

 

 

 

Ταυτόχρονα ο 2 κάνει αντικατάσταση στον 3 στο TOP OF THE KEY (κορυφή της ρακέτας).

Έτσι ο Ο4 έχει : α. Πάσα στον 1

β. Πάσα στον 3

γ. Πάσα στον 2 για πιθανές

ευκαιρίες επίθεσης ανάλογα την αντίδραση της άμυνας.

 

Αν ο 4 πασάρει στον 2, τότε ο 5 κάνει screen στον 1 (πάρει ή όχι την μπάλλα ο Ο2, ο Ο5 κάνει screen) για πιθανό ελεύθερο σουτ ή διείσδυση ανάλογα με το πώς παίζει η άμυνα.

 

 

 

Β. Με δύο παίκτες (GUARD) στην πλευρά της μπάλας

 

 

Αν και πάλι δεν βρεθεί λύση και επειδή τελειώνει ο χρόνος ο 2 καλεί τον 5 για ένα κεντρικό PICK AND ROLL με ταυτόχρονο HUMMER SCREEN του 4 στον 3 για πιθανό σουτ στην διείσδυση του 2.

 

 

 

Όποιος από τους 1 και 2 δώσει την πάσα στον 5 η κίνηση είναι ίδια.

 

 

 

 

Ο GUARD του CORNER, O2 στην περίπτωση μας, κάνει back screen στον 1 και αυτός κόβει στην καρδιά της άμυνας.

Η συνέχεια είναι η ίδια όπως και φάση με το ένα guard στην πλευρά έναρξης, με την διαφορά ότι ο 2 έχει τώρα την θέση του 1.

To jumpshot.gr, πρόκειται για μια νέα υπερπλήρης ιστοσελίδα, που μπορείς να βρεις ειδήσεις από τον διεθνή χώρο, απόψεις από έμπειρους και φέρελπις δημοσιογράφους και πλούσιες αναλύσεις από επαγγελματίες προπονητές. Ακόμα, μπορείς να βρεις συμβουλές διατροφής, ασκησιολόγια, plays, άρθρα για τη ψυχολογία ενός αθλητή, αλλά και συμβουλές για πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών.

Διαβάστε περισσότερα...
Advertisement
Πατήστε για σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρίσταν Βούκτσεβιτς: Επιλέγει Εθνική Σερβίας

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, γιος του πρώην αστέρα του Ολυμπιακού Ντούσαν, θα αποκτήσει σύντομα σερβικό διαβατήριο.

Δημοσιεύτηκε

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, γιος του Ντούσαν, είναι πρώην παίκτης του Ολυμπιακού που πλέον αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρχε ένα ερωτηματικό για την εθνική ομάδα που θα διάλεγε, όμως ο νεαρός πήρε την απόφασή του.

Ο γιός του Ντούντα επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνική Σερβίας, ενώ υπήρχε και Ελληνικό ενδιαφέρον:

«Σύντομα ο Τρίσταν θα πάρει στα χέρια του το σερβικό διαβατήριο και η επιθυμία του, αλλά και η δική μας θα γίνουν πραγματικότητα. Πολλοί ενδιαφέρθηκαν, μεταξύ αυτών η Ελλάδα όμως η θέληση και η επιθυμία του Τρίσταν ήταν να παίξει με τη Σερβία. Θέλουμε το μέλλον του να είναι με τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας. Η εθνική ομάδα είναι κάτι ξεχωριστό», σχολίασε ο Ντούσαν.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKETBALL

Ξεκινάνε οι εργασίες στο γήπεδο της Κρεμαστής

Nέες βελτιώσεις στο γήπεδο της Κρεμαστής και ευχάριστα νέα για τις ομάδες.

Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες του 12sports.gr, ύστερα από αρκετά μεγάλη καθυστέρηση(συγκεκριμένα 15 χρόνων) θα πραγματοποιηθούν εργασίες και βελτιώσεις στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής στην Ρόδο.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ : https://www.12sports.gr/Article.php?N_ID=92106

Διαβάστε περισσότερα...

BASKETBALL

Η γνώμη του Τζόρτζεβιτς για τον κορωνοϊό

Τζόρτζεβιτς για κορωνοϊό:

Δημοσιεύτηκε

Ο Σέρβος τεχνικός Τζόρτζεβιτς και προπονητής της Βίρτους Μπολόνια, μίλησε σχετικά με την πανδημία του κορονωϊού και την ενδεχόμενη ακύρωση της φετινής σεζόν. O Σάσα Τζόρτζεβιτς, μίλησε στην «Arenasport ΤV» και ανέφερε…

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και πότε θα συμβεί. Κάποιες ομάδες σχεδιάζουν ήδη την επόμενη σεζόν. Δεν ξέρουμε πότε θα μπούμε στα παρκέ ξανά, αν θα παίξουμε σύντομα με τους φιλάθλους μας. Δεν είναι ξεκάθαρη η λύση, πρέπει να περιμένουμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Οι άνθρωποι υποφέρουν, πολλοί πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας. Είναι δύσκολο να ψάχνεις για φως στο τούνελ, κάθε βήμα μοιάζει με βουνό, ειδικά στην Ιταλία. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα συνέβησαν και συμβαίνουν ακόμα. Πόσο σημαντικός είναι ο πρωταθλητής, ο πρώτος… Τι σημασία έχει; Αυτά είναι σημαντικά για τον κόσμο, τους φιλάθλους. Αλλά όσα συμβαίνουν μας προσγείωσαν. Δεν θα το μετανιώσουμε αν δεν έχουμε πρωταθλητή στην Ιταλία, στην Αδριατική, στο ΝΒΑ. Τώρα απλά πρέπει να πενθήσουμε για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται».

Διαβάστε περισσότερα...

BASKETBALL

Διέρρευσαν επεισόδιa του ”The Last Dance”!

Τι πραγματικά, έχει γίνει;

Δημοσιεύτηκε

Τα επεισόδια Last Dance 5 και 6 κυκλοφόρησαν αυτήν την Κυριακή (Monday IST). Μετά την κυκλοφορία των επεισοδίων, αρκετά άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν τα επεισόδια που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η αυθεντικότητα του περιεχομένου δεν είναι εγγυημένη, καθώς δεν κοινοποιήθηκαν κλπ.

Πριν λίγες μέρες , οι θαυμαστές είχαν ισχυριστεί ότι είχαν διαρρεύσει τα επεισόδια 5 και 6, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του ντοκιμαντέρ. Άτομα στο Twitter ισχυρίστηκαν ότι είχαν αρχεία των επεισοδίων που διέρρευσαν, ενώ πολλοί χρήστες δημοσίευσαν στιγμιότυπα οθόνης του ανεβασμένου επεισοδίου. Βέβαια, η πηγή πίσω από το ντοκιμαντέρ που διέρρευσε δεν είναι ακόμη γνωστή. Το ESPN, το Netflix ή το NBA δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί πάνω στο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKETBALL

Κάθε όνομα και μία ιστορία

Από πού πήραν το όνομά τους οι θρυλικές ομάδες του NBA.

Δημοσιεύτηκε

Λίγα λόγια για το θεσμό

Το ΝΒΑ ή National Basketball Association είναι η διοργανώτρια αρχή του αντίστοιχου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ. Εκεί αγωνίζονται 30 ομάδες, 29 με έδρα στις ΗΠΑ και 1 με έδρα στον Καναδά.

Ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη στις 6 Ιουνίου του 1946 με την επωνυμία BAA (Basketball Association of America), ενώ στις 3 Αυγούστου του 1949 μετονομάστηκε σε NBA (National Basketball Association) έπειτα από τη συγχώνευση της BAA με την ανταγωνίστρια της NBL (National Basketball League).

Για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο περιφέρειες, την Ανατολική και τη Δυτική. Αυτές με την σειρά τους χωρίζονται σε τρία μικρότερα γκρουπ ομάδων. Η Ανατολική Περιφέρεια να χωρίζεται στις Atlantic (Ατλαντική), Central (Κεντρική) και Southeast (Νοτιοανατολική) ενώ η Δυτική στις Southwest (Νοτιοδυτική), Northwest (Βορειοδυτική) και Pacific (Ειρηνικού).

Ανατολή

 • Atlantic:
 • Boston Celtics (1946) : Πόλη τους η Βοστώνη της Μασαχουσέτης, τα χρώματα τους το πράσινο και το λευκό και γήπεδό τους το TD Garden. Ο πρώτος ιδιοκτήτης της ομάδας Walter Brown επέλεξε το όνομα Celtics, ανάμεσα σε άλλα όπως Whirlwinds, Olympians και Unicorns. Η επιλογή έγινε γιατί του άρεσε η ομάδα New York Celtics που πρωταγωνιστούσε τη δεκαετία του ’20 στην Νέα Υόρκη. Οι Κέλτες της Βοστώνης πήραν την ονομασία τους χάριν της αγγλοσαξονικής παράδοσης της πρωτεύουσας της Μασαχουσέτης, καθώς επίσης προς τιμήν της ιρλανδικής  κοινότητας που εγκαταστάθηκε στη Νέα Αγγλία, εξ’ ου και το πράσινο χρώμα της φανέλας με το χαρακτηριστικό συμβολισμό του τριφυλλιού και του χρωματισμού της Ιρλανδίας.
 • Brooklyn Nets (1967): Η καταγωγή τους από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, χρώματά τους το μαύρο με το άσπρο, γήπεδό τους το Barclays Center. Το όνομα της ομάδας της Νέας Υόρκης σημαίνει απλώς «δίχτυα» (nets) και παραπέμπει στο διχτάκι της στεφάνης. Το 2012 έπειτα από 35 χρόνια παρουσίας στο Νιου Τζέρσεϊ, οι Νετς μεταφέρθηκαν στο Μπρούκλιν, ενώ το όνομα τους άλλαξε με την πάροδο των χρόνων. Παλαιότερα έφεραν τα ονόματα  Νιου Τζέρσεϊ Αμέρικανς και Νιου Γιορκ Νετς.
 • New York Knicks (1946): Πόλη τους η Νέα Υόρκη, χρώματά τους το πορτοκαλί, το άσπρο και το μπλε και γήπεδό τους το Madison Square Garden. Το όνομα της πρώτης ομάδας της Νέας Υόρκης έχει τις ρίζες του από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ολλανδία. Τα νικερμπόκερς είναι τα χαρακτηριστικά παντελόνια του 17ου και 18ου αιώνα, τα οποία σφίγγουν κάτω από το γόνατο και φουσκώνουν στο ύψος των γοφών, οι «πρόγονοι» ουσιαστικά των παντελονιών «ζουάβου», που φορούσαν οι Ολλανδοί άποικοι που έφτασαν πρώτοι και ίδρυσαν το Νέο Άμστερνταμ, δηλαδή τη Νέα Υόρκη, στις όχθες του ποταμού Χάντσον.
 • Περισσότερα μπορεί να ανακαλύψει κανείς βλέποντας την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, «Συμμορίες Της Νέας Υόρκης».
 • Philadelphia 76ers (1939): Κατάγονται από τη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Το μαύρο, το κόκκινο, το χρυσό και μπλε είναι οι χρωματισμοί τους και έχουν έδρα τους το Wells Fargo Center. Το όνομα επηρεάστηκε από τη χρονιά κατά την οποία υπογράφτηκε στην πόλη της Φιλαδέλφιας η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1776.
 • Toronto Raptors (1995): Από το Τορόντο του Οντάριο και η μοναδική ομάδα του Καναδά οι Toronto Raptors. Η εμφάνισή τους αποτελείται από κόκκινο, μωβ και άσπρο. Αγωνίζονται και προπονούνται στο γήπεδο Scotiabank Arena. Η ονομασία που σημαίνει πτερόσαυρος προέρχεται  από τους πτερόσαυρους που κάποτε υπήρξαν στην Βόρεια Αμερική -πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων έχουν βρεθεί στη Βόρεια Αμερική και αφορούν σε απολιθώματα πτερόσαυρων-, αλλά και το δυναμισμό που ήθελαν να προσδώσουν οι ιδρυτές της ομάδας, έχοντας κατά νου το αποτυχημένο ντεμπούτο των κατά τα άλλα συμπαθέστατων σκυλιών Χάσκι. Τορόντο Χάσκι ονομάζονταν παλαιότερα, όμως με την συγκεκριμένη ονομασία αγωνίστηκαν μονάχα μία σεζόν (1946-’47) στο ΒΑΑ, πρόδρομο του σημερινού ΝΒΑ.
 • Central
 • Chicago Bulls (1966): Από το Σικάγο του Ιλινόις, με τα χρώματα του κόκκινου, μαύρου και άσπρου με γήπεδό τους το United Center. Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια των Chicago Bulls, ο ιδρυτής της ομάδας το 1966 Dick Klein, ήθελε να της χαρίσει ένα ιδιαίτερο όνομα. Υπάρχουν δύο θεωρίες για την ονομασία της. Η πρώτη λέει πως ο Richard Klein ήθελε ένα όνομα που περιέγραφε την κατάσταση του Chicago, ως η πρωτεύουσα του κρέατος. Η δεύτερη θεωρία λέει πως ο Klein σκεφτόταν να ονομάσει την ομάδα Matadors ή Toreadors. Τότε ο μικρός γιος του φώναξε: «Μπαμπά καλύτερα Bulls». Το γεγονός ότι στο Σικάγο βρίσκονται τα μεγαλύτερα σφαγεία των Η.Π.Α. δικαιολογεί το όνομα «ταύροι» για την ομάδα της «πόλης των ανέμων».

 • Cleveland Cavaliers (1970): Οι Cleveland Cavaliers κατάγονται από το Κλήβελαντ του Οχάιο, η εμφάνισή τους αποτελείται από χρυσό, μπλε, άσπρο και βαθύ κόκκινο, η αρένα τους είναι το  Quicken Loans Arena. Προφανώς η ονομασία δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της παραλίμνιας πόλης του Κλίβελαντ, η οποία εξαιτίας του ότι δε διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ομορφιάς, αποκαλείται χαϊδευτικά «the mistake of the lake» -«το λάθος της λίμνης». Η ονομασία «ιππότες» απλώς προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο αρχικό γράμμα «C» των λέξεων Cleveland και Cavaliers. Οι φαν ψήφισαν το όνομα Cavaliers το 1970, σε μία δημοσκόπηση που έκανε η εφημερίδα του Cleveland «The Plain-Dealer». Ανάμεσα στα ονόματα ήταν Jays, Foresters, Towers και Presidents.
 • Detroit Pistons (1941): Οι Pistons με καταγωγή από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν φορούν κόκκινο, μπλε και λευκό και αγωνίζονται στο Little Caesars Arena.  Οι Pistons έχουν τις… ρίζες τους στο Fort Wayne της Indiana, όπου ήταν γνωστοί ως Zollner Pistons. Το 1957 μετακόμισαν στο Detroit και ονομάστηκαν Detroit Pistons, παρά το γεγονός ότι αρκετοί φανς ήθελαν ο ο σύλλογος να αλλάξει όνομα. Τα μπασκετικά πιστόνια δε θα μπορούσαν να μην καταδεικνύουν τη βιομηχανία της πόλης του Ντιτρόιτ.
 • Indiana Pacers (1967): Από την Ιντιανάπολις της Ιντιάνα φορώντας μπλε, χρυσό και άσπρο παίζοντας στην αρένα τους τη Bankers Life Fieldhouse προέρχονται οι Pacers. Πήραν την ονομασία τους από τους πρώτους ιδιοκτήτες τους. Η ονομασία έχει να κάνει με την ιστορία των αγώνων αυτοκινήτων της πόλης (πχ. Indianapolis 500). Μία άλλη εκδοχή θέλει η συγκεκριμένη ονομασία (σε ελεύθερη μετάφραση: «αυτοί που έχουν ανήσυχο πνεύμα») να συμβολίζει την πολιτεία-σταυροδρόμι των Η.Π.Α. και τέλος υπάρχει μια θεωρία που φανερώνει την επιθυμία των κατοίκων της Ιντιανάπολις να έχουν τα πρωτεία στο μπάσκετ, το οποίο άλλωστε λατρεύουν σα θρησκεία.

Milwaukee Bucks (1968): Ερχόμενοι από το Μιλγουόκι της Ουισκόνσιν με πράσινη, κόκκινη και ασημί εμφάνιση κυρίως στο γήπεδό τους το Fiserv Forum. Οφείλει την ονομασία της στα ελάφια που ζουν στα δάση της Πολιτείας του Ουισκόνσιν. Πιθανότατα αυτοί που τη δημιούργησαν να ήταν φιλόζωοι, αφού το Μιλγουόκι είναι γνωστό με τα προσωνύμια «η πόλη της μπύρας» και «η πόλη των φεστιβάλ».

 • Southeast:

Atlanta Hawks (1946): Από την Ατλάντα της Τζώρτζια και τη Philips Arena φορώντας μπλε, κόκκινο και ασημί. Η ομάδα πόλης του CNN και της Coca-cola έχει πάρει το όνομά της από το πιο γρήγορο πτηνό στη Γη, το γεράκι. Η ομάδα αρχικά λεγόταν Blackhawks από τον αρχηγό του Sauk Indian Black Hawk, όταν όμως μετακόμισε στο Milwaukee το 1951, ο σύλλογος κράτησε μόνο Hawks. Το 1968 η ομάδα πήγε στην Atlanta και ονομάστηκε Atlanta Hawks.

 • Charlotte Hornets (2004): Καταγόμενοι από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, φορούν πορτοκαλί, μπλε, μαύρο και ασημί, ενώ η έδρα τους βρίσκεται στο Spectrum Center. Το 1987 ο ιδιοκτήτης της ομάδας George Shinn ανακοινώνει  πως ο σύλλογος θα ονομάζεται Charlotte Spirit, ωστόσο αυτή η ονομασία δεν άρεσε στους φαν. Ο Shinn έκανε ένα διαγωνισμό και το όνομα που επικράτησε ήταν το Charlotte Hornets. Το 2004 όμως ο νέος ιδιοκτήτης, Bob Johnson, θέλησε να αλλάξει το όνομα της ομάδας και γι αυτό πραγματοποίησε και αυτός έναν διαγωνισμό. Τα τρία επικρατέστερα ονόματα ήταν Bobcats, Dragons και Flight. Ο Johnson επέλεξε το Bobcats. Το 2014 ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πάρει η ομάδα ξανά το παλιό της όνομα και πλέον ονομάζεται Charlotte Hornets. Οι «αγριόγατοι» αποτελούν τη δεύτερη νεότερη ομάδα στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ (ύστερα από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), καθώς έδωσαν για πρώτη φορά το «παρών» το 2004, όντας η διάδοχη κατάσταση των Χόρνετς, που το 2002 μετακόμισαν από τη Σάρλοτ στη Νέα Ορλεάνη.
 • Miami Heat (1988):Με καταγωγή από το Μαϊάμι της Φλόριντα και με τα χρώματα που κυριαρχούν σε τόνους του μαύρου, κόκκινου, άσπρου και κίτρινου παίζουν στοAmericanAirlines Arena. Το όνομα τους δεν θα μπορούσε να είναι ,καθώς η ζέστη κυριαρχεί στο Μαϊάμι όπως και οι παραλίες. 
 • Orlando Magic (1989): Η «μαγεία» της ομάδας του Ορλάντο από τη Φλόριντα με τα άσπρα, μπλε και μαύρα χρώματά παίζει στο Amway Arena. Το όνομά τους είναι ένα όνομα καθαρά φανταστικό, αν και θα μπορούσε να παραπέμπει στη Disney World και στο Epcot Center, δύο από τα πιο διάσημα λούνα παρκ στον κόσμο.
 • Washington Wizards (1961): Οι «μάγοι» από την Ουάσινγκτον με το μπλε, μαύρο και ασημένιο χρώμα που αγωνίζονται στο Capital One Arena. Αρχικά ονομάζονταν Σικάγο Πάκερς (1961), ενώ την επόμενη σεζόν Σικάγο Ζέφιρς. Το 1963 μεταφέρθηκαν στη Βαλτιμόρη ως Μπάλτιμορ Μπούλετς μέχρι που το 1973 εγκαταστάθηκαν οριστικά στην Ουάσινγκτον, αλλάζοντας το όνομά τους σε Κάπιταλ Μπούλετς. Ένα χρόνο μετά και μέχρι τα τέλη της περιόδου 1996-’97 οι Ουάσινγκτον Μπούλετς εκπροσωπούσαν την πρωτεύουσα των Η.Π.Α στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ενώ η μετονομασία τους  σε Ουίζαρντς, οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Στερν, θεωρούσε πολύ βίαιο το χαρακτηρισμό «σφαίρες».

Δύση

 1. Southwest:
 • Dallas Mavericks (1980): Ένας ραδιοφωνικός σταθμός στο Dallas του Τέξας από όπου και κατάγεται η ομάδα πραγματοποίησε έναν διαγωνισμό name-the-team. Τα επικρατέστερα ονόματα ήταν Mavericks, Wranglers και Express, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Donald Carter, να επιλέγει το πρώτο. Ακόμα, το όνομά τους έχει παρθεί από τα μάβερικς, τα μικρόσωμα άγρια άλογα που ζουν ελεύθερα στις πεδιάδες του Τέξας και δαμάζονται πολύ δύσκολα. Σ’ αυτά οφείλεται το όνομα της ομάδας του Ντάλας. Τέλος τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε, το ασημί και το πράσινο και το γήπεδό τους είναι το American Airlines Center.
 • Houston Rockets (1967): Η πόλη της N.A.S.A. και η πόλη των βάσεων των αμερικανικών αποστολών στο διάστημα πριν μεταφερθούν στη Φλόριντα δε θα μπορούσε παρά να ονομάζει τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ «ρουκέτες». Στην αρχή ονομάζονταν San Diego Rockets, λόγω της περιοχής που ήταν η έδρα της ομάδας, αλλά και επειδή στο San Diego κατασκευάζονταν οι πύραυλοι «Liquid-fueled Atlas». Το 1971 ο σύλλογος μεταφέρθηκε στο Houston και έκτοτε ονομάζεται Houston Rockets. Χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο, το άσπρο και το ασημί, ενώ το στάδιο τους είναι το Toyota Center.
 • Memphis Grizzlies (1995): Όταν ο ιδιοκτήτης της ομάδας το 1994 πήρε την άδεια ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί η ομάδα στο ΝΒΑ, έπρεπε να βρει ένα όνομα. Μια τοπική εφημερίδα χρηματοδότησε έναν διαγωνισμό name-the-team, με το όνομα Grizzlies να είναι το επικρατέστερο. Από όταν ο σύλλογος μετακόμισε στο Memphis και έκτοτε ονομάζεται Memphis Grizzlies. Πιο συγκεκριμένα Grizzlies ονομάζονται οι μεγαλόσωμες αρκούδες που ζουν στη Βόρεια Αμερική και σ’ αυτές οφείλεται η ονομασία της ομάδας που αρχικά είχε έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Οι χρωματισμοί της ομάδας είναι τρεις αποχρώσεις του μπλε και χρυσό και γήπεδο τους το FedExForum.
 • New Orleans Pelicans (1988): Το πρώτο τους όνομα ήταν  Νιου Ορλίνς Χόρνετς κατά τη διάρκεια της σεζόν 2002-03 του NBA, οπότε και ο ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς μετέφερε την ομάδα από το Σάρλοτ στη Νέα Ορλεάνη. Μετά από τρεις σεζόν στη Νέα Ορλεάνη, ο τυφώνας Κατρίνα ανάγκασε την ομάδα να μετεγκατασταθεί προσωρινά στη Οκλαχόμα Σίτι, όπου πέρασε δύο σεζόν επίσημα γνωστή ως Νιου Ορλίνς/Οκλαχόμα Σίτι Χόρνετς. Οι Χόρνετς επέστρεψαν στη Νέα Ορλεάνη μόνιμα την περίοδο 2007-08.Το όνομα της ομάδας άλλαξε σε «Πέλικανς» στο τέλος της σεζόν 2012-13. Το ίδιο έτος, το όνομα, η ιστορία και οι τίτλοι των Χόρνετς επέστράφησαν στην αρχική τους πόλη, και αφομοιώθηκαν από τους τότε Σάρλοτ Μπόμπκατς, ξεκινώντας από την σεζόν 2014-15. Τα χρώματα της ομάδας είναι κόκκινο, χρυσό και άσπρο και το γήπεδό τους το Smoothie King Center.
 • San Antonio Spurs (1967): Οι San Antonio Spurs ή αλλιώς τα «σπιρούνια» ονομάστηκαν έτσι ώστε να αποδώσουν φόρο τιμής στην παράδοση της Δύσης και του Τέξας ιδιαίτερα. Η πόλη καταγωγής τους είναι το Σαν Αντόνιο στο Τέξας και τα χρώματα της εμφανισής τους είναι το μαύρο και το ασημί. Τέλος, το γήπεδό τους είναι το AT&T Center.
 1. Northwest:
 • Denver Nuggets (1967): Ξεκίνησαν ως Denver Rockets, ωστόσο όταν εντάχθηκε στο ΝΒΑ το 1974 έπρεπε να βρουν μια νέα ονομασία , διότι το Rockets ανήκε σε άλλη ομάδα. Έγινε ένας διαγωνισμός name-the-team και το επικρατέστερο ήταν το Nuggets. Οι «Σβόλοι» οφείλουν την ονομασία τους στους χρυσοθήρες, οι οποίοι πριν από δύο αιώνες έφτασαν στα Βραχώδη Όρη και επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι θησαυρού. Η λέξη «νάγκετς» καθιερώθηκε το 1974, καθώς αρχικά ο σύλλογος του Ντένβερ ονομαζόταν Ρόκετς, δηλαδή «ρουκέτες». Συμπερασματικά, προέρχονται από το Ντένβερ του Κολοράντο, ενώ το έμβλημα και η εμφάνισή τους κινούνται στις αποχρώσεις του μπλέ και του χρυσού. Το βασίλειο τους είναι το Pepsi Center.
 • Minnesota Timberwolves (1989): Από τη Μινεάπολις της Μινεσότα οι «λύκοι του δάσους» που ζουν στα βόρεια της Πολιτείας της, στα σύνορα σχεδόν με τον Καναδά, ήταν η έμπνευση για την ομάδα καλαθοσφαίρισης. Τα χρώματα που φορούν είναι το πράσινο, το μαύρο,το καφέ και το μπλε, ενώ αγωνίζονται στο Target Center.
 • Portland Trail Blazers (1970): Οι «σαρωτικοί», αυτοί που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους, οφείλουν την ονομασία τους στους «πιονέρους», οι οποίοι υπήρξαν κατακτητές της Δύσης στο Όρεγκον, τη χώρα της μεγάλης περιπέτειας. Οι παίκτες και το έμβλημα «σαρώνουν» φορώντας μαύρο, κόκκινο και άσπρο και κατακτούν τους αντιπάλους στο Moda Center.
 • Oklahoma City Thunder(2008): ή Σιάτλ Σουπερσόνικς (1967): Η πόλη που έχει έδρα η Μπόινγκ, μία παγκοσμίου φήμης εταιρεία της αμερικανικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας, οι μπασκετμπολίστες δε θα μπορούσαν να ονομάζονται κάτι λιγότερο από «υπερηχητικοί». Οι Σιάτλ Σουπερσόνικς έπαψαν να υφίστανται πρακτικά το 2008 όταν με την αλλαγή του ιδιοκτήτη άλλαξαν αναγκαστικά πόλη και ονομασία. Από το 2008 και έπειτα  αναγνωρίζονται ως Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Η εμφανισή τους αποτελείται από δύο αποχρώσεις του μπλε,το πορτοκαλί και το χρυσό, ενώ αγωνίζονται στο Chesapeake Energy Arena.
 • Utah Jazz (1974):Παρόλο που πλέον η ομάδα έχει έδρα τη Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα  η «μουσική» λέξη Τζαζ αντιπροσωπεύει την ομάδα των Μορμόνων. Αυτό συμβαίνει γιατί η αρχική της έδρα βρισκόταν στη Νέα Ορλεάνη, όπου οι μελωδίες των Άρμστρονγκ, Έλινγκτον, Ντέιβις και Πάρκερ αποτελούν ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Η ομάδα αποτελείται από τα χρώματα των μπλε και άσπρο, ενώ η έδρα της είναι στο γήπεδο Vivid Smart Home Arena.
 1. Pacific:
 • Golden State Warriors (1946): Οι Philadelphia Warriors αγωνίστηκαν έτσι από την δεκαετία του 1920 στο American Basketball League. Οι Philadelphia Warriors πήγαν στο San Francisco μετά τη σεζόν 1961-62, ωστόσο δεν άλλαξαν το όνομα τους. Το 1971 ο σύλλογος μετακόμισε στο Oakland και ονομάστηκε Golden State Warriors. Ο Άντι Γκότλιμπ ήταν αυτός που εμπνέυστηκε το όνομα «πολεμιστές». Ο Γκότλιμπ ήταν ένας εκ των ιδρυτών του ΝΒΑ. Το μπάσκετ ήταν για ’κείνον μία μάχη στην οποία έπρεπε να πολεμήσει κανείς σκληρά για να την κερδίσει. Η αρχική έδρα των Ουόριορς ήταν η Φιλαδέλφια, ενώ στη συνέχεια (1962) μετακόμισαν στην Καλιφόρνια αν και στην αρχή  ήταν στο Σαν Φρανσίσκο. Τα χρώματα τους είναι το μπλε, το πορτοκαλί και το χρυσό, ενώ η έδρα τους το Chase Center.
 • Los Angeles Clippers (1970): Προέρχονται από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και έμφανίζονται στα παρκέ με κόκκινο, μπλε και άσπρο, ενώ το γήπεδό τους είναι το Staples Center. Στην αρχή ονομάζονταν Buffalo Braves, το Buffalo ήταν η πρώτη τους πατρίδα, η οποία ήταν και γενέτειρα του ιστιοπλοϊκού «America’s Cup», ωστόσο το 1978 μετακόμισαν στο San Diego και πήραν την ονομασία San Diego Clippers, από τον δημοφιλές τύπο καραβιού του 19ου αιώνα. Το 1984 ο σύλλογος μετακόμισε στο Los Angeles και ονομάστηκε Los Angeles Clippers. Οι Κλίπερς διατηρούν έως σήμερα την ονομασία τους («Ιστιοφόρα»).
 • Los Angeles Lakers (1946): Το 1947 ο ιδιοκτήτης της ομάδας έψαχνε να βρει ένα όνομα προκειμένου να ταιριάζει με τη Minneapolis. Η συγκεκριμένη περιοχή ονομάζεται «Η Γη των 10.000 Λιμνών» και γι αυτό το λόγο ο σύλλογος ονομάστηκε Minneapolis Lakers. Το 1960 η ομάδα μετακόμισε στο Los Angeles και έκτοτε ονομάζεται Los Angeles Lakers. Οι «λιμνάθρωποι» οφείλουν την ονομασία τους στην πόλη της Μινεάπολις, η οποία περιβάλλεται από λίμνες και αποτελούσε την αρχική τους έδρα πριν μετακομίσουν, το 1960, στο κοσμοπολίτικο Λος Άντζελες. Τα χρώματά τους είναι πασίγνωστα και είναι το  Μωβ, το χρυσό και το άσπρο, ενώ το γήπεδό τους το Staples Center.
 • Phoenix Suns (1968): Έδρα τους το Φοίνιξ στην  Αριζόνα εκεί που υπάρχει πάντα ήλιος,καθώς εκεί βρίσκεται και η πασίγνωστη έρημος της Αριζόνα. Σύμφωνα με μια παροιμία της Αριζόνα ο ήλιος είναι τόσο συχνός στο Φίνιξ όσο… τα ψάρια στη θάλασσα. Τα χρώματά τους είναι το μωβ, το  πορτοκαλί και το γκρι, ενώ η αρένα τους η Talking Stick Resorts.
 • Sacramento Kings (1945):Άξια απορίας είναι η ονομασία της γνωστής ομάδας. Όσο κι αν ψάξει κανείς να βρει ιστορικούς λόγους για την ονομασία «Βασιλιάδες» δε θα μπορέσει να τον προσανατολίσει τίποτα, καθώς όπου έδρευε η ομάδα (Ομάχα, Κάνσας Σίτι) η μοναρχία και κατ’ επέκταση η βασιλεία ήταν απούσα! Ακόμα κι όταν ονομάζονταν «Ρόγιαλς» τόσο στο Ρότσεστερ, όσο και στο Σινσινάτι, η δημοκρατία ήταν το πολίτευμα που κυριαρχούσε. Το 1972,όταν δηλαδή μεταφέρθηκαν από το Σινσινάτι στο Κάνσας Σίτι υιοθέτησαν μόνιμα το όνομα Κινγκς, ενώ από το 1985 είναι ακούνητοι στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια . Μωβ, ασημί και άσπρο τα χρώματά τους και γήπεδό τους το  Golden 1 center.
Ποιες είναι οι ιστορίες πίσω από τα
Διαβάστε περισσότερα...

BASKETBALL

Ο Μπογκντάνοβιτς γίνεται μέλος στην ομάδα της δεκαετίας (vid)

Ο Μπογκντάνοβιτς, ο ένατος παίκτης που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.

Δημοσιεύτηκε

Μετά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό και Σέρχιο Γιουλ ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ που αγωνίζεται πλέον στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς είδε το όνομά του να προστίθεται στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας για την περίοδο 2010-2020.

Ο Σέρβος διεθνής αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης με την Παρτιζάν και με τη Φενέρμπαχτσε και αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, πρωταθλητής το 2017 με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τελικού απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκείνη τη σεζόν ήταν και μέλος της καλύτερης πεντάδας, ενώ τόσο το 2014 όσο και το 2015 είχε κατακτήσει το βραβείο του κορυφαίου νεαρού παίκτη.

Είναι ένας από τους μόλις τρεις παίκτες που έχουν πάρει το βραβείο «Rising Star» δύο διαδοχικές χρονιές (Νίκολα Μίροτιτς και Λούκα Ντόντσιτς οι άλλοι δύο), αλλά ο μοναδικός που το έκανε με διαφορετική ομάδα. Αναφορικά με τις επιδόσεις του μες στη δεκαετία, κατέχει τη 12η θέση στο σκοράρισμα με μ.ό. 12,7π. και τη 13η στα κλεψίματα με μ.ό. 1,1.

Διαβάστε περισσότερα...

BASKETBALL

Η βραδιά που έκανε τον Μπάρκλεϊ να ξεχωρίσει (vid)

Το ρεκόρ της καριέρας του.

Δημοσιεύτηκε

Το ΝΒΑ μας γυρνά πίσω στο χρόνο, πιο συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου του 1994. Εκείνη την ημέρα θυμόμαστε την αναμέτρηση των Φοίνιξ Σανς στο Όκλαντ, κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Οι «ήλιοι» επιβλήθηκαν με 140-133 των «πολεμιστών», στην «Oakland-Alameda County Coliseum Arena», και με 3-0 νίκες προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δύσης. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ οδήγησε επιθετικά τους φιλοξενούμενους, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 56π.

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρο το ματς…

Διαβάστε περισσότερα...

BASKETBALL

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή του Τόμπσον στην καριέρα του (pic)

Η απίθανη ιστορία του παίκτη.

Δημοσιεύτηκε

Ο Ιγκουοντάλα θυμήθηκε μια φανταστική ιστορία που αφορά την καλύτερη στιγμή του Τόμπσον και αυτή δεν ήταν από κάποιο ρεκόρ, αλλά από τότε που του την… είπε.

Ο Ιγκουοντάλα στο βιβλίο του που πρόκειται να κυκλοφορήσει έχει μέσα ένα απόιστευτο περιστατικό με τον Κλέι Τόμπσον και η περιγραφή του είναι μοναδική!

«Έρχεται η σειρά του Κλέι, στο να θυμηθεί την καλύτερη του στιγμή και όλοι υποθέσαμε ότι θα πει όταν σκόραρε 37 πόντους κόντρα στο Σακραμέντο σε μια περίοδο. Αυτό ήταν ρεκόρ.

Αλλά δεν το έκανε, αλλά είπε, ‘η καλύτερη μου στιγμή ήταν ένα βράδυ που έπιασα μια πάσα και ήμουν 50 πόδια μακριά από την μπασκετά και ετοιμαζόμουν να σουτάρω. Και ακούω τον Αντρε να λέει, ‘τι σκ@@α κάνεις Κλέι; Είσαι μακρυά’. Το σκέφτηκα ένα δευτερόλεπτο και σούταρα. Πήγε μέσα και σκέφτηκα, ‘Ναι, άντε γαμ@@ου’.

Όλοι γελάσαμε. Του λέω, ‘φίλε αλήθεια; αυτή ήταν η καλύτερη σου στιγμή;’»

Διαβάστε περισσότερα...

Like us on Facebook !

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Advertisement

Ενδιαφέροντα